Sporttinen mustikkapiirakka
Sisko teki mustikkapiirakkaa jo alkuviikosta, se oli ihan sairaan hyvää. Tehtiin siis toinen tänään. Siihen tuli ilmeisesti vähän vähemmän voita, näyttää ja maistuu hivenen kuivemmalta. Laittakaa voita ihan kunnolla! Jossain ruokaryhmässä neuvottiin, että mantelijauheen sijaan voi käyttää esim jauhettua pinjaa. Sporttisuus tulee ilmiselvästi proteiinista ja sokerittomuudesta.
Mustikkapiirakka
– 4dl mantelijauhetta
– 2dl gluteenitonta jauhoa
– 1tl leivinjauhetta
– 1/2tl mineraalisuolaa
– 1 muna
– 3/4-1dl kiteistä hunajaa
– 1dl voisulaa
Täyte
– 6dl mustikoita
– 2dl maitorahkaa
– 1-2rkl hunajaa
Kuivat aineet ensin sekaisin, lisää loput. Uunissa 175 astetta, 30 minuuttia.