Koti veden päällä

battambang-joki-48.jpg

battambang-joki-50.jpg

battambang-joki-51.jpg

Rakastan Kambodzaa. Se on varmaan käynyt selväksi. Yksi ehdoton kohokohta Kambodzassa oli venematka Battambangista Siem Reapiin.

Sangkae-jokea pitkin matka kestää kuusi tuntia. Kuivan kauden aikaan matka voi kestää paljon kauemminkin. Välillä vene lipui älyttömän pienistä väleistä veden ollessa todella alhaalla. Ajateltiin, että tää on nyt tässä. Eihän tästä pääse. Aasiassa reissatessa on kuitenkin tottunut siihen, että kaikki järjestyy.

Meidän reissufilosofia tiivistyy aika hyvin blogin nimeen. Olemme matkalla kaiken aikaa. Näin ollen onkin tosi mahtavaa, jos myös siirtymiset paikasta toiseen ovat mielenkiintoisia eivätkä tuskallisia ja uuvuttavia.

battambang-joki-55.jpg

battambang-joki-56.jpg

battambang-joki-57.jpg

battambang-joki-58.jpg

battambang-joki-59.jpg

battambang-joki-61.jpg

Venematka maksaa enemmän kuin bussilippu, ja tämän takia venettä käyttävät lähinnä ulkomaalaiset reissaajat. Muutama paikallinenkin oli kyydissä. Eräs nuori tyttö oli menossa Battambangista pienen tyttärensä kanssa käymään kotikylässään. Kylä oli suunnilleen reitin puolivälissä. Keskellä ei mitään yhtäkkiä kymmeniä taloja veden päällä. Oli tosi mielenkiintoista nähdä, miten ihmiset elävät joen äärellä.

Arki on aika samanlaista missä tahansa päin maailmaa. Likaisia vaatteita, kokkailua, koulua, työtä, perhepäivällisiä, hymyjä, rätisevän television korjausta.

battambang-joki-63.jpg

battambang-joki-65.jpg

Seuraa reissuamme:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (2)
  1. sari /matkalla lähelle tai kauas
    6.3.2017, 14:32

    Hieno stoori. Itse haaveilen matkasta Kambodzeaan ja Vietnamiin varmasti matkustaisin myös veneellä. Oliko matka helppo ostaa ja vene löytää?

    1. Mekongin alueella menee paljon venekyytejä eli ehdottomasti kannattaa joku väli mennä veneellä. Suosittelen tätä venematkaa Battambangista Siem Reapiin ehdottomasti! 

      Kaikki majapaikat varaavat paikkoja veneeseen. Matkan voi varata myös paikallisista matkatoimistoista, joita on melkein joka nurkalla. Me siis varasimme venematkan, kun saavuimme Battambangiin (varattiin ekana iltana, oltiin kolme yötä Battambangissa), mutta matkan voi varata myös muista kaupungeista (majapaikat ja matkatoimistot) tai netistä. Battambangista Siem Reapiin mennään puisella veneellä eli ei ole tuollainen moderni, joka näkyy tuolla sivustolla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *