Välietappi: 2/12

Toinen kuukausi on nyt välitsekkausta vaille valmis. Tili tuli, tili meni, on siis aika pohtia tämän kuun lukuja ja tunnelmia.

tammihelmi1.png

Asuminen

Tässä kuussa tähän sarakkeeseen tulivat asuntolainanlyhennykset, hoitovastike, rahoitusvastike ja vesi. Ei mitään yllätyksiä, tyypillinen kuukausi.

Velat

Lyhensin taas kaikkia törsäilyvelkojani: luottokorttilaskua, kulutusluottoja ja opintolainaa. Olisi pitänyt lyhentää enemmänkin, mutta alkuvuoden menoja kertyi muihin kategorioihin.

Pakolliset

Pakollisiin kuluihin laskin tässä kuussa matkakortin, puhelinlaskun, hammaslääkärikäynnin ja ammattiyhdistyksen jäsenmaksun. 

Harrastukset

Taas kallista, mutta kuitenkin sen arvoista.

Viihde

Tähän sarakkeeseen tulikin yllättävän iso summa. Tuli niiden leffalippujen lisäksi nimittäin ostettua keikkaliput ja Docpointiinkin piti päästä.

Ruokakauppa

Yritys vähentää ruokakauppakäyntejä jäi todellakin yritykseksi. Kirjauksia tähän sarakkeeseen yhteensä 25 kpl. Arki vei mennessään ja kiiressä tuli haettua evästä milloin mistäkin. Mutta en luovuta, ruokamenojen järkevöittäminen olkoon kestoteemani.

Ulkona syöminen

Eipä häävi ollut säästö tälläkään puolella. Kuitteja kertyi 11 kpl. Runebergintorttu- ja laskiaispullasesonki tuo oman haasteensa kahviloiden välttely-yrityksiin. 

Rahastot

Sain jälleen säästöön kuukausisummani, jotain hyvää sentään.

Ostokset

Shoppaillut en, sen voin rehellisesti sanoa. Tähän kategoriaan päätyivät ainoastaan Spotify-kuukausimaksu, narikkamaksu ja yksi viinipullo. Tavaraan ja materiaan en siis rahojani tässä kuussa hassannut.

Säästöön

Eli puskuriin käytännössä 0 euroa.

*****

Yhteenveto

Kuukausi on pitkä aika, ja säästäminen todellakin enemmän kestävyyssuoritus kuin sprintti. Monessa lukemassani kirjassa on fiksusti sanottu, että ihmisillä on tapana yliarvioida, mitä he voivat muuttaa yhdessä kuukaudessa ja puolestaan aliarvioida muutokset yhdessä vuodessa. Huomaan, että alkukuusta pystyn pitämään kulut helposti näpeissäni, mutta kuun loppua kohti taipumus valua takaisin vanhoihin tapoihin kasvaa.

Jos nyt kuitenkin haluan keskittyä onnistumisiin, niin velkaantumisen olen onnistunut pysäyttämään:

tammihelmi2.png

Olen projektini aikana lyhentänyt kaikkia kulutusluottojani, enkä velkaantunut yhtään enempää. Tämähän on valtaisan tärkeää ja suuri muutos aiemmille vuosille, jolloin esimerkiksi luottokorttivelka oli käytännössä aina tapissa; se lyhennys minkä maksoin tuli taas loppukuusta käytettyä milloin mihinkin. Nyt suuntaus on oikea, vaikkakin muutos tietysti raivostuttavan hidas. Voi kun nuokin rahat saisi jo töihin.

Huomenna alkaa Massikeisarinnan kolmas kuukausi, sen tavoite olkoon tämän lupaavan alun jatkaminen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *