Helppoa ja hyvää
Nopea ja helppo tehdä ja niin hyvää!
Huomaan tekeväni tätä ruokaa yhä vain useammin ja useammin etenkin lounaaksi, kun aikaa ei ole mahdottomuuksiin. Koska tätä valmistuu meidän keittiössä niin useasti ja olen saanut yhden jos toisenkin jo koukutettua tähän ruokaan, on resepti varmaankin jakamisen arvoinen.
Tarvitset:
reilun 10 cm:n pätkän kesäkurpitsaa
puoli purkkia tonnikalaa
pari ruokalusikallista rae- tai salaattijuustoa
jauhettua cayennepippuria
lime pepper- mausteseosta (Santa Maria)
yrttiseosta (esim. Provencale)
mustapippuria myllystä
tai mausteita oman maun mukaan
Viipaloi kesäkurpitsa n. 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle cayannepippuria.
Sekoita hyvin valutettu tonnikala ja valitsemasi juusto.
Lisää lime pepper- mausteseosta, yrttejä sekä pippuria maun mukaan. Santa Marian lime pepper- seoksessa on merisuolaa 40% (!!), joten lisäsuolaa ei tarvitse ja kannattaa valita muut mausteet suolattomana versiona.
Asettele tonnikalajuustotäyte kesäkurpitsakiekkojen päälle.
Paista uunissa 175 c hetken aikaa, kunnes paistos saa hieman väriä pintaan.
Valmista nautittavaksi.