Ladataan...
McINFJ

Viime kerrasta on taas aikaa, haluatte kuulla mitä kävi.

Okei, eli otin lemongrass eteeristä öljyä tossa helmikuussa sisäisesti, ajatuksena estää hiivan kasvua kropassa. Olin just lopettanut kolmannen kuun öljyt, ja sitten alkoikin ilmaantua ihan uusia oireita kun otin lemongrassia sisäisti muutaman päivän ajan. En aluks hiffannut ollenkaan mistä on kyse, mutta sitten aloin yhdistää oireet siihen että aina kun söin jotain hiilaripitoista, lisääntyi uudentyyppinen sekava olo päässä, kutinaoireita joka puolella kehoa, päänahka ärtyi ja hiuksia rupesi taas irtoilemaan tosi herkästi. Olen kyllä tutkinut tietoja hiivasyndroomasta, ja päädyin tajuamaan että mullahan on ihan valtaisa hiivasyndrooma muhinut kehossa. Miksi lemongrass toi sen esiin? Lemongrass on tutkitusti tehokas avaamaan hiivan biofilmejä, siis biofilmin sisällä hiiva ja muut ei toivotut organismit saavat vapaasti kerätä tarvitsemiaan ravinteita kehostamme, turvassa immuniteetilta. Päädyin siis päästämään pedon irti elimistössäni jonka olemassaolosta en ollut kovin tietoinen. 

Alku oli taas kaaosta kun piti päästä kärryille mitä oikein tapahtuu. Uudenlaiset die off oireet oli juurikin samanlaisia mitä luetellaan hiivan die off oireiksi. Pari kk sitten hankin vahvat maitohappobakteerit, koska hiivan eliminoimisessa tärkeintä on palauttaa tasapaino suolistoon. Ostin Symbioflor tippoja, ja huomasin niidenkin aiheuttavan die offeja, ne siis toimii hiivaa vastaan. Siirryin tosi tiukalle anticandida dieetille: ihan kaikki viljat ja sokerit pois, lisäaineet, tärkkelys, dekstroosit, makeutusaineet, maitotuotteita rajoitetusti, kofeiini kokonaan pois. Alku oli todella vaikea ja nälkä oli kova, mutta idea onkin lisätä hiilareita pikkuhiljaa sitä mukaan kun keho ottaa vastaan eikä aiheuta oireita niistä.

Pari repsahdusta oli alussa mutta sokerit aiheutti kertakaikkiaan niin hirveän olon päässä että oli pakko olla tiukka. Paino on tippunut varmaan kolme kiloa, enimmäkseen nesteitä ja rasvaa on lähtenyt, ehkä pikkuisen lihasta, mutta pakko sanoa että aineenvaihdunta tuntuu saaneen potkun ja ihan kuin elimistön detox olisi tehostunut. Pystyn syömään jo enemmän hiilareita, esim banaania, pikkuisen sipsejä tai riisinuudeleita, mansikoita, pala tummaa suklaata joskus.. Leivän oon korvannut siemennäkkärillä, joka on ollutkin pelastus. Yllätyksekseni en edes koe tarvitsevani leipää tai pastaa yleisesti, ei edes perunaa. Syön siis paljon rasvoja ja kaikkea muuta, ja esim hiukset on alkanut vahvistumaan ja kasvamaan vauhdilla. Taas, mikä aluksi vaikutti katastrofilta, olikin lopulta voittopotti. 

Mitä nyt olen sitten lisää tutkinut hiivasyndroomasta, hiivan liikakasvu liittyy usein heikentyneeseen immuniteettiin. Hiiva on yhdistetty krooniseen väsymysoireyhtymään, fibromyalgiaan sekä autoimmuunitiloihin. Se ei tosiaan ole mikään pikkujuttu, vaan voi olla todellinen sairastuttaja. Kerran sain kommentin (2 vuotta sitten) sairausblogiini, jossa vinkattiin hiivan liikakasvusta. Nyt ymmärrän miksi se tuntui mahdottomalta vaihtoehdolta; koska patogeenit voi aiheuttaa niin kummallisia oireita ettei niitä osaa yhdistää mihinkään. En esimerkiksi ikinä ole kokenut sellaisia psyykeoireita joita hiivan die off reaktiot aiheutti. Voimakas apatia, hurjat mielialan vaihtelut, näitä oireita onneksi kesti vain n. kuukauden.

Mitäs oireita hiivan hajoaminen elimistössä sitten aiheutti? Erikoista nivelsärkyä, joka tuntui lähinnä levottomilta jaloilta, ei mitenkään kivuliasta mutta todella epämiellyttävää, lihasfatiikki (se mun erikoisuus), kovia päänsärkyjä (krooninen migreeni voi olla hiivan aiheuttamaa), kohonnut syke (tosi korostetusti, aamuisin sykkeet on jopa 140), kohonnut verenpaine (hiivan hajoaminen elimistössä vapauttaa samoja myrkkyjä kuin alkoholi, yhdistän verenpaineen kohoamisen siihen), POTS oireet ja neuropatia (kyllä vaan! Edelleen on lievää kuumotusta käsissä ja jalkaterissä, ne hohkaa kuumuutta jostain syvältä, ja jalkateriin tippuu veri helposti pystyasennossa), aivosumu, psyykeoireet, kutiavat ja ärtyneet silmät, pahoinvointi (alussa varsinkin, piti ottaa lääkehiiltä kun etosi). Suolisto-oireet on tosi yleistä hiivassa, mutta erikoista kyllä, mulla ei ole missään vaiheessa tämän kolmen vuoden aikana ollut ongelmia suoliston kanssa. Maitohappobakteerit sen sijaan aiheuttaa alussa löysää vatsaa, koska suolistolla menee hetki että se sopeutuu uuteen bakteerikantaan. 

Hiivaa kuolee koko ajan kropassani, tiedän sen siitä että kaula on aina vaan akneettinen ja hikoilen koko ajan. Mutta olo alkaa olla nyt taas parempi. En tiedä hidastaako tämä uusi ongelma toipumistani, mutta eipä sen väliä, tiedän että suunta on koko ajan eteenpäin. Ainiin! SIEDÄN TAAS LÄMPÖÄ ENKÄ SAA AURINKOIHOTTUMAA. Pystyn nauttimaan kesästä ekaa kertaa kolmeen vuoteen. 

N. kuukasi sitten otettiin labroja pitkästä aikaa, ja tulokset oli yllättäviä. Kilpirauhasarvot oli parantuneet huimasti 2v aikana ja kaikki näytti olevan kunnossa. En ole syönyt kilpirauhaslääkettä missään vaiheessa, mutta arvot kai paranee sitä mukaan kun hoidan näitä patogeenejä kropasta. Tosi hyvin mun elimistö kyllä jaksaa tätä pitkäkestoista puhdistusta, ja se onkin syytä tehdä hitaasti edeten. Öljyistä olen pitänyt taukoa helmikuusta asti, tavoitteena jatkaa protokollan neljättä kuuta kun nämä olemassa olevat puhdistusoireet asettuu kunnolla. Kaikenkaikkiaan nämä hiivan puhdisusoireet on olleet inhimillisempiä henkisesti kuin aiemmat, tulehdusreaktio ei ole niin voimakas. 

Loppuun vielä muutama linkki, jos kiinnostaa etsiä tietoa hiivasyndroomastahttp://www.thecandidadiet.com/candida-biofilms/http://www.infectioncontroltoday.com/news/2010/11/lemongrass-essential-oil-shown-effective-against-candida-albicans.aspxhttp://www.candidiasistreatment.org/candida-die-off-symptoms/

Ladataan...

Ladataan...
McINFJ

Eräs päivä tossa tajusin, että voin taas jollain tapaa paremmin. Ennen joulua kesti pari kuukautta sitä inhottavaa aivosumua, ja näinhän se on mennyt, että mikä oire pahenee eniten hoitojen aikana, siihen tulee jälkeenpäin eniten parannusta. Nyt on siis aivotoiminta parantunut ja yksi taito palannut: järjestelmällisyys. En ole kyennyt ollenkaan sellaiseen suunnitelmallisuuteen ja esim kokkaaminen ei enää onnistunut sairastuttua, koska ohjeiden lukeminen ja samaan aikaan tekeminen on ollut käsittämättömän vaikeaa - ja aiemminhan olen siis tykännyt häärätä keittiössä. Myös omien jälkien siivoaminen on helpompaa nyt. Hassua etten mä edes ole tajunnut että kärsin aivosumusta, olen vaan niin uupunut ollut fyysisesti etten ole sitä huomannut. Olen myös energisempi ylipäätään.

Nyt on kuitenki neuropatiaa taas ja miniherxejä tulee ja menee, otan välillä yhden tipan jotain öljyä. Jatkan tälleen kunnes olen valmis taas kohtaamaan pahemmat die offit..Luulen että toisen kuun öljyt aukaisi borrelian biofilmejä sen verran että nyt niitä kuolee  herkästi (koska ne on vapaana veressä?). Nää on mun omia päätelmiä. On tullut syötyä vähän mitä sattuu, sallin sen itselleni koska makuaistini on palautunut lähes ennalleen. Vaihtelevasti on edelleen ruokahaluttomuutta, ja yritän nyt täyttää varastoja, kun laihdun aina herxien aikaan! 

Mua hiukkasen suorastaan pelottaa mitä toi kolmas kuu tuo tullessaan, öljyt on siinä aika tehokkaat! Todennäköisesti laimennan niitä nyt ihan kunnolla, jotta olis vähän inhmillisempää. Toi oli nyt niin kamalan tuskallinen toi kaks kuukautta kun ne olot kesti..Oikeestaan mä itse kyllä kestän sen, mutta se on perheelle vähän liian raskasta ilmeisesti nähdä miten huonosti sillon voin. Ymmärtäähän sen, tiedän vaan mitä teen ja näkeehän sen että näistä hoidoista seuraa hyvää!! Teen tämän itseäni ja läheisiäni varten, tietenkin. 

 

"You have to fight trough some bad days to earn the best days in your life"

 

Ei muuta tällä kertaa, hyvää viikonloppua jengi!

 

Ladataan...

Ladataan...
McINFJ

 

Tällä viikolla oon opetellu virkkaamaan sydämiä, rusetteja ja kukkia. Niin hauskaa puuhaa! En vaan ole keksinyt käyttöä noille kaikille..

Mut sain idean tehdä taas tommosia tossuja, ja niihin rusetit sopii oikeen kauniisti. Lähetän parit pienet tossut Saksaan mun aupair -perheen lapsille. Meidän on pitäny tavata uudestaan sen perheen kanssa, mutta tää sairaus tuli tielle. Vielä me tavataan, siihen asti pidetään yhteyttä sitten viestitse. Toivottavasti tytöt ilahtuu tästä pikku lahjasta :)

Rusetinteko on helppo, ja ohjetta on helppo soveltaa eri kokosiin rusetteihin: Tee 12 ketjusilmukkaa (koukun silmukkaa ei lasketa). Työtä virkataan edestakaisin. Tee 4 pylvästä, 1 puolipylväs, 2 kiinteää silmukkaa, 1 puolipylväs, 4 pylvästä. Toista kaksi kerrosta lisää.  Ota silmukka ensimmäisellä kerroksella takareunasta, toisella etureunasta, kolmannella taas takareunasta jne. Näin rusetille tulee selvästi oikea puoli ja nurja puoli. Lopuksi lähde kiertämään rusettia ympäri kiinteitä silmukoita tehden. Näin rusetti saa muotonsa. Lopuksi kierrä lankaa keskelle ja voíla, la bow on valmis!!

Nää mustat tossut tulee siskolle. Ne on niin nopeesti virkattu, että voisin tehdä näitä vielä lisää!

Lopuksi vielä itelle tehdyt joogasukat. En joogaa, mutta tykkään tämmösistä semivillasukista. Ne on kätevät ja vielä vähän lämpimämmät kun säärystimet, mutta ei niin kuumat kun villasukat. 

Joo en tiedä milloin tää käsityöhulluus loppuu ! Se saa kyllä jatkua mun puolesta :D

Tykkään lumesta, talvesta ja pakkasesta <3 !!!!!

Ladataan...

Pages