Tyypillinen päivä reissussa

yangshuo-maisema.jpg

karstivuoret.jpg

yangshuo-vuoret.jpg

yulong-joki.jpg

yulong-river.jpg

yulong-pariskunta.jpg

yulong-ohjeet.jpg

Ennen matkalle lähtöä ystäväni kysyi: ”Mitä te sitten teette joka päivä? Heräätte ja mietitte, että tänään vois mennä tonne ja tonne?” Pidin kysymystä suloisena, ja naurahdin hieman. Myöhemmin jäin kuitenkin miettimään, että peruslomailijan näkökulmasta vuoden irtiotto työelämästä ja totutusta arjesta tuntuu varmasti kaukaiselta, oudolta ja jopa pelottavalta. Monille riittää muutaman viikon tai kuukauden reissu – pidemmällä matkalla saattaisi jopa tylsistyä. Ystäväni tykkäävät matkustella, mutta ajatus tien päällä elämisestä ei houkuta, vaikka sen tässä traveller-kuplassa helposti unohtaakin.

Itse en koe olevani lomalla vaan matkalla oleminen on nyt elämääni ja uudenlaista arkea. Joka päivä tapaamme muita seikkailijoita, jotka aikovat olla tien päällä puolesta vuodesta vuoteen. Toisilla ei ole aikarajaa vaan reissaavat siihen asti, kun rahat riittävät. Osa tekee töitä netissä, ja jatkavat tätä elämäntyyliä niin kauan kuin hyvältä tuntuu.

Pitkällä matkalla ei voi ravata turistinähtävyyksissä koko ajan. Tahti on siis huomattavasti hitaampi kuin lyhyellä lomamatkalla. Usein päätämme yhden asian per päivä, jonka haluamme toteuttaa. Se voi olla mitä tahansa joogatunnista vesiputousseikkailuun. Toki suurissa kaupungeissa elämänrytmi automaattisesti nopeutuu, ja ärsykkeitä tulee joka suunnasta.

Missä tahansa olemmekin, päivät rakentuvat pitkälti saman kaavan mukaan:

 

Aamutoimet

Aamupala

Jutustelua muiden reissaajien kanssa

Kiertelyä kohteessa (yleensä jaksamme tätä maksimissaan 6 tuntia putkeen, toki vaellukset ovat asia erikseen)

Illallinen

Rauhoittumista majapaikassa tai rennossa kahvilassa/baarissa

 

Eli oikeastaan ystäväni oli oikeassa. Rakastan listojen tekemistä ja suunnittelua, mutta kohteessa kuljemme sen hetkisten fiilisten mukaan. Jos toivelistallani on paljon paikkoja ja aktiviteetteja, viivymme kohteessa pidempään. Jos yhdelle päivälle on tungettu liikaa tekemistä, sen kyllä huomaa seuraavana päivänä. Välillä tarvitaan välipäiviä, jolloin syödään pizzaa ja katsotaan suomalaisia tosi-tv-sarjoja netin kautta. Olemme molemmat tottuneet hektiseen elämään Suomessa, joten nyt opettelemme rauhoittumista ja pysähtymistä.

OLETKO OLLUT PITKÄLLÄ MATKALLA TAI HAAVEILETKO MAAILMANYMPÄRIMATKASTA? MILLAISIA RUTIINEJA TEILLÄ ON MATKALLA?

 

Kuvat: Langshista jatkoimme matkaa Yangdin kautta Yangshuon kaupunkiin. Päätavoite meillä Yangshuossa oli kävellä Yulong-joen rantaa pitkin. Ja niin me teimmekin, vaikka satoi ja mieli oli maassa, koska Donald Trump oli juuri valittu Yhdysvaltain presidentiksi. Tyypillinen päivä reissussa siis: neljä tuntia kävelyä sateessa ja lohturuokaa päälle.

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN / BLOGIT.FI / BLOGIPOLKU

Kommentit (18)
 1. Duunireissaaja
  22.1.2017, 08:06

  Mä en ole koskaan haaveillut pitkistä matkoista. Mä tykkään lähteä reissuun ja olla reissussa, mutta vielä enemmän tykkään tulla takaisin kotiin ja arkeen. Kakkoskodista ulkomailla kyllä haaveilen, mutta vasta siinä vaiheessa kun ei enää tarvi olla mukana työelämässä.

  1. Kakkoskoti ulkomailla olisi ihana! Mikä on muuten sulle sopivan kestoinen reissu 🙂

 2. Jenniiiiiii
  17.1.2017, 17:29

  Ollaan lähdössä poikaystävän kanssa 3kk Aasiaan ja samaan kysymykseen oon törmännyt; mitä te aijotte tehdä siellä. Hassua, koska itse en oo kotonakaan sellanen ihminen, että olisi pakko tehdä jotain. Tiedän ihmisiä, jotka eivät ikinä oikein ”hengaile”. Lomalla on pakko tehdä jotain, on joku projekti, reissu, kyläilyt. En ole itse sellanen. Mulla voi mennä viikonloppu sohvalla Netflixiä katsoen. Pari vuotta sitten reissasin kuukauden yksin ja vaikka välillä oli tylsää, niin suurimmaksi osaksi viihdyin mainiosti. 10 yötä pienellä paratiisisaarella meni hyvin, vaikka rutiinit oli lähinnä syömistä, uimista, lukemista ja snorklailua.

  1. Ensinnäkin: ihanaa, että olet löytänyt blogimme 🙂 Minne päin Aasiaa ootte suuntaamassa? Hauska kuulla, että sulla on samanlainen matkailufilosofia, ja sitäkin on ihmetelty 😀 Emme ole siis yksin. Mä oon elämässä yleisesti tosi aktiivinen, mutta reissussa hidastan tahtia. Aktiivisuus ei kuitenkaan mun kohdalla johdu siitä, että olisi pakko tehdä jotain. Oon vaan niin kiinnostunut monista asioista. Onneksi nykyään on tajunnut, että yksittäisistä jutuistakin saa enemmän irti, kun vähän hidastaa. Mahtavaa reissua teille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *