Keväinen kylpyläkaupunki Tartto

Kaupallinen yhteistyö: Tallink

Vaikka Meikkipää ei matkablogi olekaan, matkailu on molempien Meikkipäiden sydäntä lähellä. Kun sain kutsun lähteä tutustumaan Viron toiseksi suurimpaan kaupunkiin Tartoon ja sen tarjoamiin kylpylä- ym. kohteisiin, en miettinyt kauan.

Matkustimme mennen tullen Tallink Megastar -laivalla ja siellä Business Loungessa, jossa parituntinen merimatka kuluikin leppoisasti loistavista tarjoiluista nauttien. Loungessa on mahdollisuus työskennellä rauhallisessa ympäristössä, kuherrella kullan kanssa, tehdä laivan suurmyymälääkin edullisempia ostoksia tai viettää kivaa yhteistä aikaa oman perheen tai ystäväporukan kanssa.

Majoituimme perillä Tartossa aivan keskustassa, vuonna 2016 avatussa  V Spa and Hotel -kylpylähotellissa

Hotelli on erittäin siisti ja tyylikäs, ja sieltä on suora kulku sekä kylpylään että kauppakeskukseen. Mikäli lähtisin Tartoon perheen kanssa, majoittuisimme ehdottomasti täällä. Normihuoneeseenkin mahtuu viisi henkilöä ja huone maksaa n. 100-125€/yö.

Romanttiselle lomalle valitsisin jonkun pienemmän tasokkaan hotellin, joita löytyy kaupungista useita, esim. Lydia Hotel tai Antonius Hotel. Myös London Hotel, jossa vierailimme lounaalla, vaikutti tosi kivalta.

Kylpylää en voi hehkuttaa liikaa. Vesipuisto tämä ei ole, mikä on mielestäni ehdottomasti hyvä asia (jos vesipuistoa kaipaa, suosittelen Tallinnan lähettyvillä Viimsissä H2O-vesipuistoa.) Altaita löytyy riittävästi, terassilla on kiva ulkoallas, saunoja on useita mm. venäläinen banjasauna, suola-höyrysauna ja turkkilainen höyrysauna. Kylpylässä järjestetään ohjattuja saunarituaaleja.

Oma suosikkini oli suolamaailma, jossa sai kylpeä lämpimässä suolavedessä ja kuoria ihonsa suola-höyrysaunan lempeissä löylyissä. Iho oli tämän jälkeen unelmanpehmeä ja suolamaailma selkeästi sai kehon nesteet liikkeelle, koko loppupäivän täytyi juosta jatkuvasti pissalla.

Hotellimajoitukseen sisältyy kylpyläkäynti, mutta spalippuja saa ostettua myös erikseen. Tarvitset mukaan vain uikkarit!

Tallinnan Telliskivi on monille suomalaisille tuttu trendikohde,  Aparaaditehas on samojen omistajien vanha neuvostoaikainen tehdasalue parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä Tarton keskustasta. Alueelta löytyy pikkuputiikkeja, kahviloita, gallerioita, ravintola ym. Kesäisin tehtaan pihalla järjestetään paljon tapahtumia, kasvit kannetaan ulos ja lapsille on paljon tilaa juosta ja leikkipaikalla hiekkalaatikko.

Lapsiystävällisyys on muutenkin koko kaupungin osalta mainitsemisen arvoinen asia, joka paikassa on huomioitu perheiden viihtyvyys. ”Kun lapset viihtyvät, vanhemmatkin viihtyvät” lausahdus on fakta ja Tartossa tämä on hienosti ymmärretty.

Aparaaditehtaan vieressä on maailman sympaattisin paperimuseo, todellinen mustkohde kaikille! Ei ehkä aluksi kuulosta kovin jännittävältä, mutta käykää vaikka lukemassa mitä kävijät ovat kirjoittaneet TripAdvisoriin.

Keskusta on todella viehättävä, kaikkialla on siistiä ja kaunista. Puistoja on paljon ja kävelykatu on leveä. Asukkaita Tartossa on lähes 100 000, silti tunnelma on pikkukaupunkimainen.

Ruoasta sen verran että se on hyvää ja edullista, Suomen hintatasoon nähden todella edullista.

”Pieni” alkupala-annos lohkoperunoita ja dippi, hinta 3€ Aparaaditehtaan Aparaat -ravintolassa.

Lounaaksi ankkaa n. 6 € Hotel Londonin  hienossa Polpo -ravintolassa.

Tartto ylitti kaikki odotukset, en olisi ikinä aavistanut millainen helmi kaupunki onkaan! Tuli vahva tunne, että tänne palataan vielä useammankin kerran. Matka Tallinnasta kestää n. 2-2,5 tuntia.

Ps. Tallink ja Silja Line -laivoilta saa Benefitin meikkejä! t. Laura Meikkipää

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *