Kesäistä herkkua

Mansikkakakku ja Suomen kesä kuuluvat yhteen. Niin se vain on.

Vaikka ilma on viime päivinä muistuttanut ehkä enemmän syksyä (tai pahimmillaan jopa talvea) kuin kesää, tein silti perin kesäisen teon ja leivoin mansikkakakun. Brita kakun, jos tarkkoja ollaan.

img_2644.jpg

Ihan siltä varalta, että jollain on mennyt tämä herkku ihan kokonaan ohi suun, voi ohjeen lukaista tuosta alta.

Tuoreiden mansikoiden lisäksi tarvitset seuraavia aineksia onnistuaksesi.

Pohja

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

4 kananmunan keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

Marenki

4 kananmunan valkuaista

2 dl sokeria

Täyte

tuoreita mansikoita ( muutkin marjat tai vaikka raparperi käy jos haluaa vaihtelua)

1prk rahkaa

1 prk kuohukermaa

vaniljasokeria

img_2645.jpg

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksitellen. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. 

Levitä pohjataikina leivinpaperinpäälle uunipellille. ( Pohjaa tulee melko ohut kerros, aluksi voikin tuntua ettei se riitä koko peltiin. )

Vatkaa valkuaisista kova vaahto marenkiin. Lisää sokeri pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Levitä marenki pohjataikinan päälle pellille.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin ruskean pinnan.

Tee kakun täyte paiston aikana vatkaamalla kerma vaahdoksi, lisää rahka, marjat ja oman maun mukaan vaniljasokeria.

Leikkaa jähtynyt pohja keskeltä kahtia ja nosta toinen puolikas tarjoilulautaselle. Levitä täyte ja nosta toinen pohjan puolikas kakulle hatuksi. Koristeluun voi käyttää esim. siivilöityä tomusokeria ja mansikanpaloja.

img_2646.jpg

 

Parhaimmalta kakku maistuu, kun se tarjoillaan höyryävän kuuman kahvin tai kylmän mansikkamehun kanssa, hyvässä seurassa iloisen naurun säestämänä. Myös se kesäinen keli olis ihan kiva lisä mutta ei pakollinen.

 

 

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma