DIY pom pom- kukkanen

Ajatus tähän kukkaseen lähti, jälleen kerran, laiskuudesta. Synttäreille meno oli tiedossa mutta en jaksanut raahautua kukkakauppaan vaan päätin askarrella kukan kaapista löytyvistä tarvikkeista. Itse asiassa synttäreitä tässä viikon sisään keretään juhlia kolmet, joten kaikille sankareille lähtee lahjan lisäksi tällainen helposti valmistuva pom pom kukkanen.

img_3155_0.jpg

Kukan tekoon tarvit seuraavat välineet:

– grillitikkuja

-silkkipaperia

– suodatinpussi

varmasti käy myös joku muu paperi mutta tämä on ainakin käytännössä hyväksi testattu

– vihreää maalia 

käytin sormiväriä, kun sitä kaapista sattui löytymään mutta varmasti käy esim. vesiväri tai vaikka ihan vaan vihreä tussi

– liimaa

– lankaa

värillä ei väliä, sillä ei näy lopputuloksessa

 

Aloita maalaamalla grillitikku kauttaaltaan vihreäksi ja aseta pystyyn kuivumaan esim. kertakäyttömukiin. Repäise suodatinpussin puoliskot irti toisista ja maalaa toinen pussin puolikas molemmin puolin vihreäksi. Anna kuivua sen aikaa kun teet pom pomin kukkaan.

 

Leikkaa silkkipaperista 8 saman kokoista palasta ja aseta ne päällekkäin. Mulla ei ollut minkäänlaista mittaa tai viivotinta niin tarkkoja senttimittoja on hankala sanoa. Voit mitata vaikka omaa kättä käyttäen (niin kuin minäkin tein 😀 ),  laita käsi paperin päälle ja leikkaa leveys ehkä hieman kämmentä leveämmäksi ja pituus saa olla sormenpäistä vielä jokusen sentin pidempi.

img_3146.jpg

Taittele päällekkäin olevat arkit haitarimaisesti vekeille. Hyvä taitteluväli on sentti tai vähän reilu.

img_3145.jpg

Sido lanka paperinipun keskikohtaan ja leikkaa langanpäät lyhyeksi. Pyöristä nipun molemmat päät. Älä hätäile vaikka päistä ei ihan symmetriset tulisikaan, sillä paksua nippua on melko hankala leikata.

img_3144.jpg

Avaa nipun toinen pää viuhkaksi ja erottele silkkipaperikerrokset toisistaan. Nosta aina yksi kerros kerrallaan kohti keskiosaa, mitä lähemmäs lankaa saat kerrokset nostettua sen parempi. Nosta ensin neljä kerrosta kohti lankaa ja seuraavat neljä kerrosta nipun toiselle puolelle kohti lankaa. Nyt puolikas pallosta on valmis. Nyt vaan tee sama toisellekkin puolen eli viuhka – erottele – pallo.

img_3143.jpg

img_3142.jpg

Valmis pallo saattaa tässä vaiheessa näyttää vielä hieman muotopuolelta mutta ei hätää, asia kyllä korjaantuu. Laita grillitikku pallon keskustan läpi ja möyhi pallo oikeaan muotoonsa.

img_3139.jpg

Leikkaa suodatinpussista iso lehden mallinen pala, taaskaan ei ole symmetrialla niin väliä sillä liimausvaiheessa lehteä voi vielä kätevästi muokata. Levitä liima lehden alaosaan ja pienelle pätkälle sivuja, liimaa lehti kukan varteen kiinni. Muista painella lehden alaosa kunnolla kiinni ettei se jää irvistelemään. Voit nyt kevyesti painaa lehden yläosan reunoja vastakkain niin lehden kuppimainen muoto voimistuu.

img_3140.jpg

Ja tadaa kukka on valmis! Helppoa kun heinänteko (paitsi en ole kyllä koskaan heinää tehny).

img_3154.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *