Matkalla Motowniin

Ajoittain tulee tarve saada kuunnella suomenkielistä musiikkia. Yleensä tämän tarpeen iskiessä käännyn luotettaviksi kokemieni kirjoittajien puoleen. J. Karjalainen, Samuli Putro, Pave Maijanen, Ville Ahonen ja Arto Tuunela ovat muun muassa hyväksi havaittuja. Mutta erityisaseman on ansainnut Gösta Sundqvist. Miten niin yksikertaisilla ja arkisilla sanoilla saakaan aikaan niin upeita kuvia!

Blogin nimi ”Matkalla Motowniin” on varastettu Göstan kynästä ja Leevien levyltä. Tässä tapauksessa merkitys on suorempi: ruokaa on saatava hengenpitimiksi, joten sitä tehdään ja syödään oli ulkonäkö tai maku minkälainen hyvänsä. Kappaleen varsinaisesta sisällöstä ja sanomasta on Tuomas Kokon kirjoittama loistava tulkinnallinen teksti, joka löytyy nyt jo edesmenneen verkkomedia Nuorgamin sivuilta osoitteesta http://www.nrgm.fi/artikkelit/32-matkalla-motowniin-1996/.

Minä en aio nyt tulkita mitään, vaan jätän tämän vain tähän.

Kulttuuri Musiikki Suosittelen Syvällistä

Idioottivarma bataatti

Bataatti on yksi niistä harvoista ruoka-aineista, jota en ole vielä onnistunut sössimään missään muodossa. Soseena, paistettuna ja keittona – aina loistavaa. Ehkä juuri makeutensa vuoksi yksi suosikeistani ja niin monikäyttöinen (tästä on tullut oikein positiivisuusblogi).

Useimmiten askartelen kuitenkin keittoa. Sinne päin pilkotut bataattipalat kiehumaan joksikin aikaa, näytetään sauvasekoitinta ja avot. Tykkään vaihdella keitossa käyttämiäni lisukkeita ja mausteita, tällä kertaa mukaan pääsi inkivääriä ja fetaa. Vuohenjuusto on myös oivallinen mikstuura, ei ehkä inkiväärin kanssa, mutta muuten.

10745051_10204526354172522_944674524_n.jpg

Nauti vaikkapa aamupalaksi kolmelta iltapäivällä hesarin kanssa.

Helpoista helpoin bataattikeitto

1 bataatti

n. 1 litra vettä

1 kasvisliemikuutio

suolaa

pippuria

½ pakettia fetaa

pala inkivääriä

How-to:

Pistä vesi ja liemikuutio kattilaan ja levy tulille. Liemen kuumetessa kuori ja listi bataatti sopiviksi paloiksi. Kun liemi näyttää sopivan kiehuvalta, lisää bataatit ja keitä kunnes palat ovat kypsiä. Tässä menee ehkä 10 minuuttia tai vartti. Saattaa mennä 20 minuuttiakin, olen huono katsomaan kelloa kun laitan ruokaa. Kun haarukka menee mukavasti läpi bataattipalasta, lirauta osa keitinliemestä pois ja iske kattilaan pieneksi silputtu inkivääri ja feta ynnä mausteet. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Murustele loppupaketti fetaa sopan päälle ja syö.

Koti Ruoka ja juoma DIY