Oikea suunta löytyy

Pyristellessäni uudelleen kohti liikkuvaa ja hyvinvoivaa arkea sain jälleen puhelun Optimal Performancen Kimmolta. Hän kysyi lähtisinkö seuraavaan Terveys ja Tasapainovalmennukseen nettitsemppariksi. Totta hitossa lähdin! Se matka oli itselleni mullistava ja käänteentekevä ja halusin olla innostamassa muitakin. Palkkioksi sain osallistua ihan pian alkavaan Oikotie Optimaaliin nettivalmennukseen. Se sisälsi samaa aineistoa kuin TT, mutta tässä oli mukana liikunta. Näin ajauduin valmennukseen, joka antoi minulle suunnan ja teki seuraavasta puolesta vuodesta mahtavan. 

Valmennus alkoi alkukartoituksen tekemisellä. Oli 10 osa-aluetta fyysisellä puolella, jotka pisteytettiin 0-10 asteikolla. Sen mukaan olin erityisen tyytymätön ulkonäkööni, vatsan hyvinvointiin ja fyysiseen voimaan. Koko valmennuksen tavoitteeksi asetin fyysisen voiman lisääntymisen. Olin niin kyllästynyt käymään salilla kehittymättä yhtään. Käsivarret oli löllöä taikinaa ja halusin, että niistä näkisi, että niitä vietiin säännöllisesti salille:).  Halusin myös nostaa kuntoni sellaiseksi, että pystyisin juoksemaan 10 km niin, että nauttisin siitä. Saimme saliohjelmat ja liikkeet opetettiin nettivideoilla. Menin salille ja aloitin työt. Eipä ollut enää leppoisia salikäyntejä. Kyykkyä ja takareisiliikkeitä riitti… Niitä en ollutkaan tehnyt ominpäin, koska ne oli niin inhottavia:). Vaan nyt tein ja hiki lensi. Salikäynnit muuttuivat ähinäksi ja puhinaksi ja välillä olin yhtä kysymysmerkkiä, kun unohdin, mitä piti tehdä, jos ohjelmassa luki vaikkapa lumberjack. Kerran kuussa tuli uudet ohjelmat ja joka kerta ärsyynnyin, kun olin vasta oppinut ja saanut varmuuden ohjelmastani ja sitten pitikin jo opetella uudet liikkeet ja olla jälleen kysymysmerkkinä salilla. Valmennukseen kuului myös Biosignaturemittaukset. Siinä mitataan pihdeillä 12 eri kehon osaa ja siitä saadaan tietoa omasta hormonitoiminnasta ja vinkkejä miten juuri minun kuuluu syödä ja treenata tai pitääkö keskittyä stressinhallintaan. Mieheni oli sitä mieltä, että nämä mittaukset oli liian kalliit. Itse olin eri mieltä ja tiesin tarvitsevani niitä, mutta päätin säästää rahat jättämällä valmennuksen ajan viinin ja suklaan ostamatta. Laskeskelin, että ihan vain sillä säästäisin jopa enemmän kuin mittaukset maksoivat. Päätin jättää myös lisätyn sokerin pois ruokavaliostani. 

Puoli vuotta kului siivillä keskittyen noudattamaan valmennuksen ohjeita. Kävin kolmesti viikossa salilla jopa joululomalla. Joulu oli tänä vuonna muutenkin helppo. Mittaus oli heti vuoden alussa, enkä halunnut sinne nousevia lukuja. Ei tarvinnut miettiä tartunko jouluherkkuihin, vaan oli päivän selvää, että jättäisin kiusaukset muille. Viiniä nautiskelin vähäsen, koska sen suhteen olin päättänyt vain, etten itse osta sitä;). Puolen vuoden ajan viikon ohjelmaani sisältyi kolme käyntiä salilla, kaksi zumbaa ja kävelyt koirien kanssa. Liikuntaa tuli  keskimäärin 8 tuntia viikossa. Mieliala pysyi kokoajan korkealla eikä käynyt mielessäkään luovuttaa.

Valmennus päättyi juuri. Lopuksi teimme alkukartotuksen uudelleen. Tehtävän saatuani ajattelin, että eihän nyt puolessa vuodessa ole ehtinyt paljoakaan tapahtua, mutta tehdään nyt. Arvioituani fyysisen tilani kaivoin sen vanhan arvioinnin esiin ja hämmästyin. Kahdeksan osa-aluetta oli noussut ja vain kaksi pysynyt samana. Nekin kaksi oli jo alussa hyvällä tolalla. Hämmästyin ensimmäistä arviotani ulkonäöstäni. En muistanut olleeni siihen niin tyytymätön. Olipa mukava huomata, että hiljaa ja huomaamatta olin tullut tyytyväiseksi itseeni. Vielä on toki varaa nostaa tyytyväisyyttä. Se nousee, mikäli minulla on jonain päivänä ihan litteä vatsa:) Vatsan hyvinvointikin oli noussut kaksi pykälää, joten olin tehnyt oikeita asioita. Ja se suurin tavoitteeni, fyysisen kunnon nostaminen ja löllön muuttuminen lihakseksi oli todella tapahtunut. Täytyy myöntää, että joskus peilin ohi kulkiessani ihailen käsivarsiani, koska niissä on nyt ne kaipaamani kauniit muodot:) 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *