Kesän muistelua, syksyn tuntua

Tänään kävellessä perhekerhoon oli syksyn tuntua, lapaset eivät olisi olleet liioteltuja. Perhekerhossa teemana oli syyslaulut.Illat pimenee ja syksy alkaa muutenkin monin tavoin näkyä, on aika koota blogiin vähän menneen kesän tapahtumia. Kesä meni tietysti liian nopeaa, mutta ehdimme pikkuneidin kanssa tekemään monenlaista.

Reissuista olen jo tehnyt erillisen postauksen, joten en niihin sen enempää palaa vaan keskityn postauksessani siihen mitä olemme vauvan kanssa kesän aikana Helsingissä puuhanneet.

Meidän asunnosta kävelymatkan päässä on Pikkukosken uimaranta, jossa kävimme useita kertoja nauttimassa lämpimistä kesäpäivistä. Vauvan mielestä vesi oli liian kylmää, joten hän kävi vain varpaitaan kostuttamassa. Kävimme kerran myös Kumpulan maauimalassa,mutta kuulin käynnin jälkeen että sitä ei suositella näin pienelle pöpöriskin vuoksi. Vauva viihtyi siellä eikä onneksi mitään tautia sieltä saanut.

Kävimme Janikan (vauvan kummitädin) kanssa ihailemassa Roihuvuoren kirsikkapuistossa upeita puita ja alppiruusupuistossa ruusuloistoa.

Roihuvuoren kirsikkapuistossa

Alppiruusupuisto on upea 😍

Olen Kuusamosta kotoisin ja lapsuuteni kesiin/alkusyksyihin kuului oleellisesti marjastus. Kun muutin neljä vuotta sitten Helsinkiin yllätyin että täälläkin voi käydä mustikassa. Siitä lähtien olen joka vuosi käynyt mustikassa, ei nämä etelän metsät toki Kuusamon metsille vedä vertoja 😀

Yksi kesäpäivä mieheni äiti ehdotti että lähdettäisiin porukalla mustikkaan. Ajattelin, että  on kiva retkeillä, mutta tuskin mustikoita paljon saadaan puolivuotias matkassa. Pakattiin kantoreppu ja vauvan ruuat ja lähdettiin matkaan. Meillä on mieheni kanssa sellainen asenne, että vauva ei ole este asioiden tekemiselle, hidaste se kyllä välillä voi olla.

Reissu sujui hyvin. Välissä syötin vauvan kannon nokassa istuen. Mieheni syötti hänelle kylmää lasagnea ja hyvin upposi. Tottakai myös mustikat maistui.

Mieheni kantoi vauvaa kantorepussa tai sitten hän oli vaunuissa (vaarin tai mummun työnnettävänä). Välillä vähän itketti, välillä nukkui. Me saatiin mieheni kanssa poimittua lähes sankollinen mustikoita.

Isin reppuskassa on kiva ihastella luontoa

Kesälle sattui vauvan puolivuotispäivä ja Laura otti meistä perhekuvat ja vauvasta  puolivuotiskuvat.

Yksi Lauran ottamista valokuvista

Kävimme lautalla Pihlajasaaressa ja Suomenlinnassa.  Vauva tykkäsi lauttamatkoista.

Kävimme pari kertaa Lintsillä ja joka kerta myös jossakin laitteessa vauvan kanssa. Hän tykkäsi 😀 vanhin kummityttö tuli meille kylään viikonlopuksi jolloin kävimme lastenfestareilla ja Korkeasaaressa. Vauva tykkäsi eläimistä, etenkin tiikeristä ja apinoista.

Kummityttöni ❤️
Kesä oli ihana 😍 nyt katse tulevaisuuteen.. mitä kaikkea kivaa syksy tuokaan tullessaan 🍁🍂🍃
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *