Epärehellisyys maan perii

Medde xoxo

"Hakijalla ei ole oikeutta työttömysetuuteen..." päätöksessä lukee.

Näin ihanasti Suomen hyvinvointivaltio tukee siinä tapauksessa, kun olet ensin reippaana lähettänyt työhakemuksia, käynyt haastattelussa, saanut työpaikan, mennyt töihin ja saanut ensimmäisenä päivänä potkut raskauden vuoksi.

90 päivää karenssia eli toisin sanoen kolme kuukautta ilman euron euroa sen vuoksi, että se joku päättäjä siellä jossain korkealla pallilla istuessaan katsoi, ettei minulla ole näyttöä asiasta, koska sitä ei ole painettuna mustaa valkoisella. Se joku päättäjä uskoi todella, että vaikka olen itkien (kirjaimellisesti) hakenut apua työsuojelusta ja itkenyt (jälleen kirjaimellisesti) kohtaloani työkkärin tiskin takana, ei se vain voi olla totta. Eihän raskauden vuoksi kukaan potkuja saa. No, niin luulin minäkin aiemmin ennen kun se minulle päin naamaa ilmoitettiin ja luuloni harhaksi todettiin. Luulin myös, että elämässä rehellisyys kannattaa. Ei kannattanut. Luulin, että ihmiset ovat luotettavia. Ei ne olekaan. Luulin, että oikeus voittaa. Ei se voitakkaan.

Onko nyt todella niin, että rehellisyys on so last season, valehtelusta on tullut uusi musta ja elämässä pärjää vain kieroilulla ja epärehellisyydellä?

 

 

Kommentit

Tuleva juristi (Ei varmistettu)

Kannattaa nostaa kanne käräjäoikeuteen työantajaa vastaan. Kuulostaa sen verran epöasialliselta toiminnalta. Tulee helposti työpaikka takasin jo pelkästään kun uhkaa käräjillä, koska noissa kanteen tehneen voittotodennäköisyys on erittäin suuri. Lisäksi muutosta voi hakea työkkärin päätöksiin. Ja kulut korvaa se, joka häviää jos niin on vaadittu.

medde
Medde xoxo

Kiitos neuvoista :) Eiköhän tässä saa alkaa rustaamaan valitusta vähän sinne ja tänne.

minsu
Mainostaulujen takana

Kannattaa olla yhteydessä työpaikan luottamusmieheen, ja jos kuulut ammattiliittoon niin ehdottomasti ota yhteyttä myös sinne!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.