Berlin through snapshots

Viikonlopunmittaiselta kaupunkilomalta kotiuduttu. Berliini oli keväinen, kaunis, iso ja rosoinen. Paljon historiaa, paljon undergroundmeininkiä ja aivan liian paljon ihania kasvisruokaravintoloita (vinkkejä löytyis!). Vastapainona upeita kirkkoja, isoja ostoskeskuksia ja lasitettua toimistopilvenpiirtäjäkeskustaa. Paljon sitä, mitä olin odottanutkin. Mutta vieläkin isompaa, mahtipontisempaa ja monimpuolisempaa. Syvempää. Ei noita suurkaupunkeja aina pysty ymmärtämään.

Pidemmittä puheitta, tässä vähän kuvakoostetta. En muista paikannimiä, saati niitä osaisin kirjoittaa. Skipataan siis ne.

Photo 26.3.2017 15.11.50.jpg

Liikaa upeita taloja. Lasitettua keskustaa, parasta matkaseuraa. 3 Rakastuin pylväsrakennelmiin, joita kaupungissa riitti. Ihanan antiikkista, vanhaa, esteettistä. 4 Reissun paras illallinen. Punkattiin kaverin porukoilla, ja tuon isä valmisti ihan uskomattoman herkullista ruokaa. Miten joku voikin osata kokata noin hyvin?

 

Photo 26.3.2017 15.02.29.jpg

1&4 Lisää pylväsrakkautta ja kevätaurinkoa. 2 Metroasemat olivat kaupungissa kauniita. Metrot ovat muutenkin mielestäni ihan loistava tapa nähdä kaupunkia. Siellä näkee aina paikallisia siinä omassa arjessaan, matkalla töihin, kyläilemään tai ties minne. Sitä aitoa paikallista elämää, ei vain turistikohteita. 3 Miksei Suomessa ole näin paljon leipomoita? Tuoretta leipää suoraan konditoriasta aamupalaksi. Ohh, love it. 

Photo 26.3.2017 14.49.05.jpg

1 Vanhaa itäistä Berliiniä. Hipsteriyden kehtoa. Ei sellaisia hipsterilaseja, kauluspaitoja ja latteja mitä Helsingistä löytyy, vaan jotain paljon syvempää. Niin kuin sellaista todellista hipsteriyttä. Paljon enemmän rosoa, piikkiä, bassoa ja kontrasteja. Mustaa, valkoista. Oikeaa kyynistymistä, yhteiskuntaan kyllästymistä ja ihmisiin pettymistä. East Side -gallerysta ei ole kuvia, mutta se kuvaisi aika hyvin. 2 Torit, kukat. Berliinissä oli kovin paljon toreja. Niitäkin olisi ihanaa saada lisää Suomeen. 3 Testattiin ihan huippuja kahviloita ja ravintoloita. Niin paljon terveellisiä, kasvisruokaan keskittyviä rafloja. Tässä kuvassa Shakshuka, nam.

 

Photo 26.3.2017 14.52.28.jpg

Ja vielä yksi kollaasi. 1 Juutalaisten muistomerkki ja holokaustimuseo. Jotain käsittämätöntä. 3&4 Ruokamatkailusta ei voinut saada tarpeekseen.

 

Sellaista. 

 

– Mari

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (2)
  1. Oii Berliini kuulostaa aivan ihanalta paikalta!!

    1. Se oli! Suosittelen kovasti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *