Akne - ohimenevä sivuoire

McINFJ

Yks hoitojen ehdottomia miinuksia on akne, joka toisinaan valtaa kaulan ja kasvot. Ei se kivalta näytä eikä tunnu, mutta en murehdi sitä koska se on ohimenevää. Tapaan varoittaa ihmisiä siitä, koska mulla ei oo koskaan ollut aknea joten voi näyttää aika rajulta yhtäkkiä sellainen. Akne johtuu puhdistumisesta, eli myrkyt kehosta tulee ihon kautta ulos. Mä koitan suhtautua tähän taas positiivisesti, koska se kertoo myös hoitojen tehokkuudesta. On tärkeää välttää valkoista sokeria, vehnää ja maitoa hoitojen aikana, koska ne lisää tulehdustekijöitä ja voi pahentaa myös iho-oireita. Syön hapankaalia ja juon paljon vettä. Satunnaisesti käytän lääkehiiltä, opti-MSM:ää ja NAC:ia tukemaan detoxaamista. 

 

Tälläisiä puhdistusreaktioita tulee ihan mistä vaan detoxohjelmista. Se, että on valmis tekemään kehonsa vuoksi jotain epämiellyttävää on mielestäni aina kunnioitettava juttu. Itselläni ei kyllä ollut vaihtoehtoja..

Finneihin ja akneen voi kokeilla esim. tea tree -öljyä eli tuttavallisemmin melaleucaa. Ihan sellaisenaan, paikallisesti pahimpien näppyjen päälle (kuitenkin niin että max 1-2 tippaa) levittää. 

Mä olen myös havainnut, että kun otan lääkehiiltä pari päivää, myrkyt sitoutuu niin hyvin että ihokin heleytyy. Nyt ne näpyt taas lisääntyy ja se on suoraan verrannollinen siihen että lisään öljyjen määrää. Olen siirtymässä toisen kuun öljyihin yksitellen, tänään otin jo tuplat. Nyt yritän välttää menemästä samanlaiseen rotkoon kun kuukausi sitten..

Oon päässy kivasti ulkoilee viime aikoina! Niiiin tykkään syksyisestä ilmasta, raikas. Ulkoilma tekee ehdottomasti myös hyvää iholle. Tänään jätin meikkivoiteen laittamatta tarkoituksella.

Kun on päässyt puhdistusvaiheen yli ja jatkaa öljyjen käyttöä, ihosta voi tulla super. Öljyt perustuvat siihen, että ne vie happea ja ravinteita soluihin, mikä luo huonoille mikrobeille epäsuotuisat olosuhteet. Minun kroonisten infektioiden hoito jatkuu vielä ainakin ensi kesään, niin kauan kunnes herxejä ei enää tule - mutta en taatusti jätä näitä luonnonihmeitä syrjään sen jälkeen. Minusta on tullut vannoutunut öljymuija. Terapeuttisen tason eteeriset öljyt forever!

Hyvää viikonloppua!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.