LANTAU ISLAND

lantau-trail-1.jpg

lantau-trail-2.jpg

lantau-trail-5.jpg

Tai O - kalastajakylä Hongkongissa

Katu Tai O:n kalastajakylässä

Hongkong tunnetaan pilvenpiirtäjistään, mutta meidät hurmasi ennen kaikkea alueen monipuolinen luonto. Vaellusreittejä löytyy niin Hong Kong Islandilta, Kowloonilta kuin Lantaun saareltakin. Päädyimme lopulta valitsemaan viimeksi mainitun retkikohteeksemme.

Suurin osa matkailijoista vierailee Lantaun pohjoisosissa, missä sijaitsevat Disneyland, lentokenttä ja Big Buddha – jättimäinen buddha-patsas vuoren päällä. Kiinassa opimme, että jos tällaiseen pyhään kohteeseen pääsee bussilla tai köysiradalla, se on täynnä turisteja. Koska koko saariseikkailun idea oli paeta Hongkongin ihmismassoja, päätimme suunnata eteläiselle Lantaulle. Macaosta tultaessa lautta ajaa Lantaun eteläpuolelta Hongkongiin. Lautta ei kuitenkaan pysähdy Lantaulla, joten hieman nauratti, kun menimme rantaviivaa pitkin seuraavan yön majapaikkamme ohi. Ei auttanut muu kuin juosta lautalta toiseen Centralin terminaalissa.

Lautalla kohti Mui Wo:a (lauttasatama Lantaulla) pääsimme jo aistimaan rentoa saaritunnelmaa. Melkein kaikki moikkailivat toisiaan, ja siemailivat olutta. Hongkongilaiset eivät yleensä juttele tuntemattomille, joten olimme tilanteesta aika hämmentyneitä. Lautan rantautuessa Mui Wo:on moni kyydissä ollut länsimaalainen suunnisti China Bear –baariin vielä yksille ennen kämpille kömpimistä.

Itse majoituimme sympaattisessa Pui O:n kylässä, joka sijaitsee Etelä-Lantaulla noin 10 minuutin bussimatkan päästä Mui Won lauttaterminaalista. Airbnb:n kautta meidät majoitti englantilainen Richard, joka oli asunut 80-luvulta lähtien Hongkongissa. Richard mainitsi profiilissaan harrastavansa vaeltamista, ja hetkessä hän oli suunnitellut meille seuraavan päivän kävelyreitin (Lantau Trailin osat 7-8).

Richard lupaili, että reitillä ei pitäisi tulla vastaan juurikaan muita, mutta olimme hieman epäileväisiä, koska Hongkongissa ihmisiä on joka paikassa. Olimmekin todella yllättyneitä, koska rantaviivaa seurailevan kauniin vaellusreitin varrella tapasimme vain neljä ihmistä. Reitti vei meidät Shek Pikiltä Fan Laun linnoitukseen ja lopulta viiden tunnin helteessä puuskutuksen jälkeen Tai O:n kalastajakylään.

vv-7.jpg

vv-6.jpg

vv-5.jpg

vv-4.jpg

tai-o-auringonlasku-5.jpg

Tai O tunnetaan veden päälle puujalkojen varaan rakennetuista taloista. Kalastajakylä on suosittu turistikohde, joten vaellusreitin seesteisyys oli pian taakse jäänyttä elämää. Suurin osa turisteista osallistuu lyhyelle veneajelulle, mutta kylään voi yhtä hyvin tutustua kävelemällä pieniä kujia pitkin. Paikalliset ovat todella ystävällisiä, ja saimme muun muassa kutsun grillailemaan.

Lantaulla on helppo liikkua busseilla. Tai O:sta suuntasimmekin takaisin Richardin kattoterassille ihailemaan vesipuhveleita ja fiilistelemään lämmintä iltaa. Lantau sai minut rakastumaan Hongkongiin yhä enemmän.

Seuraathan reissuamme myös muualla:

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *