Ladataan...
Medde xoxo

 

 

Hetken päästä pakkaan ipanat ja lukuisat kassit, pussit ja nyssäkät autoon ja suuntaan maalle mummilaan herkkuja notkuvien pöytien ääreen mutta ennen sitä vinkkaan teille vielä pikaiset pääsiäisen askartelut, jotka valmistuvat käden käänteessä. Molemmat askartelut kerkeävät vielä hyvin valmistua pääsiäisrekvisiittaan, joten ei muuta kuin hiat heilumaan.

 

Kertakäyttölusikoista saa kivat puput,  miksei vaikka tiputkin, jotka voi tökätä pystyyn esim. pääsiäiskukan purkkiin tai rairuohoon, jos se on kasvatettu korkeampaan reunalliseen astiaan. Lusikkapuput on siitäkin kivoja, että ne onnistuvat jo melko pieniltäkin kädentaitajilta ja niistä voi jokainen taiteilija tehdä näköisensä. Itse tein pupusista karvaisia pumpulin avulla mutta nakupuputkin näyttää kivoilta. Lusikoihin myös tarttuu askartelumaalit ja ainakin permanent tussit, joten koristelumahdollisuuksia on paljon, vain mielikuvitus on tässä rajana.

Dinosauruksen tai jättitipun munat valmistuvat kipsinauhasta hetkessä ja kuivuminenkaan ei vie kuin muutaman tunnin (kunnolla kovettuminen muutaman päivän). Munankuoria voi varioida eri koossa käyttötarkoituksesta riippuen – pieniä nameille tai led- tuikuille ja isompia vaikka pääsiäiskukkia varten. Munankuoret itsessään ei kestä vettä, joten jos päädyt laittamaan niihin kukkia niin laita kuoren sisälle esim. pieni muovikippo tai lasi, johon kukat vesineen tulevat.

Munankuorien valmistukseen tarvitset ilmapallon ja kipsinauhaa. Laita ilmapalloon hieman vettä ja puhalla se sitten haluttuun kokoon. Palloa ei kuitenkaan kannata puhaltaa ihan täyteen, jotta välttyy räjähdysvaaralta. Jos siis haluat kuoresta kovinkin ison niin kannattaa varmaan hankkia jättipalloja, minikuoret taas syntyy hyvin vesi-ilmapallojen päälle. Sulje pallo ja laita se suuaukko alaspäin esim. lasiin (kannattaa suojata pakastepussilla, jos ei halua kipsattua lasia), laita suurehkoon astiaan haaleaa vettä ja pätki kipsinauhasta sopivia paloja niin, että leikkaat päät viistoiksi. Kasta kipsinauhan pala vedessä ja aseta pallon päälle, tasoita nauhan pinta sormin heti sillä kipsi kuivuu hetkessä. Asettele kipsinauhan paloja pallon päälle, kunnes olet saanut pallon pohjan piiloon ja munan muodon aikaseksi, ei haittaa vaikka pohjaan ja sivuille tulee nauhaa päällekkäin mutta jätä reunat kuitenkin ohuemmiksi ja tee niistä jo muotoiluvaiheessa epätasaiset ja rikkonaiset. Anna kipsin kuivua puolesta tunnista tuntiin ja käännä sitten kuori palloineen päivineen oikein päin sanomalehden päälle kuivumaan loppuun, näin pallon sisällä oleva vesi pääsee painamaan pohjasta tasaisen, joten valmis kuori ei keiku. Anna kuivua vielä ainakin tunti ja poista ilmapallo kuoren sisältä päästämällä ilmat hitaasti pois. Nyt kuoren pitäisi olla jo kuiva ja käyttövalmis. Kipsin menekistä vielä sen verran, että minulle meni näihin suurehkoihin munankuoriin yksi kipsinauharulla (2,7 m) per kuori, joten varaa nauhaa tarpeeksi.

Loppuun vielä vinkki seuraavaa pääsiäistä ajatellen; rairuohon istutus vaipan sisusgeeliin. Etenkin lasiseen purkkiin istutettuna näyttää todella kivalta ja tuota geeliä voi myös värjätä vaikkapa elintarvikevärillä pääsisäisen väreihin sopivaksi.

 

 

Ladataan...
Medde xoxo

Long time no see. Vuosikin on kerennyt vaihtua välissä ja uuden vuoden eka kuukausikin on jo loppusuoralla. Aika moni varmaan tänä(kin) vuonna on luvannut itselleen laihtua ja aloittaa uuden terveellisemmän elämän mutta se itsehillintä. Tähän siis kaikille meille mielitekojen kanssa kamppaileville muutamat perusalkeet itsehillinnän lyömättömältä gurulta eli meidän kolme vuotiaalta pojalta.

***

Tehtiin kakkua, jonka väliin tuli suklaata. Tekovaiheessa napattiin pojan kanssa molemmat yhdet palat suklaata, ihan siis sillain laaduntarkkailumielessä, tiedättehän. Jemmasin vielä pari riviä fasun sinistä kaappiin ja ajattelin, että herkutellaan ne salaa kahdestaan, kun pikkusisko on päikkäreillä. Mitä tekeekään poika, kun myöhemmin tarjoan salapalaa suklaasta?

- Ei kiitos. Määhän äiti söin jo yhden palan eikä tänään edes ole oikeestikkaan karkkipäivä. Tänään saa kyllä sitten myöhemmin herkutella tuota kakkua, eikö saakin?

Illemmalla leikataan kakkua ja poikakin pyytää omaa palasta lautaselle.

- Tää on tosi hyvää äiti tämä meidän tekemä kakku.

- Ethän sää edes maistanu sitä.

- Joo mutta tää oli kyllä tosi hyvää vaikka sää vähän kaadoitki sitä mehua tähän.

-??????

 

Eli ota vain yksi pala, pidä kiinni karkkipäivistä ja kuvittele kuinka hyvältä herkut maistuisi, jos ihan oikeasti niitä söisit. So simple. Ainakin jos itse gurulta kysytään. :D

 

 

Ladataan...
Medde xoxo

Viime vuorokausina mun unen määrä ja laatu on ollut melko vähäinen, kiitos neidin ensimmäisen puhjenneen hampaan. Viheliäinen hammas on herätellyt meidän talon naisväkeä öisin jopa puolen tunnin välein! Päivät onkin mennyt kivassa koomassa keskittyen repeatilla vain yhteen ajatukseen älä nukahda, älä nukahda, älä nukahda... ja tuon ajatuksen lisäksi olisi muka vielä pitänyt kyetä kehittämään jonkinlaista toimintaa yhdelle ikiliikkuvalle kolmivuotiaalle. Hah, sallikaa mun nauraa! Ei onnistu! Eikä onneksi tarvitsekaan, sillä joku ihana arjen pelastava enkeli on tehnyt sen mun puolesta, sen kun vain valkkaan mieluisimmat ideat päältä. 

Mitä mä tekisin?- blogi on täynnä tekemistä lapsille ja lapsiperheille. Tuolta löytyy ihan kaikkea ja vielä vähän enemmänkin. Me on napattu sieltä käyttöön jo legopeli (huippu), vesiliukumäki kylpyleluille suihkuun (viihdytävä) ja värikkäät vesileikit (menestys niin vauvan kuin naperonkin mielestä). Värivesileikin jälkeen niin kylpyhuone kuin lapsetkin näytti siltä, kuin kokonainen kylä smurffeja olisi räjähtänyt päälle. Yleensä olisin ollut järkytyskuoleman partaalla tuosta siivosta mutta nyt se vain nauratti, niin hauskaa lapsilla näytti olevan. Lisäksi blogin innoittamana meidän padin pelitarjonta on kasvanut Mikko Mallikas- pelillä ja Nuottiniityllä, joista etenkin ensin mainittu on ollut meidän pojan mieleen.

 

Blogi on ihan huippu paitsi vanhempien väsymyskoomailupäiviin myös lasten sairastuvalle ja kauhukeleihin, jolloin nenää ei tee mieli työntää ulkoilmaan. Tullaan siis varmasti jatkossakin nappaamaan idea jos toinenkin tuolta käyttöön.

Meidän perheeltä Mitä mä tekisin? saa 4/4 peukkua, joten sinä lapsellinen tai muuten lasten kanssa paljon aikaa viettävä, hopi hopi blogiin tutustumaan.

 

 

Kaikki huiput puuhailuvinkit vastaavien päivien varalle on tervetulleita, joten kerro ihmeessä mikä leikki tai askare teillä pelastaa tylsän päivän. 

Pages