Linssisoppa
Oranssi keittoteema jatkuu. Pidin pitkään linssejä jotenkin epäilyttävänä ruoka-aineena. Söin kyllä kernaasti jos jossain tarjottiin, mutten koskaan ostanut kotiin. Pidin tölkkilinssejä mauttomina ja kuivalinssejä hitaina ja vaivalloisina.
Tilapäisessä mielenhäiriössä viime talvena poistuin kuitenkin kaupasta mukanani pussillinen kuivia, punaisia linssejä. Kotona näppäilin googleen ”helppo linssikeitto” ja valitsin ensimmäisenä vastaan tulleen Chocochilin soppaohjeen (http://chocochili.net/2009/03/helppo-linssikeitto/).
Luonnollisestikaan kaapissani ei ollut reseptin aineksista kuin osa, joten sovelsin taas. Lopputulos oli yllättävän hyvä, täyttävä ja erityisesti opintotukia odottelevan budjetille sopiva. Ja tosiaan, puolet reseptistä on apinoitu yllä olevasta osoitteesta.
Loppukuun linssikeitto
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl punaisia linssejä
1 tölkki tomaattimurskaa
1-1½ tölkkiä vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa, pippuria, currya, paprikajauhetta, sitä mitä kaapissa on
Vaihe 1: kuullotus.
How-to:
Kuullota pienityt sipulit kattilassa kevyen öljytilkan kanssa. Lisää linssit, käännä pari kertaa ja kaada mukaan tomaattimurska. Mittaa kätevästi murskapurkilla sekaan aluksi tölkillinen vettä ja tämän blogin suosikkiraaka-aine, liemikuutio. Jos vaikuttaa turhan paksulta, voi vettä lisätä maun mukaan. Keitä 25-30 minuuttia tai kunnes linssit ovat mukavasti pehmenneitä. Iske mausteet sekaan ja ota esiin toinen tämän blogin klassikkoaines, sauvasekoitin. Soseuta soppa ja lusikoi lautaselle. Jos hienostella tahtoo, voi keiton päälle laittaa maustamatonta jogurttia. Itse pistin kreikkalaista.
En muuten normaalisti ikinä koristele näitä annoksia..