Hiivasyndrooma

Viime kerrasta on taas aikaa, haluatte kuulla mitä kävi.

Okei, eli otin lemongrass eteeristä öljyä tossa helmikuussa sisäisesti, ajatuksena estää hiivan kasvua kropassa. Olin just lopettanut kolmannen kuun öljyt, ja sitten alkoikin ilmaantua ihan uusia oireita kun otin lemongrassia sisäisti muutaman päivän ajan. En aluks hiffannut ollenkaan mistä on kyse, mutta sitten aloin yhdistää oireet siihen että aina kun söin jotain hiilaripitoista, lisääntyi uudentyyppinen sekava olo päässä, kutinaoireita joka puolella kehoa, päänahka ärtyi ja hiuksia rupesi taas irtoilemaan tosi herkästi. Olen kyllä tutkinut tietoja hiivasyndroomasta, ja päädyin tajuamaan että mullahan on ihan valtaisa hiivasyndrooma muhinut kehossa. Miksi lemongrass toi sen esiin? Lemongrass on tutkitusti tehokas avaamaan hiivan biofilmejä, siis biofilmin sisällä hiiva ja muut ei toivotut organismit saavat vapaasti kerätä tarvitsemiaan ravinteita kehostamme, turvassa immuniteetilta. Päädyin siis päästämään pedon irti elimistössäni jonka olemassaolosta en ollut kovin tietoinen. 

Alku oli taas kaaosta kun piti päästä kärryille mitä oikein tapahtuu. Uudenlaiset die off oireet oli juurikin samanlaisia mitä luetellaan hiivan die off oireiksi. Pari kk sitten hankin vahvat maitohappobakteerit, koska hiivan eliminoimisessa tärkeintä on palauttaa tasapaino suolistoon. Ostin Symbioflor tippoja, ja huomasin niidenkin aiheuttavan die offeja, ne siis toimii hiivaa vastaan. Siirryin tosi tiukalle anticandida dieetille: ihan kaikki viljat ja sokerit pois, lisäaineet, tärkkelys, dekstroosit, makeutusaineet, maitotuotteita rajoitetusti, kofeiini kokonaan pois. Alku oli todella vaikea ja nälkä oli kova, mutta idea onkin lisätä hiilareita pikkuhiljaa sitä mukaan kun keho ottaa vastaan eikä aiheuta oireita niistä.

Pari repsahdusta oli alussa mutta sokerit aiheutti kertakaikkiaan niin hirveän olon päässä että oli pakko olla tiukka. Paino on tippunut varmaan kolme kiloa, enimmäkseen nesteitä ja rasvaa on lähtenyt, ehkä pikkuisen lihasta, mutta pakko sanoa että aineenvaihdunta tuntuu saaneen potkun ja ihan kuin elimistön detox olisi tehostunut. Pystyn syömään jo enemmän hiilareita, esim banaania, pikkuisen sipsejä tai riisinuudeleita, mansikoita, pala tummaa suklaata joskus.. Leivän oon korvannut siemennäkkärillä, joka on ollutkin pelastus. Yllätyksekseni en edes koe tarvitsevani leipää tai pastaa yleisesti, ei edes perunaa. Syön siis paljon rasvoja ja kaikkea muuta, ja esim hiukset on alkanut vahvistumaan ja kasvamaan vauhdilla. Taas, mikä aluksi vaikutti katastrofilta, olikin lopulta voittopotti. 

Mitä nyt olen sitten lisää tutkinut hiivasyndroomasta, hiivan liikakasvu liittyy usein heikentyneeseen immuniteettiin. Hiiva on yhdistetty krooniseen väsymysoireyhtymään, fibromyalgiaan sekä autoimmuunitiloihin. Se ei tosiaan ole mikään pikkujuttu, vaan voi olla todellinen sairastuttaja. Kerran sain kommentin (2 vuotta sitten) sairausblogiini, jossa vinkattiin hiivan liikakasvusta. Nyt ymmärrän miksi se tuntui mahdottomalta vaihtoehdolta; koska patogeenit voi aiheuttaa niin kummallisia oireita ettei niitä osaa yhdistää mihinkään. En esimerkiksi ikinä ole kokenut sellaisia psyykeoireita joita hiivan die off reaktiot aiheutti. Voimakas apatia, hurjat mielialan vaihtelut, näitä oireita onneksi kesti vain n. kuukauden.

Mitäs oireita hiivan hajoaminen elimistössä sitten aiheutti? Erikoista nivelsärkyä, joka tuntui lähinnä levottomilta jaloilta, ei mitenkään kivuliasta mutta todella epämiellyttävää, lihasfatiikki (se mun erikoisuus), kovia päänsärkyjä (krooninen migreeni voi olla hiivan aiheuttamaa), kohonnut syke (tosi korostetusti, aamuisin sykkeet on jopa 140), kohonnut verenpaine (hiivan hajoaminen elimistössä vapauttaa samoja myrkkyjä kuin alkoholi, yhdistän verenpaineen kohoamisen siihen), POTS oireet ja neuropatia (kyllä vaan! Edelleen on lievää kuumotusta käsissä ja jalkaterissä, ne hohkaa kuumuutta jostain syvältä, ja jalkateriin tippuu veri helposti pystyasennossa), aivosumu, psyykeoireet, kutiavat ja ärtyneet silmät, pahoinvointi (alussa varsinkin, piti ottaa lääkehiiltä kun etosi). Suolisto-oireet on tosi yleistä hiivassa, mutta erikoista kyllä, mulla ei ole missään vaiheessa tämän kolmen vuoden aikana ollut ongelmia suoliston kanssa. Maitohappobakteerit sen sijaan aiheuttaa alussa löysää vatsaa, koska suolistolla menee hetki että se sopeutuu uuteen bakteerikantaan. 

Hiivaa kuolee koko ajan kropassani, tiedän sen siitä että kaula on aina vaan akneettinen ja hikoilen koko ajan. Mutta olo alkaa olla nyt taas parempi. En tiedä hidastaako tämä uusi ongelma toipumistani, mutta eipä sen väliä, tiedän että suunta on koko ajan eteenpäin. Ainiin! SIEDÄN TAAS LÄMPÖÄ ENKÄ SAA AURINKOIHOTTUMAA. Pystyn nauttimaan kesästä ekaa kertaa kolmeen vuoteen. 

N. kuukasi sitten otettiin labroja pitkästä aikaa, ja tulokset oli yllättäviä. Kilpirauhasarvot oli parantuneet huimasti 2v aikana ja kaikki näytti olevan kunnossa. En ole syönyt kilpirauhaslääkettä missään vaiheessa, mutta arvot kai paranee sitä mukaan kun hoidan näitä patogeenejä kropasta. Tosi hyvin mun elimistö kyllä jaksaa tätä pitkäkestoista puhdistusta, ja se onkin syytä tehdä hitaasti edeten. Öljyistä olen pitänyt taukoa helmikuusta asti, tavoitteena jatkaa protokollan neljättä kuuta kun nämä olemassa olevat puhdistusoireet asettuu kunnolla. Kaikenkaikkiaan nämä hiivan puhdisusoireet on olleet inhimillisempiä henkisesti kuin aiemmat, tulehdusreaktio ei ole niin voimakas. 

Loppuun vielä muutama linkki, jos kiinnostaa etsiä tietoa hiivasyndroomastahttp://www.thecandidadiet.com/candida-biofilms/http://www.infectioncontroltoday.com/news/2010/11/lemongrass-essential-oil-shown-effective-against-candida-albicans.aspxhttp://www.candidiasistreatment.org/candida-die-off-symptoms/

suhteet oma-elama terveys liikunta
Kommentit (1)
  1. Moi! Mitä sulle kuuluu nykyään? Olen seurannut blogiasi ja olisi kiinnostavaa kuulla kuulumisiasi pitkästä aikaa.Oletko saanut kehoasi parempaan kuntoon, tasapainoon? Tsemppiä ja hyvää joulun odotusta:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *