Kuukauden öljy

McINFJ

Eteerisiä öljyjä valittaessa, on kuunneltava omia mieltymyksiä. Kaikki on yksilöitä, ja eri öljyt voi toimia hieman eri tavalla ihmisestä riippuen. Otetaan esimerkiksi laventeli, jolla on pitkä lista käyttötapoja: särkyyn, unettomuuteen, stressiin, haavoihin, hyönteisten puremiin, ihottumiin.. Joku käyttää sitä unettomuuteen ja toinen saa apua vain särkyihin. Itsehän en juurikaan pidä laventelin tuoksua rentouttavana tai rauhoittavana, joten en sitä siihen tarkoitukseen käytäkään. Sen sijaan säärien särkyyn se todella auttaa. Olen yrittänyt pitää sen pehmeän samettisesta aromista, mutta kun ei niin ei. EI väkisin! Olen myös huomannut, miten öljyhimo vaihtuu kausittain. Muistan miten huumaava ja koukuttava tuoksu ylangylangilla oli alkuun, nyt en juurikaan ole kaivannut kyseistä tuotetta viime aikoina. Ajatuskin niin vahvasta aromista tekee jopa vähän pahaa. Keho siis kertoo mitä se haluaa, on myös lopulta tosi helppoa kuunnella omaa intuitiota.

Viime aikoina olen kaivannut greipin hedelmäistä ja kirpeää aromia. Myös mänty on ollut jotain tosi huumaavaa, mutta haluan nyt esitellä sen greipin.

Grapefruit - greippi

- Piristävä, tehostaa metaboliaa, puhdistava (ulkoisesti ja sisäisesti), uudistava, auttaa vähentämään fyysistä ja henkistä väsymystä, "antaa potkua", antioksidantti, immuunipuolustusta vahvistava, antibakteerinen, antiviraalinen, antidepressantti, diureettinen, lymfakiertoa aktivoiva, tooninen, öljyiseen ihoon ja akneen. 

Greipissä on hieman enemmän sävyä kuin sitruunassa, eikä ole yhtä kirpeä kuin appelsiini. Pieni makeus tuoksussa tuo pehmeyttä. Voisiko vuodenajalla olla jotain tekemistä siihen, että himoitsen juuri nyt tätä immuniteettia vahvistavaa öljyä? En muuten hirveämmin ole syönyt viime aikoina hedelmiä, koska en kaipaa hedelmäsokeria. En siis juurikaan himoitse greippiä hedelmänä, vaan aromina. Pisteet taas öljyille.. Niin, ja öljyiseen ihoon tämä auttaa minulla heti.

Miten käyttää?

- Diffusoi huoneilmaan lukiessa, opiskellessa, tietokoneella, inspiraatiota etsiessä

- 1 tippa juomaveteen aamulla

- 1 tippa kasvojenpuhdistusaineeseen

- Tuoksuttele suoraan pullosta

- 1 tippa spastisiin lihaksiin kookosöljyn kanssa

Varoitus: Sitrusöljyt voivat aiheuttaa ihoärsytystä auringonvalolle altistuessa

 

Lähde: https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/grapefruit-essential-oil.htmlhttp://www.aromaweb.com/essential-oils/grapefruit-oil.asp

Kommentoi