”Möykky”

Olen kertonut, että yksi syy miksi haluan oman biologisen lapsen, lapsen jonka olisin itse synnyttänyt ja jonka vanhempi/huoltaja minä olisin, on se että haluan nähdä lapsessa omia piirteitäni. Kuulla kenties joku päivä, että voi kun on äitinsä näköinen lapsi, kuin kaksi marjaa!

Tämä kyseinen syy korostuu varmasti osittain siksi, että lapsilla joiden kanssa jaan elämääni tällä hetkellä on joidenkin muiden ihmisten piirteitä. On ihanaa huomata miten vanhempi lapsi on niin näöltään kuin luonteeltaan kuin ilmetty isänsä. Tämä on tietysti ihan ok, toivoisin oman lapsenikin muistuttavan myös isäänsä. Nuorempi lapsi puolestaa ei juurikaan muistuta isäänsä kummallakaan taholla. On tullut äitiinsä. Joskus tulee tilanteita, että lapsiin katsoessani näen heissä selkeästi heidän äitinsä piirteitä ja ilmeitä. En tykkää näistä tilanteista. Suurimmaksi osaksi siksi, että olen muodostanut näiden vuosien varrella lapsien äidistä oman mielipiteeni, ja se mielipide ei ole mitenkään ketään imarteleva. Nyt näen tuon saman ihmisen kasvot minulle rakkaissa lapsissa.  Tilannetta voi kuvailla esim. niin, että katsoisit itsellesi rakasta ihmistä niin että hänellä olisi päällä ei-niin-rakkaan, jopa inhoksuvasi ihmisen naamari… Vaikka en ole missään vaiheessa unohtanut sitä faktaa, että minä en ole noiden lasten äiti, en vain aina ajattele sitä niin aktiivisesti. Näissä tilanteissa tietoisuus siitä, että minä olen vain minä tulee niin voimakkaasti vasten kasvoja etten aina tiedä mitä ajatella. Tahtomattanikin tunnen hetken ajan jopa vastenmielisyysttä näitä lapsi kohtaan, lämpö katoaa, etäännyn. Onneksi tuo hetki kestää vain muutaman hetken, kukaan ei edes huomaa mikä tunnemyrsky päässäni pyörähti. Vastenmielisyys katoaa ja lämpö sekä läheisyys palaavat. Äitipuoli on taas nielaissut yhden ”ajatus-/tunnemöykyn” kasvamaan sisällensä. Nyt sain sylkästyä tästä ainakin osan pois.

…voisikohan edellisessä kirjoituksessani mainitsemani ilmapallo olla seuraamusta kyseisestä ”möykystä”, tai muista lukuisista ”möykyistä” joita sisälläni kannan?! Vaihdankin postauksen otsikoksi ”Kahdet kasvot” sijasta ”Möykky”. Se olisi voinut olla myös ”Kaksien kasvojen Möykky”.

Ps. Kierto alkaa olemaan siinä vaiheessa, että jännitys ja toiveet ovat korkealla… Pettymyksen pelon loistaessaan läsnäolollaan saman aikaisesti 🙁

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *