Pääsiäisen helppo DIY

 

image_0.jpg

 

Hetken päästä pakkaan ipanat ja lukuisat kassit, pussit ja nyssäkät autoon ja suuntaan maalle mummilaan herkkuja notkuvien pöytien ääreen mutta ennen sitä vinkkaan teille vielä pikaiset pääsiäisen askartelut, jotka valmistuvat käden käänteessä. Molemmat askartelut kerkeävät vielä hyvin valmistua pääsiäisrekvisiittaan, joten ei muuta kuin hiat heilumaan.

image_1.jpg

image_6.jpg

 

Kertakäyttölusikoista saa kivat puput,  miksei vaikka tiputkin, jotka voi tökätä pystyyn esim. pääsiäiskukan purkkiin tai rairuohoon, jos se on kasvatettu korkeampaan reunalliseen astiaan. Lusikkapuput on siitäkin kivoja, että ne onnistuvat jo melko pieniltäkin kädentaitajilta ja niistä voi jokainen taiteilija tehdä näköisensä. Itse tein pupusista karvaisia pumpulin avulla mutta nakupuputkin näyttää kivoilta. Lusikoihin myös tarttuu askartelumaalit ja ainakin permanent tussit, joten koristelumahdollisuuksia on paljon, vain mielikuvitus on tässä rajana.

image_2.jpg

Dinosauruksen tai jättitipun munat valmistuvat kipsinauhasta hetkessä ja kuivuminenkaan ei vie kuin muutaman tunnin (kunnolla kovettuminen muutaman päivän). Munankuoria voi varioida eri koossa käyttötarkoituksesta riippuen – pieniä nameille tai led- tuikuille ja isompia vaikka pääsiäiskukkia varten. Munankuoret itsessään ei kestä vettä, joten jos päädyt laittamaan niihin kukkia niin laita kuoren sisälle esim. pieni muovikippo tai lasi, johon kukat vesineen tulevat.

Munankuorien valmistukseen tarvitset ilmapallon ja kipsinauhaa. Laita ilmapalloon hieman vettä ja puhalla se sitten haluttuun kokoon. Palloa ei kuitenkaan kannata puhaltaa ihan täyteen, jotta välttyy räjähdysvaaralta. Jos siis haluat kuoresta kovinkin ison niin kannattaa varmaan hankkia jättipalloja, minikuoret taas syntyy hyvin vesi-ilmapallojen päälle. Sulje pallo ja laita se suuaukko alaspäin esim. lasiin (kannattaa suojata pakastepussilla, jos ei halua kipsattua lasia), laita suurehkoon astiaan haaleaa vettä ja pätki kipsinauhasta sopivia paloja niin, että leikkaat päät viistoiksi. Kasta kipsinauhan pala vedessä ja aseta pallon päälle, tasoita nauhan pinta sormin heti sillä kipsi kuivuu hetkessä. Asettele kipsinauhan paloja pallon päälle, kunnes olet saanut pallon pohjan piiloon ja munan muodon aikaseksi, ei haittaa vaikka pohjaan ja sivuille tulee nauhaa päällekkäin mutta jätä reunat kuitenkin ohuemmiksi ja tee niistä jo muotoiluvaiheessa epätasaiset ja rikkonaiset. Anna kipsin kuivua puolesta tunnista tuntiin ja käännä sitten kuori palloineen päivineen oikein päin sanomalehden päälle kuivumaan loppuun, näin pallon sisällä oleva vesi pääsee painamaan pohjasta tasaisen, joten valmis kuori ei keiku. Anna kuivua vielä ainakin tunti ja poista ilmapallo kuoren sisältä päästämällä ilmat hitaasti pois. Nyt kuoren pitäisi olla jo kuiva ja käyttövalmis. Kipsin menekistä vielä sen verran, että minulle meni näihin suurehkoihin munankuoriin yksi kipsinauharulla (2,7 m) per kuori, joten varaa nauhaa tarpeeksi.

image_4.jpg

Loppuun vielä vinkki seuraavaa pääsiäistä ajatellen; rairuohon istutus vaipan sisusgeeliin. Etenkin lasiseen purkkiin istutettuna näyttää todella kivalta ja tuota geeliä voi myös värjätä vaikkapa elintarvikevärillä pääsisäisen väreihin sopivaksi.

image_3.jpg

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *