Parhaat herkän ihon tuotteet

McINFJ

Viimein oon löytäny mun herkälle iholle ja päänahalle sopivia tuotteita, ja ne ansaitsee mielestäni esittelyn. Mähän siis olen ettinyt sopivia kosmetiikka - sun muita - tuotteita jostain teinistä asti, koska tää iho on ihan omaa luokkaansa ärsyttävyyden kanssa. Se rasvoittuu superäkkiä, mutta myös kuivuu helposti. Ihohuokoset tukkeutuu superherkästi ja pahoin pelkään että joudun oikeasti menemään vielä johonkin teho-ihonhoitoon että pääsen eroon mustapäistä. (Joudun - koska tällä iholla se ei tuu olemaan mikään nautinto.) Yksi asia nyt vihdoin on pois alta, ne omalle ihotyypille sopivat tuotteet, joita on uskomattoman vaikea löytää. Valinnanvaraa on niin paljon, että mielummin on jättänyt asian sikseen ja odottanu että joku kaunis päivä sattumalta löytyis unelmatuotteet. No nyt vähän niinkuin on käynyt niin. 

Alotetaan päänahasta. Hiustenpesun kanssa oon ettiny tasapainoa myös teinistä asti. Rasvottuu, kuivuu, hilseilee, kutiaa. On koitettu no-poota, kananmunan keltuaista (toimii kyllä, mutta liian työlästä ja pitäis olla oma kana sitä kulutusta varten) ja monia erikoisshampoita apteekin hyllyjä myöten. Ilmeisesti sairauteni on herkistänyt päänahan entisestään, koska kutina ja kuivuminen on ollut vielä isompi ongelma tässä pari vuotta. Asia ratkesi osittain siskon löytämästä Awapuhi shampoosta. Se sisältää inkivääriä, mikä tekee hyvää hiustupelle. Osittain asia on ratkennut myös tarkalla hiustenpesusuunnitelmalla, 2-4 päivän välein, päänahka tykkää erityisen paljon raikkaasta ulkoilmasta. Myös ruokavaliolla on merkitystä. Toisinaan päänahka pitää kosteuttaa kookosöljyllä. Siitä se tykkää. 

L300-ihonhoitotuotteet sain itseasiassa ensi kertaa kokeiluun voitettuani jonkun arvonnan, johon osallistuin täällä Lilyssä. Siitä se lempi leimahti, herkän ihon puhdistusmaito ja kasvovesi on hyvät. Kasvovesi erityisesti. Näistä ei sen enempää sanottavaa.

Viimeisenä luonnonkosmetiikkaa, eli Florihanasta tilaamani 3roses kasvorasva. Koostumus on ihanan kevyt, eli sopii hyvin kesäaikaan käytettäväksi. Bongasin tän samalla kun tilasin eteerisiä öljyjä samaiselta sivustolta ja miellyin heti. Olen ehkä ettinyt just tälläistä ruusuvoidetta. Se tuntuu poistavan punotusta, eikä tuki ihohuokosia. Se imeytyy sen siliän. Talvisin käytän Eucerinin punotusta poistavaa voidetta, tai L300 herkän ihon voidetta, ja ne toimii varsin hyvin talviaikaan. Talvella mun iho on muutenkin tyynempi, kesäisin se villiintyy rasvottumaan niin paljon ja kuumuus lisää kaikenlaisia bakteereja. Mutta nyt viimein, olen löytänyt ne oikeat! Tätä rasvaa kyllä suosittelen erittäin paljon.

ps. onko vaikea arvata lempivärini tällä hetkellä?

pps. Mistä tunnistan asiantuntevan kosmetologin? Sattuuko hoito ensimmäisillä kerroilla?

Kommentoi