Makarska, mukava loma

Koko kesäni meni töissä, sillä vakituisiin töihin pääsin joulukuussa. No olihan sitä nyt 8 lomapäivää toki kertynyt, mutta halusin ehdottomasti käyttää ansaitun lomani ulkomaan reissuun. Kesällä pakettimatkat ovat suhteellisen arvokkaita, ja vanhasta muistista syksyn äkkilähtöjä kotikentältä saa suhteellisen edullisesti. Alettiin siis kytätä sopivaa lähtöä aurinkoon. Vaihtoehtoja Oulun kentältä on rajallisesti eli lähinnä Kreikkaa ja Turkkia tarjotaan. Molemmat on nähty ja Turkkiin ei enää lähdetä. Tänä syksynä oli tarjolla uusi vaihtoehto Kroatian Split. Ihan Splittiin ei hotellia tietenkään ollut, mutta siihen lähiseudulle oli sitten monipuolista valikoimaa. Me valittiin Makarskan riviera kohteeksi. Pitkään kateltiin äkkilähtöjä, jotka sopivat työaikataulujen kanssa ja kun sopivan hotellin hinta putosi siihen, mitä olimme suostuneet maksamaan reissusta, varasimme matkan. Tällä kertaa lähtö varattiin 5 päivää ennen lentoa.

20180906_095146.jpg

Lento Splittiin kesti vain 3.5h ja siitä Makarskaan Bussilla sitten 1.5h. Makarskassa vastassa oli sitten meillä 70 m2 kaksio kahdella parvekkeella. Joten tilaa riitti, vaikkei meillä ollutkaan mitään suunnitelmaa viettää aikaa hotellihuoneessa. Hotellimme Romana Beach oli sijainniltaan 1.5 km keskustasta, mutta ruokapaikkoja oli pitkin rannan kävelykatua. Ja Funtrain kulki puolen tunnin välein hotellin ja keskustan välillä niin se helpotti väsyneitä jalkoja pitkän päivän päätteeksi.

20180905_205647.jpg

Tällä lomalla keskityimme pelkästään lepäämiseen ja nauttimiseen, joten mitään isompia suunnitelmia emme lomalle tehneet. Sukelluskamatkin jätettiin suosiolla kotia. Suurimmaksi osaksi päivistä oleskelimme eri rannoilla ja snorkkeloimme kirkkaissa vesissä. Vesi on uskomattoman puhdasta ja kirkasta.

20180910_142656.jpg

Yhtenä lomapäivänä vierailimme Splitissä, jonne matkustimme bussilla. Bussi reitti kulkee ihan rannikkoa pitkin, joten maisemat olivat aivan mahtavat ja 1.5h matka taittui nopeasti. Kroatiassa bussitkin ovat uusia ja tiet ovat hyvässä kunnossa. Splitissä kiertelimme vanhassa kaupungissa aikamme ja kävimme syömässä. Koska aikaa oli reilusti, niin otimme Uberin ja kävimme shoppailemassa kauppakeskus Jokerissa. Kuumana päivänä viileät sisätilat olivat todella mukavat. Hinnat ainakin kauppakeskuksessa eivät olleet mitenkään hirveän halvat ruokaa ja juomaa lukuun ottamatta.

20180908_183433.jpg

Koska Splitin vierailu oli varsin onnistunut, suuntasimmekin seuraavana päivänä Bracin saarelle, jonne kulki lautta parin tunnin välein. Lauttamatka maksoi pari euroa ja Sumartinin satamassa ensin söimme lounasta, jonka jälkeen kävelimme etsimään hyviä ranta paikkoja. Löysimme kaksi aivan upeaa paikallisten suosimaan rantaa. Meitä kyllä katsottiin hyvin epäilevästi, kun saavuttiin eräälle hyvin suojaiselle rannalle. Jokaista liikettä vahdittiin. Tuntui hullulta, että meitä voitiin luulla varkaiksi.

20180916_110611.jpg

Makarska oli tällaiseen rentoilu lomaan oikein sopiva paikka. Kroatiassa oli todella siistiä ja ihmiset olivat mukavia. Ennen kaikkea tykkäsi siitä, että mitään tyrkytys kulttuuria ei ollut. Kaupoissa sai rauhassa kierrellä ja ravintoloihin ei ollut sisäänheittäjiä. Ja jos ravintola oli täynnä, niin ystävällisesti pahoiteltiin ja toivottiin tulevan uudelleen huomenna aikaisemmin. Hanavesikin oli juomakelposta. Todella positiivinen kokemus.

20180910_123227.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *