TONGA – tässä ja nyt

Tonga-6.jpg

Tonga-2.jpg

Tonga-1.jpg

Tonga-4.jpg

Kuukauden suunnittelematon blogitauko päättyy vihdoin. Terveiset reaaliaikaisesti Tongalta! Täällä kirkkaiden vesien ja palmujen äärellä on hyvä rentoutua. Kevät on nimittäin ollut kiireinen. Nyt joku miettii: miten niin, tehän olette lomalla.

Kaikessa hiljaisuudessa olen kuitenkin ahkeroinut toisenlaisen kirjoittamisen parissa – nimittäin gradun. Ennen reissuun lähtemistä ehdin olla viitisen vuotta työelämässä kandiksi valmistumisen jälkeen. Opinnot jäivät roikkumaan, kun työhaasteet veivät mukanaan. Tyypillinen GVM siis – gradua vaille maisteri. Mulle on ollut koko ajan selvää, että teen opinnot ehdottomasti loppuun. En kuitenkaan usko, että kovin moni tuttu otti puheitani tosissaan, kun ilmoitin tekeväni gradun valmiiksi maailmanympärimatkalla. 

Ennen lähtöä vitsailimme kaverini kanssa, että olisi siistiä palauttaa gradu joltain paratiisirannalta drinkkiä siemaillen. Vaikka gradu lähtikin matkaan täältä Tongalta, niin todellisuus oli hieman eri. 3 megatavun tiedoston lataaminen nettiin kesti tunnin, ja Chrisulla meinasi mennä hermot. Rannan sijaan päivystimme hikisessä majatalossa keskellä kaupunkia. Suomenkin päässä oli kaikenlaista säätöä. Esimerkiksi kun ystäväni meni noutamaan graduja painosta sovittuna ajankohtana, ei niitä oltu edes vielä laitettu painoon ja muuta mukavaa. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. 

Tonga-5.jpg

Tonga-10.jpg

Tonga-3.jpg

Tonga-11.jpg

Tonga on täydellinen paikka rauhoittumiseen. Ollaan totuteltu kuumuuteen (oltiin tätä ennen Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, joissa talvi teki jo tuloaan), nukuttu pitkään, polskittu meressä, snorklailtu, syöty tuoreita hedelmiä ja ihmetelty paikallista elämänmenoa. Kaikki toimii niin hitaasti, että väkisinkin rentoutuu.

Muutamassa päivässä ollaan jo päästy kiinni kulttuuriin. Paikalliset ihmiset ovat tosi mukavia ja ystävällisiä. Tongalaiset tunnetaan maailman tilastollisesti lihavimpana kansana. Se näkyy täällä ruoka-annosten ja ihmisten kokona. Sisäistä lentoa varatessa piti matkatavaroiden painon lisäksi ilmoittaa oma paino, ja lähtöportilla oli vaaka matkustajien punnitsemiseksi. 

Tonga-8.jpg

Tonga-9.jpg

Myös uskonnon merkitys on todella suuri. Suurin osa tongalaisista on kristittyjä. Joka nurkalla on kirkkoja, ja sunnuntaina työskentely on laitonta, joten kaupat ovat kiinni ja palvelut eivät pelaa. Bikinit päällä täällä ei todellakaan hypitä muualla kuin turisteille suunnatuissa rantakohteissa (joita täällä on esimerkiksi Fidziin verrattuna vähän). Tongalaiset uivat kaikki vaatteet päällä, ja liika paljaan ihon esittely voi johtaa sakkoihin.

There’s much more to Tonga than just the beaches, sanoi majatalomme emäntä Nuku’alofassa. Moni tulee Tongalle ja ajattelee, että rantoja on joka paikassa. Rannoille on kuitenkin yllättävän hankala päästä, ja koko maa on paljon monipuolisempi (ja toisaalta monimutkaisempi) kuin voisi ajatella. Autiosaaria toki riittää, jos vaan joku paikallinen suostuu sellaiselle kuljettamaan.

Tonga-15.jpg

Reissun etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti Instagramista. Blogin puolella palataan kevään seikkailuihin. Postauksia tulossa Thaimaasta, Malesiasta, Singaporesta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. Mistä haluaisitte lukea? 

– Ella – 

Mitä teille kuuluu? 

Lue myös:

Toiveet ja suunnitelmat elämäni vuodelle

Puoli vuotta reissussa + reitti kartalla

 

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI

Kommentit (6)
 1. Hieman_vino
  7.6.2017, 11:03

  Hienoa että gradu on saatu palautettua, onnea! 🙂
  Toivottavasti nautitte Tongasta, vaikka hitusen erikoiselta paikka vaikuttaakin (myös instagramin puolella).
  Mukavaa reissua, nauttikaa! 🙂

  1. Kiitos onnitteluista. Mua alkoi heti kiinnostaa, että mitä tarkoitit, että vaikuttaa erikoiselta paikalta 😀 Eli mihin kiinnitit huomiota? Vaikuttaako kiinnostavalta vai ei niin sun jutulta? 🙂 Kyllä, nautitaan!

 2. Oih. Onnea vielä kerran siitä että se gradu on nyt vihdoin paketissa- varmasti helpottava tunne! Tänne kuuluu tosi hyvää, tokkiinsa tavanomaista arkea. Kuukauden päästä alkaa kesäloma, ja aloitetaan se tekemällä kymmenen päivän road trip munchenistä Itävallan kautta Italiaan, siellä ympäri pohjoisosaa, ja sveitsin kautta lopulta takaisin. Sitä odotellessa! Ja Ellaa ikävä! ❤

  1. Kiitos! Tunnistin sut heti nimimerkistä, mahtavaa. Oon tosi iloinen, että sain sen tehtyä kaikkien vaikeuksien jälkeen. Tuun heti tsekkaa teidän kämpän, kun pääsen Suomeen. Ihanaa reissun ja loman odotusta! Kuulostaa mahtavalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *