(Aidan seipäästä) eli pyykkitelineestä

Tämä teksti kuuluu siihen kategoriaan, jota ei koskaan syntyisi, ellei joku jossain kirjoittaisi ensin jostain. Koko juttu sai alkunsa, koska Kristaliina tuli kirjoittaneeksi tänään pyykkitelineestä. Tuosta arkemme sankarista, joka on väärinymmärretty joka kodin sisustusklassikko ja kotoisan tunnelman luoja. Ensin ajattelin mennä huutelmaan Kristaliinan kommenttilootaan, mutta sitten tulinkin toisiin aatoksiin. Päätin kirjoittaa ihan oman sisustusaiheisen juttuni. 

Kyllä. Sisustusaiheisen jutun pyykkitelineestä. Se on melkein sama kuin kirjoittaisi aidan seipäästä. 

Mutta mennäänpä asiaan: Arvosta pyykkitelinettä. Se kuitenkin myös ärsyttää minua. Viha-rakkaussuhteemme sai alkunsa opiskelija-aikoina pienissä opiskelija-asunnoissa. Kaikkein viheliäisintä pyykkitelineen pyörittely oli soluhuoneessa. Eikä se oikein löytänyt paikkaansa kaksiossa ja kolmiossakaan. Joko se seistä tönötti paraatipaikalla olohuoneessa tai sitten se pyöri jaloissa kylpyhuoneessa. Se otti usein niin kovasti päähän, että sitä tuli käsiteltyä tarpeettoman kovakouraisesti. Se sai varmasti kuulla myös ihan liian monta kirosanaa.

Noina vuosina päätin, että jos minä joskus pääsen vaikuttamaan asuntoni suunnitteluun, minä varaan tilaa pyykinkuivaukseen. Vaikka ihan omat neliönsä pyykkitelineelle. Vaikka senkin uhalla, että joutuisin nipistämään neliöt jostain muualta.

Sitten kohtasin Ikeassa nämä:

img_7033.jpg

Seinälle kiinnitettävät pyykinkuivaustelineet olivat rakkautta ensisilmäyksellä. Ostin heti kolme ihan vain kaiken varalta. 

Kun sitten pääsin vaikuttamaan nykyisen asuntomme suunnitteluun, minun ei tarvinnut uhrata pyykkitelineille kuin yhden kaapin paikka kodinhoitohuoneessa. En epäröinyt hetkeäkään, vaikka se tarkoittikin sitä, että siivouskaappi siirtyi vaatehuoneeseen ja söi samalla tilaa vaatesäilytykseltä. 

Onnittelen itseäni säännöllisin väliajoin tästä nerokkaasta pyykinkuivausongelman ratkaisusta. Pyykkiteline ei ole koskaan tiellä ja sille on aina oma paikkansa pyykkikoneen kyljessä. Kaksi telinettä vetää pinnoillee juuri sopivasti koneellisen pikkupyykkiä. Myös lakanapyykki sopivat roikkumaan pitkinä, suorina ja ryhdikkäinä. Täysi teline on suorastaan ilo silmälle.  

img_7036_0.jpg

Tiedän. On ihan sairasta olla näin onnellinen pyykinkuivaustelineestä.  

Kommentit (2)
  1. Näppärän näköiset! 

    Ehkä täytyy oikeasti tehdä joku pyykkitelinehaaste kiertämään 🙂

    1. Joo tee, kun varaslähtökin jo otettu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *