PHU QUOC – parhaat rannat

vung-bau-beach-1.jpg

Phu Quoc on Vietnamin suurin saari ja tunnettu rantalomakohde. Saari on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana pienen piirin tietoisuudesta massaturismikohteeksi. Moni sanoikin meille, että saarelle kannattaa mennä nyt – ennen kuin on liian myöhäistä. Yleensä en lämpene tällaisille kliseille, mutta Phu Quocin kohdalla se piti todellakin paikkansa. Saari lilluu hämmentävässä välitilassa. Toisaalta löytyy kuuden euron mökkeröitä ja paikallisten suosimia ruokapaikkoja. Samaan aikaan rekkaralli käy kiivaana, kasinoita ja golfkenttiä rakennetaan, ja suuret hotelliketjut pistävät metsää matalaksi. Välillä skootterilla ajaessa tuntui, että saari on yhtä suurta työmaata ja kaatopaikkaa. Autiolla hiekkarannalla istuskellessa tämä kaikki kuitenkin unohtui.

Phu Quoc erosi huomattavasti muista kohteista maailmanympärimatkallamme. Hyvä esimerkki tästä on se, että kuulimme viikon aikana suomea enemmän kuin ensimmäisen neljän reissukuukauden aikana yhteensä. Yleensä yritämme välttää pakettimatkailijoiden suosimia kohteita, mutta rannalle oli päästävä, joten lähdimme selvittämään, mitä reppureissaaja saa irti Phu Quocista. Saariseikkailustamme on paljon kokemuksia ja kerrottavaa, mutta koska Phu Quoc tunnetaan ensisijaisesti rannoistaan, aloitetaan niistä. Rannat on listattu täysin subjektiivisessa suosikkijärjestyksessä. 

ong-lang-beach-hammock.jpg

ong-lang-beach-view.jpg

ong-lang-beach.jpg

ONG LANG BEACH

Ong Lang Beach oli viikon ajan kotirantamme. Ong Lang Beach jakaantuu oikeastaan useampaan poukamaan, joista osa kuuluu jollekin tietylle resortille, osa on julkista rantaa. Hostellimme Island Life sijaitsi noin 15 minuutin kävelymatkan päässä rannalta, mutta laiskoina ajoimme rannalle välillä skootterillakin. Moni saapuu rannalle myös kävellen tai pyörällä. Rannalle johtava tie on punaista hiekkaa, joka oli aikamoista mutavelliä ollessamme saarella marraskuussa sadekauden loppuvaiheessa. Rannalla voi vuokrata aurinkotuolin (hinta 100 000 dongia), mutta me istuimme yleensä hiekalla tai kävelimme rannan päähän (rannalle tultaessa vasemmalla) Bo Resortiin, jossa sai juoman hinnalla kölliä riippumatossa. Tunnelmallisin Ong Lang Beach on juuri auringonlaskun aikaan. Usein ajoimmekin tälle rannalle päivän aktiviteettien ja saaren kiertelyn jälkeen katsomaan auringonlaskua.

ong-lang-sunset-3.jpg

ong-lang-sunset-2.jpg

island-life-hostel-4-lumenescense.jpg

Suosittelen lämpimästi Ong Langin aluetta myös majapaikkana. Alueella yöpyminen mahdollistaa myös yöuinnin. Pimeällä uidessa voit nähdä vedessä kirkkaana kiiltävää planktonia! Pienten eliöiden seassa uiminen oli mieletön kokemus. Vedenpinta näytti tähtitaivaalta. Plankton loistaa kirkkaassa vedessä, kun ympärillä on liikettä. Esim. käsiä huitomalla ja jaloilla pinnan alla ”potkimalla” hohtavat eliöt tulevat esiin. Meillä oli mukana myös snorklausmaski, ja pinnan alla plankton näytti vieläkin hienommalta. Yöuintimme päättyi kuitenkin ikävästi, kun yhtä seurueestamme poltti meduusa eli kannattaa olla varovainen.

Dai Beach Phu Quoc

DAI BEACH

Kuvankauniille Dai Beachille pääseminen tuntuu olevan tuurista kiinni. Ranta sijaitsee saaren luoteisosassa Vinpearl Resortin alueella, mutta sinne johtaa kaksi tietä: toinen eteläpuolelta Vung Bau Beachilta rakennustyömaan läpi, toinen saaren päätieltä jättiprojekti Grand Worldin rakennustyömaan halki (marraskuu 2016). Vung Baun suunnasta tultaessa joutuu ajamaan hetken rannalla, koska tie on osittain suljettu. Rakennustyömaan suunnasta tultaessa vartijat saattavat olla välillä vastassa. Osa kavereistamme pääsi rannalle, osa ei. Haastava ajomatka ja pieni säätö ovat kuitenkin vaivan arvoisia, koska ihanalla rannalla ei ole suurella todennäköisyydellä ketään muita, ja vesi on tajuttoman kirkasta. Rannalla ei ole tällä hetkellä palveluita, mutta se on loistava paikka rauhoittua, lukea kirjaa, kävellä ja ajatella.

Mielellämme kuulemme, onko tilanne muuttunut eli pääseekö koko rannalle enää. Raportoithan kommenttiboksiin!

vung-bau-phu-quoc-beach.jpg

phu-quoc-beach-karaoke.jpg

VUNG BAU BEACH

Vung Bau sijaitsee myös saaren luoteisosassa Ong Langin ja Dain välissä. Suurin osa ajomatkasta rannalle on asfalttitietä, mutta loppuvaiheessa tie muuttuu kärrypoluksi. Vung Bau on suosittu ranta, mutta kuitenkin rauhallinen. Vung Bau oli ensimmäinen ranta, jolla kävimme Phu Quocilla, ja ihastuimme siihen kovasti. Ranta on tarpeeksi pitkä lenkkeilyyn. Rannan eteläosa on paikallisten suosiossa, ja monella on omat karaokelaitteet mukana eli varaudu korvia hiveleviin lauluesityksiin.

Rannan pohjoispäässä on Bamboo Cottages, jossa kävimme lounaalla. Ainoastaan aurinkoenergiaa käyttävä hotelli oli todella mukava, mutta valitettavasti viereinen työmaa pilaa tunnelman. Vung Baun vieressä on myös Cua Can Beach, jolla emme käyneet, mutta kaverimme kehui rannalla sijaitsevaa Chez Carolea hyväksi paikaksi nautiskella drinkkiä. Chez Caroleen pääsee myös autolla.

Keinu Phu Quocin Long Beachilla

LONG BEACH

Long Beach on Phu Quocin tunnetuin ranta, jonne suurin osa palveluista ja hotelleista on keskittynyt. Itse en pitänyt Long Beachin alueesta, mutta alue on ainoa, jossa kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä etkä tarvitse skootteria. Isoja hotelleja, rantabaareja, paljon ravintoloita – you get the idea. Jos majoittuisin alueelle, suuntaisin varmaan rannan eteläosiin.

Itse ranta on kuitenkin todella kaunis, ja nimensä mukaisesti pitkä. Jos yhdessä kohtaa on liikaa väkeä niin voi kävellä toiseen kohtaan, missä rauhallisempaa. Me nautimme rannasta Eden Resortin kohdalla, kun hengailimme heidän uima-altaallaan yhtenä päivänä. Yksityisrannalla ja uima-altaalla voi hengailla, kunhan vain ostaa juoman baarista. Rannassa on hauskat, värikkäät keinut, ja hotellin alue oli muutenkin viihtyisä.

Ganh Dau - kalastajakylä Phu Quocilla

GANH DAU

Saaren pohjoisosassa sijaitseva Ganh Dau tunnetaan paremmin kalastajakylästään, mutta myös ranta on käymisen arvoinen. Ranta sijaitsee aivan päätien vieressä vasemmalla. Rannalle pääsee myös Gold Coast Resortissa, jossa ostaa drinksut.

Cay Sao -ranta Phu Quocilla

CAY SAO 

Cay Sao oli parin päivän ajan kotirantamme, kun muutimme saaren itäpuolelle. Itäpuolen rannat (kaakkoisosan rantoja lukuun ottamatta) eivät vedä vertoja länsirannikon hiekoille eikä vesi ole kirkasta, mutta idän rannoilla näkee paikallisten elämänmenoa ja kalastajia töissään. Pelkän auringonnousun takia kannattaa edes yksi yö majoittua idässä.

Phu Quoc

Jos ihmettelet, miksei saaren kuuluisin ranta Sao Beach päässyt listalle, vastaus on yksinkertainen: emme käyneet siellä. Sao Beach on kuuluisa valkoisesta hiekastaan, ja itsekin haaveilin Phu Quocin reissusta siitä asti, kun näin vääntyneen palmun ja tunnelmallisen keinun Sao Beachilla Mondon kannessa. Tarkoitus oli käydä tuolla rannalla, mutta kaverimme olivat todella masentuneita roskan määrästä, kun palasivat Sao Beachilta niin päätimme jättää käymättä. Ehkä jonkun mielestä tyhmä syy, mutta me nautimme päivästä tyytyväisinä lähirannalla. Matkustustyyliimme ei kuulu sellainen ”täällä on pakko tehdä sitä ja sitä – nyt menetämme jotain, kun emme menneet sille rannalle!” -ajattelu. Reissussa on rennompaa, kun tajuaa, ettei ole pakko tehdä sitä, mitä kaikki muutkin.

Jutut Phu Quocista jatkuvat vielä parin postauksen verran. Mistä haluaisitte lukea?

Seuraa reissuamme myös muualla:

 FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (7)
 1. voiko Kabodzeasta mennä lastalla Phu Quoc:n.

  Ensivuonna suunnitteilla kolme viikkoa Kambodzea ja Vietnam.

  Lennot jo Bangokiin varattu

  1. Siis LAUTALLA ja mistä?

   1. Moikka rouva56! Kambodzasta ei pääse suoraan Phu Quocille vaan Kambodzan ja Vietnamin raja pitää ylittää maateitse (bussilla/autolla/skootterilla). Ha Tien on satamakaupunki, josta lautat Phu Quocille lähtevät. Lauttoja menee myös Rach Giasta, mutta Ha Tienista enemmän eli se on pääpaikka.

    Kambodzan puolella myydään paketteja, jotka sisältävät bussimatkan ja lauttamatkan, ja mahdollisesti myös kuljetuksen lauttasatamasta Phu Quocilla omaan majoitukseen. Me ostettiin liput edellisenä päivänä eli voi helposti ostaa Kambodzassa paikan päällä. Mistä Kambodzan kaupungista olette jatkamassa matkaa Vietnamin puolelle?

    Kannattaa tosiaan huomioida, että Phu Quocilla lautta saapuu itäpuolelle, ja suurin osa majoituksista on länsipuolella. Jos lippuun ei sisälly kuljetusta majoitukseen niin kannattaa kysyä tarjousta kuljetukselle omasta majoituspaikasta. Taksejakin toki kulkee.

 2. Heidi / Auringon alla
  26.1.2017, 17:33

  Meidän hotelli sijaitsi Long Beachilla, tosi mukavalla kohdalla. Lähempänä kaupunkia tilanne olikin sitten vähän eri, ranta muuttui kyllä huonommaksi. Ainoa ranta jolla varsinaisesti vierailimme, oli Sao Beach. Se oli kyllä siivottu, varsinaisella rannalla ei ollut mitään roskia, mutta reunamilla oli muutamia muovikasseja rannalle ajautuneena. Ikävää sekin tietty, mutta aina mitä vähemmän turisteja, sitä enemmän roskia, sillä Aasiassa ei kyllä välitetä rantojen kunnosta muutoin kuin turisteja varten.

  1. Mikä teidän hotelli oli, ja voisitko suositella sitä? Itsellä ei oikein ole suositella Long Beachin majoituksia niin olisi joku referenssi 🙂 Oikeastaan se menee niin, että mitä enemmän turisteja, sitä enemmän roskia. Koska turisteistahan ne roskat syntyvät, ei paikallisista. Phu Quocilla juuri se ongelma, että kehitys ollut niin nopeaa, ettei infrastruktuuri ole pysynyt mukana eikä saarella ole mitään jätehuoltoa. Ymmärrän kyllä sun pointin, että niitä jo syntyneitä roskia ei siivota, jos ei ole kävijöitä. Jokainen meistä voi omalta osaltaan tehdä pieniä kestäviä valintoja, esim. kieltäytyä pillistä ravintolassa ja muovipussista minimartissa. Toivottavasti jätteen käsittelyyn saadaan pian helpotusta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *