Vauva kohta 8kk

Hupsistakeikkaa tarkoitus oli kirjoittaa 6kk kuulumiset mut aika menee super nopeaa ja yhtäkkiä huomaan kuukauden taas menneen. Olen päivittänyt ahkerasti vauva-ja taaperoaiheista minimansikka- instagram tiliäni, jos arkemme kiinnostaa niin ota se seurantaan. Tässä postauksessa kerron vähän mitä meidän vauvalle kuuluu kun hän on vielä vauva ja mitä esikoisellemme kuuluu.

Vauvalla ei ole mitään ongelmaa nukkua päivisin,olisipa yöt samanlaisia

Vauvamme on päivisin super helppo tapaus, oikea vauvakuume vauva. Syö pääsääntöisesti hyvin, nukkuu päiväunet missä vain ongelmitta ja nukahtaa yleensä tosi helposti kun heittää vaan partsille. Viihtyy nykyään hyvin lattialla kun oppi pari viikkoa sitten ryömimään ja pääsee tutkimaan paikkoja. Hän on perus tyytyväinen, juttelee paljon ja kaikinpuolin hurmaava tapaus.

Ongelmana on ollut alusta asti huonot yöt. Neljän kuukauden iässä tilanne oli pahimmillaan. Nukuimme öisin pari tuntia ja senkin pätkissä. Olin super väsynyt ja neuvoton mitä voisin tehdä tilanteen parantamiseksi. Muistelin saamaani ohjetta ”uni ruokkii unta” enkä siksi uskaltanut päiväuniin kajota ettei tilanne mene vielä hullummaksi (pohjalta paha kyllä pahentaa).

Päätin kuitenkin kokeilla unirytmin muutosta 5kk iässä . Aloimme herättämään vauvaa päiväunilta. Tämä ei vienyt yöheräilyjä pois mutta vauva ei jäänyt moneksi tunniksi enää valvomaan. Unirytmi on suurinpiirtein tämmöinen: herää 6-7, ensimmäiset päiväunet 9-10, toiset päiväunet 12-14 ja kolmannet 16.30-17. Lähes aina aamuyöstä hän on mennyt partsille jatkamaan uniaan.

Aloitimme kiinteät ruuat 5kk iässä, koska paino ei ollut noussut tarpeeksi äidinmaidolla. Vauva alkoi melko nopeasti syömään viisi ateriaa päivässä ja yösyötöt jäi pois lähes itsestään. Takapakkia tuli kun 7kk iässä vauva alkoi vaatia öisin taas rintaa. Liekö syynä hampaat koska sellainen tuntui suuhun putkahtaneen.

Nyt kun vauvamme on hoksannut eteenpäin ryömimisen taidon pitää olla todella tarkkana ettei lattialle jää mitään pieniä esineitä nimittäin pikkusormet nappaavat kaiken nopeasti suuhunsa. Eräänä päivänä kuului kakomista ja vauva yski kovasti. Hän oksensi pienen muovinpalan. Onneksi säikähdyksellä (ja oksennuksella) selvittiin.

Vauva rakastaa hyppimistä sylissä tai joskus hyppykiikussa. Hän viihtyy myös hyvin pyöräkärryssä. Ulkoilukin on kivaa esimerkiksi keinuen, rintareppu ei ole vielä ainakaan ollut suosiossa.

Kävimme pari viikkoa sitten vauvan kans hänen kummitädillään kylässä. Vauva nukkui yöt kummitädin kanssa, eikä ihme kyllä vierastanut. Reissu meni muutenkin super hyvin. Vauva pääsi näkemään myös toista kummitätiään.  Minä sain nukuttua kunnon yöunet.

Kummitätien hellinnässä

Olemme käyneet vauva-uinnissa kerran viikossa. Vauva nauttii todella paljon. Muutenkin hän vaikuttaa sosiaaliselta tytöltä. Koronan vuoksi vauvakerhot on peruttu mutta silloin kun hän muita ihmisiä näkee on hymy herkässä ja juttua tulee.

Isosisko on kasvanut isosiskon rooliinsa hienosti. Esimerkiksi eilen ennen kuin edes huomasin, että vauva puklasi oli isosisko jo hakenut harson ja pyyhki puklua vauvan päältä. Tai kun vauva itkee on sisko lohduttamassa. Sisko lukee myös kirjaa ja hauskuuttaa. Edelleen joskus saattaa läpsiä ja hermostua jos vauva vie esimerkiksi hänen lelunsa, mutta paljon on on reilussa puolessa vuodessa kasvanut.

Siskokset,niin tärkeitä toisilleen ❤️

Nämä kaksi typykkää ovat aivan ihania. Hyvin erilaisia mutta yhtä rakkaita❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *