Anna Puun tähtisilmät

17605926cfcb4cf2864c02eaff160520.jpg

Kuva: Sari Gustafsson/ Ilta-Sanomat

Minulla oli lauantaina suuri ilo hääriä meikkihommissa Hartwall Arenalla Elastinen Feat -konsertin taustajoukoissa. Aika mieletön ilta oli kyseessä,  sen verran komea joukko tähtiä lavalle asteli. Valtava määrä miehiä muuten, ja muutama upea nainen. Sain meikattavakseni mm. kauniin ja suloisen Anna Puun. Annan ja lähes koko muunkin porukan kampauksista vastasi Anu Rautiainen. Sen verran huomiota Annan illan tumma, hiukan kissamainen silmämeikki herätti, että jaan teille nyt vinkit kuinka kopioida tyyli.

Anna Puun silmämeikki

Tarvitset:

  • Luomivärin pohjustusvoiteen
  • Mustan geelirajauksen
  • Vaalean kermanvärisen luomivärin (matta!)
  • Tummanharmaan/mustan luomivärikynän
  • Mustan/todella tumman luomivärin (matta)
  • Harmaan/keskitumman luomivärin (matta)
  • Rusehtavanharmaan luomivärin (hohtava)
  • Mustan tuuheuttavan maskaran
  • Tekoripset

Tämä on tapani tehdä mahdollisimman tumma ja tehokas silmämeikki mahdollisimman nopeasti. Vaikka kirjoitettuna vaiheita tuntuu olevan monta, meikki on silti melko simppeli. Tärkeintä on erittäin tumma, napakka rajaus, ja helppo voidemainen luomiväri nopeuttamamassa silmämeikin syntyä.

Sävyjä voi vaihdella, eikä aina ole pakko käyttää mustaa, vaan tummat harmaat/mustan voi korvata esim. violetilla tai sinisen sävyillä.

Aloita silmämeikin teko pohjustamalla koko luomi ripsien tyvestä kulmakarvaan saakka luomenpohjustusvoiteella. Tästä ei voi lintsata. Seuraavaksi painele kulmaluulle ja hiukan alle vaaleaa luomiväriä ja häivytä hiukan alaspäin. Näin saat tumman häipymään kulmakarvaa lähestyttäessä kauniisti.

Seuraavaksi väritä koko liikkuva osa luomea ronskisti luomivärikynällä, ja häivytä väri sormin luomivaon yli. Aloita silmän ulkonurkan tummennus lisäämällä puuterimaista luomiväriä voidemaisen päälle töpöttämällä. Lisää geelirajaus. Rajaa kunnolla silmän sisänurkkaan saakka, ja sekä pidennä että aavistuksen nosta rajausta ulkonurkasta. Geelirajauksen etuna eyelineriin nähden tummaa meikkiä tehtäessä on parempi työstettävyys. Rajausta voi pehmentää luomivärin avulla ja saada näin aikaan häivytys.

Nosta keskitumma puuterimainen luomiväri luomivakoon saakka ja häivytä pullealla siveltimellä melkein voidemaisen luomivärin rajaan asti. 

Harjaa ripsiin runsaasti tuuheuttavaa maskaraa.

Nyt tarkkana, seuraava vaihe ei ole pakollinen, mutta takaa ekstratehokkaan katseen: rajaa silmät myös luomen sisäpuolelta, sekä ylhäältä että alhaalta. Alaluomen sisärajaus on helppo, mutta yläripsien tyvi haastavampi. Treeniä, treeniä. Geelirajaus sopii myös sisärajauksiin, tai voit käyttää kajalkynää. Ja kyllä, musta sisärajaus saa tavallaan silmät näyttämään pienemmiltä, mutta lisää vastaavasti meikin näyttävyyttä ja antaa ”tukea” irtoripsille.

Tee alaripsien tyveen aika leveä raja luomivärikynällä. Kiinnitä tummalla puuterimaisella luomivärillä. Lopuksi häivytä alarajaus hohtavalla puuterimaisella luomivärillä. Tee sama yläluomen varjostukselle, eli häivytä vielä vaalean ja tumman luomivärin välinen alue hohtavalla harmaanruskealla sävyllä.

Lisää lopuksi kokonainen irtoripsinauha. Tupsutkin käyvät, tällöin meikistä ei tule aivan yhtä dramaattinen.

image.jpeg

Kuvassa käyttämäni tuotteet. Oikeanpuoleinen luomiväripaletti on ArtDecon (heillä saa itse valita sävyt) ja iso paletti Tarte -merkin, josta käytin vaaleaa ja harmaanruskeaa helmiäissävyä.

Kysymyksiä meikistä/tuotteista?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *