Kampot – pikkukaupungin vetovoimaa selvittämässä

Kampot-16.jpg

Kampot-17.jpg

Kampot-21.jpg

Kampot-22.jpg

Kampot-85.jpg

Kampot-88.jpg

Olen aina epäileväinen, kun jostain paikasta kirjoitetaan matkaoppaissa, että ”tulet pariksi päiväksi, mutta haluat jäädä viikoksi”. Eteläisessä Kambodzassa lähellä Vietnamin rajaa sijaitsevalla Kampotilla on juuri tällainen maine. Halusimme selvittää, miksi.

Phu Quocilta Kampotiin pääsee lautalla ja bussilla. Saatiin jostain meille tuntemattomasta syystä liput lautan vip-tilaan. Siispä istuttiin Chrisun kanssa kaksin mauttomilla tekonahkasohvilla epäkorrektin vietnamilaisen huumoriohjelman pauhatessa televisiossa. Muut reissaajat oli ahdettu lautan kahteen kerrokseen kuin sillipurkkiin. Välillä joku kävi vilkuilemassa meitä, ja teki mieli huutaa: ”Ei me haluta olla täällä!”

Ha Tienin satamassa hyppäsimme pikkubussiin kohti Kambodzaa. Rajamuodollisuuksissa kesti toivottoman kauan, koska kyydin järjestänyt nainen katosi jonnekin tunniksi muovikassillinen passeja mukanaan. Lopulta saatiin kuitenkin leimat passiin, ja auringon laskiessa saavuimme Kampotiin.

Kampot-29.jpg

Kampot-4.jpg

Kampot-6.jpg

Kampot-82.jpg

Jo ekan illan aikana Kampotin viehätys avautui meille. Tyylikkäitä kolonialismin aikaisia rakennuksia, hymyileviä paikallisia, suloisia kahviloita (suosiittelen esim. Epic Arts Cafea ja Simple Thingsia), kaupungin kokoon nähden laaja ravintolatarjonta, tunnelmallinen jokiranta ja ihana majapaikkamme Kampot Cabana. Majapaikan valintaan kannattaa käyttää aikaa, koska Kampot on loistava paikka ”olla kotona”: keinua riippumatossa, lukea kirjaa, syödä hyvää ruokaa ja siemailla drinkkiä.

Parasta Kampotissa on kuitenkin ympäröivä maaseutu. Keskusta on tosi pieni, joten hetkessä hurauttaa ihmettelemään esimerkiksi kalastajien elämäntapaa Fish Islandille tai kiinalaisten rakentamaa patoa Tuk Chou –koskelle. Myös Green Bridgelle johtava tie on mukava ajelu, ja onnistuu myös polkupyörällä. Majapaikkamme isäntä ranskalainen Simon on asunut Kampotissa kaksi vuotta, ja tylsää ei ole vielä tullut. Joka päivä riittää jotain uutta nähtävää.

Rautatiesilta Kampotissa

Kaupungin kokoon nähden Kampotissa asuu paljon ulkomaalaisia, joista monet ovat perustaneet oman yrityksen. Yrityksen perustaminen on helpompaa kuin Laosissa tai Vietnamissa. Vaikka suosimme paikallista aina kuin mahdollista, aasialainen ruoka alkaa pitkällä reissulla jossain vaiheessa tökkiä, mutta Kampotissa tämä ei ole ongelma. Tarjolla on niin italiaista pastaa ja pizzaa (vaatimattoman Ciao-kojun omistava Diego vääntää kaikki pastat kadulla käsin alusta alkaen, joten annoksen saamisessa kestää, mutta ruoka maistuu taivaalliselta) kuin Aroma-ravintolan herkullista falafelia. Aroman omistaja on tyypillinen Pot-pat (paikallinen termi Kampotissa asuvalle expatille). Hän tuli Kampotiin reppureissulla kolmeksi päiväksi, ja jäi sille tielle.

Italialainen ravintola Kampotissa

Auringonlasku Kampotissa

Ja kyllä, mekin viivyimme Kampotissa aiottua pidempään. 

Seuraa reissuamme maailman ympäri:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (8)
 1. Hei, olemme ensi talvena lähdössä Phu Quociin ihan parin viikon seuramatkalle, josta on tarkoitus tehdä pari itsenäistä retkeä, (ehkä käydä jopa Ho Chi Minhissä lentokoneella ees taas). Kuinka kauan matka Phu Quocilta kesti Kampotiin? Olisiko mitään järkeä tehdä sinne vain päivän tai yhden yön retki vai meneekö kaikki aika siinä tapauksessa matkustamiseen?

  Valtavan upeita kuvia blogissasi!

  1. Meidän matka Phu Quocilta Kampotiin kesti n. 5 tuntia. Tämä on käsittääkseni ns. normaali aika, mutta olen kuullut myös, että jollain on kestänyt tuplasti kauemmin. Myös kauhutarinoita hajonneista busseista on tullut vastaan, mutta meidän matka meni suhteellisen kivuttomasti. Päiväretkelle ei kuitenkaan kannata lähteä, mutta yhden/kahden yön reissu voisi olla ihan järkevä.

   Rajamuodollisuudet, bussit yms. vaikuttaa matkan kestoon, ja valitettavasti nää asiat ei oo aina ennustettavissa. Me ostettiin liput sekä lautalle että pikkubussiin Phu Quocilta eli meitä oltiin Ha Tienin satamassa vastassa. Lämpimästi voin kuitenkin suositella Kampotia. Oli mielestäni kaiken vaivan arvoinen.

   Kiitos kommentistasi, ja tervetuloa lukemaan blogiamme 🙂

 2. Mira Lovestotravel
  24.2.2017, 13:48

  Ihan mielettömia valokuvia! Tänään juuri uusi työkaveri kehui paikkaa. Vähän harmittaa, kun ei käyty pari vuotta sitten, kun oltiin Kepissä muutamia päiviä. Ehkä uusi syy lähteä Kambodzaan.

  1. Ehdottomasti Kampotiin käymään! Jos vaan on Kaakkois-Aasiaan asiaa niin tuonne 🙂 Yksi mun suosikkipaikkojani koko reissulla <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *