Ladataan...
marinadi

Ensi kuussa se vihdoin tapahtuu, nimittäin lemppariartistini, jenkkiräpin virallinen unelmavävy ja kaikkien aikojen man crushini Drake julkaisee viidennen studioalbuminsa Scorpion. Virallista julkaisupäivämäärää albumille ei tiedä kukaan, koska, no, miksi Drake kertoisi sitä kenellekkään? Hän tuuttaa sen ulos kun siltä tuntuu.

Oma fanitukseni on kasvanut vuosien saatossa uskomattoman isoihin (ja jopa aavistuksen huvittaviin) sfääreihin. Omistan muun muassa paidan, jossa lukee Aubrey Graham Would Never Treat Me Like This. Kun lausetta vertailee lukuisiin epäonnistuneisiin parisuhteisiini tai niiden viritelmiin, tämähän on siis käytönnössä täysin totta.

Myös syntymäpäivilläni oli iso kermakakku, jota koristi Draken naama. Jep. Teetin sen.

Jokatapauksessa, uuden albumin lähestymisen kunniaksi halusin kirjoittaa artistista viisitoista faktaa, jotka mielestäni jokaisen ihmisen pitäisi tietää Drakesta. Tässä ei ole todellakaan kyse millään supertarkoilla yksityiskohdilla pätemisestä, vaan ihan puhtaasti hauskojen faktojen jakamisesta. Jos siis Drake on sulle jo tuttu, niin ovat varmasti myös alle listatut faktat.

Aloitetaan perusasioista.

1. Draken oikea nimi tosiaan on Aubrey Graham. Siirry alla olevan Child's Play -videon kohtaan 3:05, niin ymmärrät.

Siinä on siis tosi vihainen Tyra Banks, jos ei muuten kiinnosta.

2. Drakella on synttärit lokakuun 24. päivä, eli tulevan albumin nimen mukaisesti hän on horoskoopiltaan Skorpioni. 

Skorpionilla on hyvin intensiivinen ja syvä luonne, mistä syystä tunteet voivat välillä räiskyä. 
Rauhallisempien tähtimerkkien mielestä Skorpionin tähtimerkki voi olla liian hurja heidän makuunsa.
Skorpionit ovat salaperäisiä, kiihkeitä ja impulsiivisia.

Makes sense.

3. Draken synttäriajankohdasta juontaa juurensa myös hänen vaatemerkkinsä October's Very Own ja oma labelinsa OVO Sound. Vaatemerkin viimeisin lippulaivaliike avattiin viime vuoden lopussa Lontooseen.

Arvaa, kenen tulevaisuuden turistinähtävyydet -listalla se on...

4. Drake sainattiin Lil Waynen Young Money Entertainment -levy-yhtiölle vuonna 2009. Sitä ennen Drake julkaisi kolme itsenäistä mixtapea nimeltään Room For Improvement, Comeback Season ja So Far Gone. Näistä ainoastaan viimeisin löytyy Spotifystä.

Old times, best times. 

Btw, Bedrock-videon jälkeen ryhdyin fanittamaan huolella myös Nicki Minajia.

 

5. Drake on voittanut yhteensä kolme Grammyä. Ensimmäisen niistä hän sai vuonna 2013 Take Care -albumillaan, joka palkittiin vuoden rap-albumiksi. Lisäksi Hotline Bling on palkittu vuoden 2017 biisinä ja rap-yhteistyönä.

Ihan varmasti tiedät Take Care -albumin nimikkobiisin, joka on Draken ja Rihannan toinen yhteisbiisi. 

6. Ensimmäistä kertaa Drake ja Rihanna tekivät yhteistyötä vuonna 2010, jolloin Rihannan Loud-albumi julkaistiin. Drake vierailee albumin What's My Name -biisillä, mikä on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaimmista Rihannan kappaleista. Aina kun sitä kuuntelee, tulee jotenkin ihastunut olo.

Video mielenvirkistykseksi yläpuolella.

7. Yksi Instagramin parhaimpia tilejä on @drakeoncake, joka on siis nimensä mukaisesti täynnä Draken lyriikoista inspiroituneita kakkuja. Täältä sain pakkomielteen myös omaan Drake-synttärikakkuun, vaikka siihen sitten tulikin pelkkä valokuva.

8. Drakella on erittäin läheiset välit hänen äitiinsä Sandra Grahamiin. Hän on kertonut, että aina kiertueelle lähtiessään vaikeinta on hyvästellä hänen rakas mamansa. Sandran puolelta Drake on myös puoliksi juutalainen.

I only love my bed and my mom, I'm sorry.

9. Drake on tällä hetkellä (ja kaikkien aikojen) maailman kuunnelluin artisti Spotifyssä.

10. Draken avulla monet marginaalisemmat musiikkilajit ja tekijät, kuten Karibialta nousevat reggaeton ja dancehall -rytmit sekä brittiläinen grime ovat saaneet aivan uudenlaista jalansijaa. Drake toi suuren yleisön tietoisuuteen More Life -julkaisullaan muun muassa Flow-festareille saapuvan Jorja Smithin.

11. Koska Drake on kotoisin Torontosta, koripallossa hän luonnollisesti kannattaa Toronto Raptorsia. 

12. Drake on ottanut fyysistä matsia muun muassa Chris Brownin kanssa, koska Riri. Myös muutama vuosi takaperin Meek Mill väitti Twitterissä, että Drake on käyttänyt muutamissa julkaisuissaan haamukirjoittajia. Varmaan jo arvaatte, kuka tämän sodan hävisi...

Tilanne ajoi myös Nicki Minajin haastavaan tilanteeseen, sillä tuohon aikaan hän vielä seurusteli Meek Millin kanssa. Ero tapahtui kuitenkin suhteellisen pian, ja tämän jälkeen Nicki ryhtyi hengailemaan jälleen tiiviimmin label-tovereidensa Draken ja Lil Waynen kanssa. Sen seurauksena syntyi muun muassa superkova biisi (ja video) No Frauds.

Back to back, oh you mean back to wack?
"Back to Back" ? Me and Drizzy laughed at that

Auts.

13. Drakella on (tietenkin) oma viski-merkki, Virginia Black.

14. Drake keräilee Hermes Birkin -laukkuja. Hän on kertonut, että haluaa antaa kokoelman jonain päivänä rakastetulleen. 

Tarviiko tähän edes lisätä mitään?

15. Drake on parhaimmillaan haastiksissa. Hän on osallistunut muun muassa SNL-sketseihin ja viihdyttänyt ihmisiä lukuisissa talk show-vierailuissaan. Tässä loppukevennyksenä yksi kaikkien aikojen hauskimmista Ellen DeGeneres-haastiksista:

Ladataan...

Ladataan...
marinadi

Melkein vajaan kuukauden ajan olen törmännyt Lilyssä toinen toistaan innostavimpiin #Uraoivallus -teksteihin. Ensimmäisiä uraoivalluksia lukiessani mieleeni tuli myös oma, kenties tärkein uraoivallaukseni koskaan. Se on maailman yksinkertaisin, mutta toisinaan ainakin itselleni äärimmäisen haastava juttu, nimittäin keskittyminen.

Olen yläasteikäisestä asti tiennyt, millä alalla ja millaisten asioiden parissa haluan tehdä töitä. Kun muut lukioikäiset tutut puntaroivat otsa hiessä jatko-opiskeluvaihtoehtoja ja urasuunnitelmiaan, oma olo tuntui helpottuneelta, sillä tiesin tasan tarkkaan mitä kohti mennä. Hain yliopistoon ja opiskelin siellä niitä aineita, joiden tiesin tukevan urahaaveitani. Puolen vuoden mittaisen vaihto-opiskelun sijaan hain harjoittelupaikkaa mediasta, joka oli silloinen unelmatyöpaikkani (aivan mieletön mesta tosin edelleenkin, hihi!). Sitä kautta sain pikkuhiljaa ujutettua sitä kuuluisaa jalkaa ovenväliin, ja nyt työskentelen kahdessa unelmaduunipaikassani. 

En todellakaan halua kuulostaa miltään mutkat suoriksi -tyypiltä, sillä aikajana opiskelun aloittamisesta nykyiseen pisteeseeni on sisältänyt ehkä eniten stressiä, jännitystä, mokailua ja epävarmuutta kuin milloinkaan muullloin. Uskon kuitenkin, että se että tiesin mitä halusin ja keskityin siihen aivan täysillä ajoi mut tähän onnelliseen tilanteeseen, missä nyt olen.

Nyt, kun olen saavuttanut niitä asioita mistä teinistä asti haaveilin, olen törmännyt ihan uudenlaisiin haasteisiin: haluaisin kokoajan olla jossakin uudessa jutussa mukana, kehittyä nykyisissä työtehtävissäni, ottaa lisää vastuuta ja samalla vielä oppia jotain täysin uutta aina uuden kielen opiskelusta levyjen soittamiseen. Saattaa kuulostaa hienolta, mutta oikeasti se on välillä äärimmäisen turhauttavaa. Haalin ja suunnittelen ympärilleni jatkuvasti jotakin, mutta usein koen, etten pysty keskittyä kunnolla oikein mihinkään. On muka ihan helvetin kova kiire vetää koko ajan yli omalle to do -listalle kertyneitä miljoonia asioita. Niin kova kiire, että sitä ajaa säännöllisesti itsensä henkisesti ihan solmuun.

Tämän vuoksi olen joutunut opettelemaan taas sitä maailman simppeleintä asiaa, eli keskittymistä. Kun kierrokseni alkavat käymään liian suurella,  joudun kertailemaan mielessäni seuraavaa:

1. Mieti, mitkä asiat ovat juuri nyt niitä, mihin sun täytyy oikeasti keskittyä eniten ja miksi. 

Nämä asiat voivat olla ihan mitä vaan omasta fyysisestä hyvinvoinnista ihmissuhteisiin tai viikottaisiin työtehtäviin.

2. Priorisoi niihin, ja unohda hetkeksi kaikki muu. 

ja muista,

3. Kaikki tapahtuu aikanaan, mutta kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan.

Tälläinen, näinkin yksinkertainen mantra on mielestäni aina hyvä pitää mielessä. Ei voi osua maaliin, jos ei ole varma, missä suunnassa maali edes on. 

Löytyykö kohtalotovereita? 

Ladataan...

Ladataan...
marinadi

Pitkästä aikaa vähän muotijuttuja!

Jos seuraat edes yhtä street-muotiin keskittyvää mediaa, et ole varmasti missannut näitä upeita kuvia New Yorkin muotiviikoilta. Adidaksen tuoreen yhteistyömalliston takaa löytyy nuori suunnittelijalupaus Danielle Cathari, jolla tuntuu olevan aivan järjetön estetiikantaju! Näissä lookeissa toimii yksinkertaisesti kaikki: leikkaukset, värit, materiaalit ja mallit. Voisin puketua näihin outfitteihin loppuelämäkseni.

Ensimmäisen kerran Daniellen freshiin kädenjälkeen törmäsin noin vuosi sitten selaillessani VFILESIN näytöskuvia. Erityisesti tämä, vintage-adiddasta yhdistelevä asu jäi kummittelemaan mieleeni vahvasti jo silloin. 

Myös Danielle itse vaikuttaa aivan upealta ja super-lahjakkaalta tyypiltä. Häneen voi tutustua esimerkiksi tässä vuoden vanhassa haastattelussa tarkemmin. Myös mimmin IG-tili on herkullinen, olen selannut sitä viimeisen parin päivän aikana läpi pelottavan paljon. :D

Ja hei, jos jo Kendall Jenner nostaa suunnittelijaa vahvasti esiin, peli alkaa olemaan aika selvä. 

// Danielle, just take my money!

 

Kuvat: HYPEBAE

 

Ladataan...

Pages