3 päivää Moskovassa

Moskova-13.jpg

moskova-7_0.jpg

moskova-3_0.jpg

moskova-10.jpg

moskova-8.jpg

moskova-1.jpg

moskova-9.jpg

moskova-15.jpg

Privet! Aurinkoinen Moskova yllätti meidät erittäin positiivisesti. Ennen reissua mietin, että mahdanko viihtyä kaupungissa, koska yleensä pääkaupungit eivät ole suosikkejani. Moni oli myös kuvaillut Moskovaa kylmäksi, vaikeasti lähestyttäväksi ja jopa vaaralliseksi. Oma kokemus tämän lyhyen visiitin aikana oli aivan toisenlainen. Kaikki sujui todella helposti, ihmiset hymyilivät eikä meitä ryöstetty heti ekana päivänä (kauhutarinoita kuulimme toki ennen reissua).

Majapaikkamme tyylikäs GoodMood Hostel sijaitsi kätevästi Kitay-Gorodin aseman vieressä, joten pystyimme helposti liikkumaan metrolla joka paikkaan. Toki käveltyä tuli hurjasti. Kännykkäsovelluksen mukaan kävelimme kolmen päivän aikana 60 000 askelta. Vaelluskengät tuli siis ajettua sisään loppureissua varten. Seikkailimme Punaisella torilla, tavaratalo Gumissa, Gorky Parkissa, Moskovan valtionyliopiston maisemissa, ja monessa muussa kauniissa ja kummallisessa paikassa. Suurin osa ajasta meni sen ihmettelyyn, että onkos tämä nyt se reissu, josta olemme jo vuoden päivät puhuneet. Ollaanko oikeasti tien päällä vuosi? Välillä havahtui miettimään, että milloin paluulento kotiin on. Kun tajusi, että oikeasti emme ole menossa takaisin Suomeen vielä pitkään aikaan tuli sanottua vahingossa HUI, mistä entiset työkaverini olivat varoitelleet. Viaton huudahdus tarkoittaa venäjäksi miehen sukupuolielintä. Noloilta tilanteilta kuitenkin vältyttiin, mutta tapamme mukaan hulluttelimme menemään ympäri kaupunkia. Toki vakavoiduimme miliisien lähestyessä. Hulluttelu jatkui Vorobyovy Goryn luonnonsuojelualueella.

moskova-2.jpg

Kavereiden vinkeistä oli suunnattomasti jälleen kerran hyötyä. Kävimme syömässä pohjoiskorealaisessa ravintolassa, missä tunnelma oli kuin Pyongyangissa konsanaan. Ravintolassa kuitenkin tarjoiltiin Coca-Colaa, ja televiossa pyöri konsertti, jossa esitettiin Disneyn klassikkobiisejä koreaksi. Erittäin hämärä tunnelma. Hämmennyksen voi aistia naamaltani.

moskova-4.jpg

Vinkkien perusteella suuntasimme myös vanhaan suklaatehtaaseen sijoittuvaan kulttuurikeskukseen, jossa oli gallerioita, ravintoloita, katutaidetta ja yleisesti leppoisa tunnelma. Myös VDNH-puistossa eli yleisvenäläisessä näyttelykeskuksessa sai kulumaan melkein koko lauantaipäivän.

moskova-6.jpg

moskova-5.jpg

moskova-11.jpg

moskova-12.jpg

moskova-14.jpg

Nyt hyppäämme junaan numero 20 kohti Siperiaa! Tiistaina saavumme 4000 kilometrin junamatkan jälkeen seuraavaan määränpäähämme Krasnojarskiin, joten kuulette meistä silloin. до свидания!

Kommentit (3)
  1. Ooh, aivan ihania kuvia ja niin tunnelmallinen teksti. Tuli ihan semmonen fiilis, että Moskovassa voisi käydä muutenkin kuin yöpyä sen lentokentällä matkalla Kuubaan 😉

    1. Alppu reppuun, ja nokka kohti Moskovaa 😉

  2. Hui että, ihanan mainiosti matkanne on alkanut! 😉

    Toivottavasti seuraavat 4000 kilometriä taittuu suht mukavissa merkeissä! xxx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *