Tehtävälista helmikuulle

thumb_IMG_7098_1024.jpg

Ajattelin näin kuunvaihteen kunniaksi ryhdistäytyä ja koluta koko kodin nurkat läpi. Nyt kun kosmetiikkavarastot on inventoitu ja lähes kaikki jämät käytetty loppuun, niin on aika paneutua myös muihin kodin osa-alueisiin.

Ensiksi ajattelin laittaa kellariin säilöön kaikki esineet, jotka ei tällä hetkellä tunnu omilta tai sovi sisustukseen. Sitten käydä kaapeista jokaisen vaatekappaleen läpi ja heittää surutta kierrätykseen nuhjuiset topit, neuleet ja muut, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Tai sellaiset vaatteet, joissa olo tuntuu epämukavalta tai epävarmalta.

Sen jälkeen voisin tehdä luettelon kaikista puuttuvista perusvaatteista ja hankkia niitä pikkuhiljaa. Tällä hetkellä listalla on ainakin hyvin istuva vaalea kauluspaita ja jakku. Myös siistejä farkkuja olisi aika hankkia. Tällä hetkellä kaapissa lymyää ainoastaa yhdet hyvät farkut, mutta ne eivät reikien ja kulutusten puolesta sovi ihan jokaiseen asiakastapaamiseen. 

Keittiön kuiva-ainekaapissa taitaa lymytä jos jonkinmoista pussia ja nyssykkää. Osa niin repaleisissa paketeissa, että välillä pelottaa, että hyllyllinen makaronia tipahtaa syliin, kun raotan kaapinovea. Varmaan osassa tuotteista on eräpäivä mennyt aikaa sitten. Olisi kerrankin ihana olla sellaisessa tilanteessa, jossa tietää tasan tarkkaan, mitä kaapit kätkee sisäänsä. Ehkä hankin muutaman lasipurkin lisää ja pistän dymon laulamaan, jotta myöhemminkin tiedän, mitä jokainen purnukka kätkee sisäänsä.

Täytyy myös ihan tosissaan miettiä sitä, että tarvitseeko kodissa olla kymmenen lakanaa vieraita tai mökkireissuja varten… Ehkä olisi aika luopua niistä kaikista nuhjuisimmista.

Oikeastaan kaiken tämän järjestelyn ja siivouksen tarkoituksena olisi vain mahtavaa päästä sellaiseeen lopputulokseen, että jokaiselle tavaralle olisi oma paikkansa. Tietäisi, minne laskea kädestään tavaran säilytykseen ja samalla myös kun etsii jotain tiettyä, niin tietäisi tarkalleen, mistä se löytyy.

Ajattelin myös, että kaikella tällä raivaamisella saan myös mieltäni kevennettyä, kun tiedän, että kodissa ei ole mitään turhaa ja kaikelle on paikkansa.

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *