Eteeristen öljyjen viemää

McINFJ

Eilen postiluukusta tipahti taas öljyjä. Aloin käyttää eteerisiä öljyjä alkukesästä, tarkoituksena tukea hyvinvointia. Öljyjähän ei saa markkinoida parantavina tai minkäänlaisten sairauksien hoitona, niin käytetään nyt sitten sanaa tukea. Aloitin eilen tietyn öljyprotokollan, koska epäilen kroonisia infektioita sairauteni taustalle. Protokollassa kierrätetään öljy-yhdistelmiä, joka kuukausi otetaan uudet yhdistelmät käyttöön, ja niitä kierrätetään neljän kuukauden sykleissä. Ensimmäisen kuun öljyt ovat:

  1. Sitruuna
  2. Neilikka
  3. Kaneli
  4. Ylang Ylang

Tämän kuun öljyt ainakin tuoksuu aivan ihanalta, joskin melko voimakkailta. Aloitan varovasti hieromalla öljyt iholle kookosöljyn kanssa kerran päivässä. Jossain vaiheessa siirryn varmaan ottamaan niitä sisäisesti kapseleissa ruokaöljyjen kera (kookos-, oliiviöljy). Minulla esim sitruunaöljy käy helposti polttelemaan suuta, eli varovainen pitää olla. Yksikin tippa liikaa voi olla myrkyllinen määrä, on ne niin tiivistä ainetta. Ruoan seassa tietyt öljyt on varmaan kaikkein paras, tyhjään mahaan niitä ei oteta limakalvoärsytyksen vuoksi. Mutta, katsotaampas lähempää mitä nämä öljyt oikein on ja miten niitä käytetään.

Sitruuna - Lemon

Lemon on hurjan monikäyttöinen ja arkinen. Sopii sisäisesti käytettynä, leivonnaisiin mausteeksi 1-2 tippaa, juomaveteen 1 tippa, antibakteerinen, antoksidanttinen, puhdistaa kehoa sisältä, keittiöön puhdistusaineeksi 1-2 tippaa, puhdistaa likaa ja antaa luonnollisen ja raikkaan tuoksun kotiin. Sitrusöljyjen kanssa on vältettävä aurinkoa.

Neilikka - Clove

Neilikassa on todella voimakas tuoksu ja sitä pitää käyttää aina laimennettuna. Voimakas antibakteerinen, antifungaalinen, antiseptinen, antiviraalinen. Erityisesti suun tulehduksia vastaan, hammaskipuun, hengitykseen, stressiä vastaan, immuniteettiin. pahoinvointiin, päänäsärkyyn, verenkierron edistämiseen. Vaikuttava aine on eugenoli.

Tuoksuilangi - Ylang Ylang

Ylang ylang on kaikkein kiehtovin öljy näistä neljästä (kanelin tilasin toisesta paikasta, joten esittelen sen myöhemmin)! Sehän on siis kukkakasvi, joka kasvaa mm. Aasiassa ja jossain tropiikeissa. Sillä eksoottinen mutta raikas, voimaannuttavaq tuoksu. Edistää hormonaalista toimintaa, immuniteettiin, verenkiertoon, öljyiseen ihoon ja päänahkaan, kaunistava, mielialaa nostattava mutta rauhoittava, lisää 1 tippa kasvojenpuhdistusaineeseen, shampoohon, kylpyyn 1-2 tippaa. On muuten niin huumaava tuoksu että voi käyttää myös parfyymina. 

Tykkään tehdä muistiinpanoja näistä, koska haluan oppia niiden käyttötavat. Jos kiinnostus öljyjä kohtaan jollain heräsi, voin suositella sitä Florihanaa. Niiden tuotteet on puhtaita, eikä se ole verkostomyyntiä joten ei ole myöskään niin kalliita. Mutta, mä nyt tilailen näitä vähän mistä sattuu ja myöskin vertailen keskenään.

 

Tuoksun ihan joululle täällä!

Kommentit

lukija (Ei varmistettu)

Kiitos kiinnostavasta postauksesta!
Onko Ylang ylangia tarkoitus laittaa shampooseen tippa / kerta-annos vai pullo?
Tiedätkö mitkä olisivat parhaimmat antiviraaliset öljyt?

Kommentoi