Helppoa ja hyvää

Nopea ja helppo tehdä ja niin hyvää!

Huomaan tekeväni tätä ruokaa yhä vain useammin ja useammin etenkin lounaaksi, kun aikaa ei ole mahdottomuuksiin. Koska tätä valmistuu meidän keittiössä niin useasti ja olen saanut yhden jos toisenkin jo koukutettua tähän ruokaan, on resepti varmaankin jakamisen arvoinen.

Tarvitset:

 reilun 10 cm:n pätkän kesäkurpitsaa

puoli purkkia tonnikalaa

pari ruokalusikallista rae- tai salaattijuustoa

jauhettua cayennepippuria

lime pepper- mausteseosta (Santa Maria)

yrttiseosta (esim. Provencale)

mustapippuria myllystä

tai mausteita oman maun mukaan

 

Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle cayannepippuria.

Sekoita hyvin valutettu tonnikala ja valitsemasi juusto.

Lisää lime pepper- mausteseosta, yrttejä sekä pippuria maun mukaan. Santa Marian lime pepper- seoksessa on merisuolaa 40% (!!), joten lisäsuolaa ei tarvitse ja kannattaa valita muut mausteet suolattomana versiona.

Asettele tonnikalajuustotäyte kesäkurpitsakiekkojen päälle.

img_2147.jpg

 

Paista uunissa 175 c hetken aikaa, kunnes paistos saa hieman väriä pintaan.

img_2143.jpg

Valmista nautittavaksi.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma