Kirje 1 vuotiaalle

Rakas tyttäreni,

Täytät ylihuomenna vuoden ja sen vuoksi halusin kirjoittaa sinulle kirjeen muistoksi ensimmäisestä yhdessä vietetystä vuodesta. Vuodesta, jota tuskin itse myöhemmin muistat , mutta joka on meille vanhemmille ikimuistoinen. Äitinä kuvailisin vuotta raskaimmaksi,mutta ehdottomasti rakkaimmaksi ja elämäni parhaaksi.

En unohda koskaan sitä päivää, kun sain tietää odottavani sinua. Se oli onnenpäivä. En unohda sitä päivää, kun kävimme isäsi kanssa varhaisultrassa ja siellä kätilön sanoin ”pieni vahva sydän ” sykki. Enkä varsinkaan unohda sitä päivää kun synnyit ja muutit elämämme❤️

Sait päiväkodista synttärikortin ja sinulle myös laulettiin onnittelulaulu😍

Aloin kirjoittamaan tätä blogia, koska halusin tallentaa muistoja vauvavuodesta myös muuallekin kuin mieliin, valokuva-albumeihin ja vauvakirjoihin. Aion tulostaa tekstit sinulle muistoksi, jotta saat lukea ne myöhemmin vaikka blogia ei enää olisi olemassa.

Tuntuu etuoikeutetulta olla sinun äitisi. Olet kaikintavoin mahtava tyyppi. Vauvavuotesi meni tavallaan nopeasti,mutta ehdimme tehdä hurjasti asioita yhdessä. Olet tuonut iloa vanhempiesi lisäksi monien elämään.

Alkua varjosti koliikkisi. Olit hyvin kipeä ja huusit ensimmäiset kolme kuukautta. Oli raskasta katsoa kuinka kärsit, enkä voinut auttaa sinua muuten kuin antamalla rakkautta. Ja sitä sinä sait. Pidin sinua sylissä jopa vessareissuni ajan.
Täytettyäsi kolme kuukautta itkuisuus loppui ja tilalle tuli ilopilleri.

Touhukkuutesi vuoksi vauva-arkeen on mahtunut useita vaaranpaikkoja. Viimeisin oli kun kiskoit minua korviksesta ja yhtäkkiä hoksasin että suussasi oli korvikseni osa. Onneksi sain sen napattua pois ennen kuin ehdit nielaista. Laitat suuhusi lähes kaiken mitä saat käsiisi. Olet jopa napannut puukon pöydältä suuhusi. Sohvalta tulisit alas pääedellä jos sinua ei estäisi. Onneksi olemme välttyneet onnettomuuksilta.

Olet melko vahvatahtoinen mimmi. Tykkäät hassutella, matkia ja ilmeillä. Olet sosiaalinen ja viihdyt ihmisten seurassa. Kuvailisin sinua myös aamuvirkuksi, onneksi enää harvoin heräät ennen kukonlaulua, olemme saaneet vihdoin unirytmiäsi paremmaksi.  Olet kärsimätön, esimerkiksi et jaksaisi ollenkaan odottaa ruuan lämpenemistä vaan sinun pitäisi saada ruokaa heti.

Olet hyvin utelias ja äänekäs. Pidät puolesi 😀 Tulet välillä syliini kiehnäämään, kuin koiranpentu ja kun silitän sinua, nautit siitä. Eräs sinusta tosi hauska juttu on myös lyödä päätä äidin päätä vasten,äitiä se ei naurata ja kun yritän sinua kieltää naurat vain.  Minun pikku-hassuttelija😍

Pysyit terveenä lähes koko vauvavuoden ajan mikäli pientä nuhaisuutta ei oteta huomioon. Joulunalla sairastuit vatsatautiin, levitit sen aluksi vanhempiisi  ja vietiin se Kuusamon mummulaan ja loppujen lopuksi myös toisen mummulan väelle. Oli sydäntä särkevää nähdä sinut kipeänä, toivottavasti jatkossa pysyt terveenä ❤️

Olemme tehneet useita reissuja yhdessä ympäri Suomea sekä kerran Berliinissä. Olet tavannut paljon ihmisiä ja nautit ihmisten kanssa olemisesta. Sinulla on paljon serkkuja, jotka mielellään pitävät sinua sylissä ja touhuavat kanssasi. 

Tykkäät kirjoista. Usein kannat äidille jonkun kirjan ja omalla tavallasi pyydät lukemaan. Et vielä puhu juuri muuta kuin omaa kieltäsi (tätätä yms), mutta ymmärrät selvästi useita sanoja. Kun pyydän tuomaan pallon , haet sen. Kun kysyn mennäänkö syömään, lähdet keittiötä kohti. 

Vaikka rakastan olla seurassasi, olen myös ottanut itselleni omaa aikaa ja isäsi kanssa kahdenkeskistä aikaa ja olet ollut useita kertoja hoidossa esimerkiksi Tapanilan mummulassa, Janika kummitädillä,Mialla ja Tialla, Jonnalla, Saanalla. Olet ollut reipas, et ole juurikaan itkenyt vanhempiesi perään.

Aloitat pian  päiväkodin. Jännittävää. Meillä alkaa aivan uudenlainen arki. Olemme käyneet kolmena päivänä tutustumassa hoitopaikkaasi. Muut lapset olivat innoissaan sinusta. Eräs vähän vanhempi poika tuli silittämään sinua ja sanoi: ”vauva.” Olet ryhmän nuorin. Uskon,   että tulet viihtymään hoidossa. Saa nähä kuinka äiti pärjää töissä, ikävä on varmasti kova❤️

Minua harmitti etukäteen, etten ole välttämättä näkemässä ensiaskeleitasi, mutta pari päivää sitten hoksasit ettei se niin vaikeeta olekaan. Anni oli meillä käymässä, juttelin hänen kanssaan ja sivusilmällä katsoin sinua. Yhtäkkiä otit askeleita. Voi kuinka onnellinen olinkaan, että sain nähdä ensiaskeleesi. Hienosti ajoitettu 😉 illalla näytit vielä isällesikin uuden taitosi. Isä tallensi sen videolle ja lähetettiin video molemmille mummuloille. Koko suku iloitsi kävelystäsi.

Rakastamme isäsi kanssa sinua ylikaiken. Toivomme sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Toivon, että kasvatamme sinusta terveen itsevarman nuoren neidin, joka kunnioittaa itseä ja muita. Toivon, että saan annettua sinulle hyvän lapsuuden. Mitä ikinä elämässäsi tapahtuu me vanhemmat olemme tukenasi ja voit aina kääntyä puoleemme.  

Kohta juhlitaan ensimmäistä syntymäpäivääsi. Hyvää ensimmäistä taaperovuotta rakas, tehdään siitä kiva!💕

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *