Viisi syytä vaihtaa öljyihin

McINFJ

Olen kummastellut eräiden verkostomyynnillä toimivien öljybrändien tapaa markkinoida öljyjään. Niistä puhutaan ihmeaineina, niin että jokainen varmasti epäilee että kyseessä on huijaus. Lait ovat epäreilut öljyjä kohtaan, sillä niitä ei saa markkinoida sairauksia parantavina. Mutta eikö ole hassua, että kurkkupastilleja ostetaan eikä kyseenalaisteta ollenkaan sen vaikutuksia. Koska tuotteessa vedotaan kipua helpottavaan hunajaan ja inkivääriin ja sitä myydään kurkkukipuun, sitä on ostettava? Tuotteesta tuskin on haittaa, mutta rahasi saattaa mahdollisesti mennä enemmän hukkaan. Päätin listata VIISI SYYTÄ VAIHTAA ETEERISIIN ÖLJYIHIN, niihin aitoihin kasvien ainesosiin, joilla itseasiassa jopa on parantavia vaikutuksia.

 

  1. Halvempaa - Aidoista eteerisistä öljyistä ei tarvitse maksaa maltaita, ja ne maksavat itsensä aina takaisin. Pitkittyneestä flunssasta ei tarvitse mennä lääkäriin tai edes apteekkiin, sillä öljyjen tutkitusti antibakteeriset ominaisuudet toimivat tulehduksiin ja ne voivat lyhentää infektioiden kestoa. Miksi ostaisit yskään tai kurkkukipuun kalliimmalla menthol -voidetta, joka sisältää vain murto-osan samaa vaikuttavaa ainetta kuin esim. piparminttuöljy, jota riittää yksi tippa? Öljyissä vähemmällä saa enemmän.
  2. Turvallisempaa - Öljyt ovat erittäin vahvoja aineita, joten niiden myrkyllisyydestä täytyy varoittaa - suurin määrinä ne voivat olla hyvin haitallisia. Näistä varoitetaan myös siksi, että niitä käytettäisiin vastuullisesti. Mutta kuinka paljon varoituksia näkyy kaikenmaailman lisäravinne- ja vitamiinivalmisteissa? Miten voit olla varma niiden alkuperästä ja turvallisuudesta? Ja miksei ne lääkeselosteiden haittavaikutukset tunnu yhtä uhkaavilta? Olemme vain tottuneet siihen, että se mitä on paljon tarjolla, on turvallista ja normaalia. Kumpi on vaarallisempa - makkara vai kasvista haihdutettu öljy?
  3. Nopeampaa - Öljyt voivat vaikuttaa hyvinkin nopeasti riippuu pitkälti mihin niitä käyttää. Lähipiirissäni eräs uneton nukkui aamuun asti heti ensimmisenä yönä kun laventelia siveltiin jalkoihin. Toisella kurkkukipu lähti yhdessä päivässä. Nopeaa myös sillä tavalla, että jos kotoa löytyy jo etukäteen esim lemonia, ei tarvitse käydä siellä apteekissa. Öljyt säilyvät pitkään koska vaikuttavaa määrää tarvitaan yleensä vain tippa tai kaksi, korkeintaan neljä päivässä. 
  4. Kokonaisvaltaisempaa - Saat öljystä hyödyn monella tasolla, suoraan ja epäsuorasti. Et välttämättä jatkossa tarvitse kaikkia lisäravinteita ja nappeja joita nyt käytät. Esimerkiksi rosmariini edistää verenkiertoa, josta seuraa ravinteiden pääsy laajemmalle kehoon ja näin ollen öljy voi ravita kehoasi paremmin kuin vitamiinipilleri. 
  5. Aidompaa - Ja myös puhtaampaa. Terapeuttisen tason öljyt tutkitaan tarkkaan haitallisten aineiden osalta. Jos voit valita öljyistä tai jostain synteettisestä lääkeaineesta, on aina parempi jos voit valita kehoystävällisemmän tuotteen. Tavarataloissa usein myydään synteettisiä tuoksuja sisältäviä öljyjä, niillä ei ole mitään tekemistä puhtaiden öljyjen kanssa. Valitse aina organic jos mahdollista.

 

Onnistuinko madaltamaan kynnystä kokeilemaan, vai lisäsinkö skeptisyyttä? Öljyjä käyttääkseen ei tarvitse edes olla mitään vaivaa, niillä voi maustaa ruokaa ja juomaa. Varoitus..saatat haluta lisää.

 

Kuvat: pinterest

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.