20 vuotta meikkitaiteilijana

Tammikuussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun aloitin maskeerausopinnot Maker-meikkikoulussa. Päädyin alalle jännittävän sattumuksen kautta. Minut vietiin omissa polttareissani kirologille, eli käden viivoista tulkitsijalle ja hän sanoi, että hukkaan taiteelliset kykyni.Lause kolahti, sillä olin todella nuorempana ollut innokas piirtäjä ja maalaaja, mutta jostain syystä lakannut harrastamasta taiteilua.

Niinpä puoli vuotta häiden jälkeen hakeuduin meikkikouluun.

Meikkaajan ammatti oli jo silloin vuosituhannen vaihteessa kovassa nosteessa ja ammattiin valmistui töiden määrään nähden aivan liikaa meikkaajia. Sama tilanne on edelleen, tai varmasti vielä haastavampi, koska ala houkuttelee yhä useampaa.

Minulle oli jo aivan alusta asti selvää, että hakeudun nimenomaan kauneusmeikkauksen pariin. Teatteri ja elokuvat eivät ole koskaan kiinnostaneet ja televisiossa koen palkkauksen heikoksi työn vaativuuteen nähden.

”Breikkaaminen” alalla oli monien asioiden summa. Ensinnäkään en ollut kurssini paras ja puhkesin ammatillisesti kukkaan vasta varmuuden lisääntyessä. Hakeuduin heti töihin, jossa pääsin meikkaamaan päivittäin. Tein töitä tavaratalojen meikkiosastoilla, mutta haaveilin kuvausmeikkaajan työstä. Niinpä kävi tuuri kun pääsin Riian (Koivisto ja Meikkipää) assistentiksi ja sitä kautta hiljalleen omille keikoille.

Olen päässyt tekemään aivan huikeita juttuja laajalla skaalalla. Vaikka muotinäytökset, kuvaukset , artistit ja luksusbrändit ovat kaikki hohdokkaita, nautin kaikkein eniten aivan ”tavallisten” asiakkaiden meikkaamisesta.

Parasta työssäni on:

  • totta kai ihmiset, tapaan päivittäin aivan upeita tyyppejä
  • joustavuus, voin itse luoda itselleni sopivat aikataulut
  • se että olen pystynyt yhdistämään työn ja perheen
  • se että pääsee käyttämään luovuuttaan
  • työpäivien vaihtelevuus
  • alan jatkuva kehitys

Haastavinta työssäni on:

  • epävarmuuden sietäminen
  • töiden kasautuminen tiettyihin päiviin, jolloin täytyy välillä myydä ”ei-oota”
  • hinnoittelu ja hinnoista neuvottelu
  • laskutus

Koen, että ikä ja työvuodet ovat tuoneet perspektiiviä ja varmuutta ja että olen ehdottomasti työssäni parempi nyt kuin vastavalmistuneena. Opin jatkuvasti uutta, saan oppia ja inspiraatiota kollegoilta, asiakkailta ja ihan vaan seuraamalla jatkuvasti mitä maailmalla ja ympärillä tapahtuu. Aion kyllä jäädä eläkkeelle aiemmin kuin superkollega Raili Hulkkonen.

Olen ylpeä ammatistani ja kerron aina rinta rottingilla mitä teen työkseni. Tiedän, etteivät kaikki arvosta meikkaajan ammattia ja monet pitävät sitä ns. huttupäiden hommana. Meikkaaminen on kuitenkin aivan oikea työ ja siksi en lähde ilmaiskeikoille (näitä todellakin aina välillä tarjotaan) kuin muutaman kerran vuodessa hyväntekeväisyyteen.

Minusta on mahtavaa, kun yhä useampi on ymmärtänyt meikkauksen merkityksen kokonaisuuden kannalta ja käyttää ammattilaisen palveluita.

Tällä hetkellä intoilen eniten alkaneen juhlakauden hohdokkuudesta, aivan mielettömän hauskaa että viimein uskalletaan kimaltaa ja kunnolla!

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *