Ragu

En ollut koskaan aikuisiällä ostanut jauhelihaa ennen tammikuuta. Enkä kyllä sen paremmin muista jauhelihaa alaikäisenäkään ostaneeni. Yhtä kaikki, olin pyöritellyt älypuhelimen uumenissa noin vuoden ajan Trendi-lehdestä kuvaamaani ragu-kastikkeen ohjetta. Tylsä tammikuu teki tehtävänsä ja päätin eräänä lauantaina sitten lopulta kokeilla tätä uunissa lähes itsekseen valmistuvaa kastiketta. Lopputulos oli ihan jumal.

11938737_10206806787461929_1556202389_n.jpg

Parhaalta ragu maistuu itse tehdyn pastan kanssa.

Ja tämä on taas näitä sarjassamme idioottikin onnistuu. Alla hyvin kevyellä kädellä varioitu versio.

Mintulla maustettu ragu

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä (tai jos olet laiska, niin 2 tl valkosipulijauhetta)

oliiviöljyä

2 tl kuivattua minttua (tuorekin käy, jos on)

1 tl kuivattua basilikaa

400 g jauhelihaa

2 dl punaviiniä (jos ostat ison pullon, loput voi juoda joko ruuan kanssa tai odotellessa)

1 tkl tomaattimurskaa (panosta, osta Muttia)

1 tl sokeria

suolaa

pippuria

100 g ricotta-juustoa

How-to:

Pilko sipulit ja paista ne yhdessä kuivattujen mausteiden kanssa öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää loput aineet ricotta-juustoa ja mahdollista tuoretta minttua lukuun ottamatta, iske soosi uunivuokaan ja 150-asteiseen uuniin 1-2 tunnin ajaksi. Mitä pitempi aika uunissa, sitä parempi soosi. Jos mielit hauduttaa kastiketta 2 tuntia, laske lämpötila tunnin jälkeen sataseen. Mikäli kastike näyttää kuivahtavan liiaksi, sekaan voi lirauttaa lisää punaviiniä.

Tunnin parin päästä herkkuruoka onkin jo lähes valmis. Lisää ricotta, sekoita ylimalkaisesti ja heittele päälle muutama minunlehti, jos niitä on. Nauti pastan yllä tai alla.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *