Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

20181028_145037.jpg

Lumpeita Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhan Lummehuoneessa. Olen katsonut sen verran luontodokumentteja, että odotan kuvan lumpeiden seasta putkahtavan esiin krokotiilin tai kaimaanin silmät ja sieraimet hetkenä minä hyvänsä.

Minun suunnitelmissani oli pitkään ollut käynti Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, ja tänään kävin siellä viimeinkin. Reissu oli todella virkistävä, koska sain olla hetken aikaa taas kasveista innostunut pikkupoika. Tavoitteenani on ollut myös saada seuraa mukaani puutarhaan, mutta onnistumisprosenttini on aika heikko tämän suhteen… Olen pyytänyt naisia Tinderissä treffeille tuonne pari kertaa huonolla menestyksellä. Kavereideni kanssakaan ei ole käynyt parempi tuuri aikataulujen sun muiden takia. Tänään meitä piti olla puutarhassa viisi, mutta kaikki heistä peruivat saapumisensa pari tuntia ennen sovittua aikaa. ”Sellaista sit tänään,” totesin itsekseni, ja ilmeeni oli suoraan Kummelin tonnin seteli -sketsistä. Päätin mennä sitten itsekseni, kun enää ei huvittanut alkaa sumplimaan sopivia aikoja. Murrhh! 😀   

Olin pikkupoikana tosi kiinnostunut luonnosta, ja siitä kiinnostuksesta on edelleen jotain jäljellä. Tykkään liikkua luonnossa ja tunnistan edelleen ison määrän kasveja ja eläimiä. Olin/Olen hyödytön marjastamisessa ja sienestämisessä, koska pääni pyörii kuin pöllöllä metsässä ollessani. Keskityn seuraamaan ympäristöäni, ja siinä jäävät mustikat ynnä muut toiseksi. Tällainen kasvitieteellinen puutarha olisi ollut lapsuudessani unelmakohde, jossa olisin voinut viettää helposti koko päivän pällistelemässä eksoottisia kasveja… Ooh! Palmuja! Banaaneja! Riisiä! Arakaurioita! Kaktuksia!

Aika lensi vikkelästi, kun uppouduin tuijottamaan kasveja ja niiden nimiä ja pohtimaan syvällisiä palmujen katvessa ja syysauringon paisteessa. Valtaosa kasveista oli täysin vieraita, kuten odottaa saattaa, eikä monella ollut edes suomenkielistä nimeä. Kasvihuoneen eri huoneet esittelivät eri ilmastoille tyypillisiä kasveja: yhdessä huoneessa oli sademetsän kasveja ja toisessa kuivempien seutujen kasveja jne. Oli kiva myös päästä kylmästä lokakuun ilmasta ”tropiikin” lämpöön.

Lukija, käy tutustumassa paikkaan, jos se on sinulle vieras.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *