Päiväkoti kuulumiset ensimmäisiltä viikoilta

  • Meidän taapero aloitti tosiaan päiväkodin päivä sen jälkeen kun täytti vuoden. Ihana synttärilahja 😀 Veimme hänet tarhaan aamulla mieheni kanssa,neiti jäi sinne ihan reippaana. Minä purskahdin itkuun kotimatkalla eikä sille meinannut tulla loppua. Tuntui haikealta olla erossa vauvasta (minulle se on vauva vieläkin)

Aloitimme tarhaviikon vähän kevyemmin, minulla oli maanantai ja tiistai vapaata, joten ensimmäiset tarhapäivät olivat vähän normaalia lyhyempiä. Mietin lähes koko päivän miten hän pärjää. Kävin sentään power joogassa , että sain edes hetkeksi muuta ajateltavaa.  Kun hain tyttäreni tarhasta ja sain kuulla, että päivä oli mennyt hyvin, päätin etten enää stressaa ja sure.

Toisena päivänä veimme hänet taas mieheni kanssa yhdessä hoitoon. Tytttäremme jäi sinne itkien aamupuurolle, mutta kun kävelimme keittiön ikkunan ohi hän istui siellä hoitajan sylissä eikä enää itkenyt.

Nautin viimeisestä lomapäivästä. Otin torkut , opiskelin ja vähän siivosin. Hain neidin puoli kolme. Hän itki välipalalla eikä suostunut syömään. Rauhoittui heti kun otin syliin.  Tarhassa kerrottiin, että oli  ollut  itkuinen ja kaivannut paljon syliä. Voi  pientä. Hän itkeskeli ja illalla kiukutteli tavallista enemmän. Arvelin hänen purkavan ikävää.

Keskiviikkona mies vei hänet tarhaan nimittäin minä lähdin töihin. Saimme viettää aamulla hetken yhdessä kun neiti aamuvirkku heräsi samaan aikaan kuin minä.

Torstaina vein hänet tarhaan aamulla seitsemäksi ja lähdin itse töihin. Oli poikkeuspäivä kun mieheni oli Berliinissä työmatkalla . Töiden jälkeen hain neidin. Hän oli hyväntuulinen illan. Vähän ennen nukkumaanmenoa hän nukahti syliini. 😍

Äitin rakas❤️

Oli ihana aloittaa viikonlopun vietto kun sain kuulla mukavia uutisia. Tyttäremme oli leikkinyt muiden kanssa, nukkunut kahden tunnin päiväunet ja syönyt hyvin. Viikon päätteeksi meille vanhemmille lähetettiin viikkoraportti. Oli kiva kuulla mitä tarhassa on tehty , esimerkiksi maalattu vesiväreillä.

Sydäntäni lämmittää, kun päivän päätteeksi tyttäremme tuoksuu hoitajilta, tiedän että hän on saanut paljon tarvitsemaansa syliä. Muutenkin päiväkodin työntekijät vaikuttavat mukavilta ja päteviltä, heidän haltuun on turvallista jättää oma pienokainen.

Tarhapäivän jälkeen tankataan syliä

Toinen tarhaviikko alkoi niin, että minulla oli iltavuoro. Vein neidin myöhemmin tarhaan, meillä oli aikaa aamulla hengailla yhdessä. Typykkä oli tavallista kiukkuisampi ja syykin selvisi. Hän nukahti viideksi minuutiksi matkalla tarhaan, reppana oli aivan väsynyt. Hän heräsi kuitenkin heti tarhan pihassa. Kun tulin töistä oli neiti jo yöunilla, joten en häntä paljon ehtinyt näkemään.

Tiistai päivä meni tuttuun tapaan. Mies vei neidin tarhaan ja minä hain. Päivä oli mennyt muuten hyvin mutta joku lapsi oli lyönyt tytärtämme palikalla päähän ja hänellä oli kuhmu. Näitä tulee varmasti lisää, lapset ovat niin ehtiväisiä ja ajattelemattomia.

Loppuviikko sujui mahtavasti. Neiti jäi hoitoon hyvillä mielin, oikein hakeutu aamulla hoitajien ja muiden lasten luo. Mieheni kertoi, että ei ehtinyt edes heippaa aina sanoa ku tyttö oli jo karannut omille menoilleen 😀

Päiväkoti on siis sujunut hienosti. Neiti nukkuu yleensä 1.5-2 tunnin päiväunet ja syö hyvin. Tosin eilen kerrottiin, että oli maistellut hernekeittoa. Ei tainnut olla tyttäremme suosikkiruokaa. Minusta on ihanaa, että hän jää hoitoon hyvillä mielin ja iltaisin on tyytyväinen. Hän on sopeutunut hienosti uudenlaiseen arkeen ❤️

Minulla on nyt 1.5 viikkoa töitä takana.  Olin positiivisesti yllättynyt kuinka mukavaa oli tehdä töitä pitkästä aikaa ja kuinka asiat oli unohtunut,mutta palautuivat melko nopeasti mieleen.

Nautin suunnattomasti työmatka pyöräilystä yli vuoden jälkeen. Vaikka vettä tuli välillä kaatamalla vaakatasossa niin nautin siitä.  Päivän ainoita hetkiä saada täysin omaa aikaa. Minulla on mahtavat työkaverit, joilta voin aina kysyä apua ja jotka vaikuttavat paljon työssäjaksamiseen ja työviihtyvyyteen❤️

Olemme pyrkineet rauhoittamaan illat niin, että harvinaiset yhteiset tunnit eivät tuhlaannu ruuanlaiton ja kotitöiden merkeissä. Arki on kiireistä , mutta mukavaa. Minulla on hyvä fiilis päiväkodin aloituksesta. Tämä tuntuu oikealta ratkaisulta meidän perheen tämänhetkiseen tilanteeseen.  On ihana hakea neiti hoidosta ja kuulla miten hänellä on mennyt.

Tsemppiä niille joilla päiväkodin aloitus on edessä!   😊

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *