Kevätvinkit allergikolle

Katu- ja siitepölykausi alkoi tänä vuonna rytinällä, ja silmät vuotavat monilla. Töissä on kuitenkin käytävä kauniina (tai muuten vaan haluaa näyttää kivalta), joten kokosin muutaman niksin kuinka pärjätä kevätkuukausina ilman sotkeutuneita silmämeikkejä.

Unohda luomivärit, panosta kestävään rajaukseen

Useat siitepölyallergikot herkistyvät myös luomiväreille,  eikä vuotavissa silmissä häivytykset kauniina säilykään, joten unohda värit ja ainoastaan pohjusta luomet. Luomivärinpohjustus saa silmäluomien ihon näyttämään yksinäänkin paremmalta ja antaa hyvän pidon rajaukselle. Tämänhetkinen lempparini on Avonin purkkimuotoinen pohjustus, jolla on loistava hinta-laatusuhde. (Jos et kuitenkaan voi elää ilman luomareita, suosittelen Make Up For Everin Aqua Cream -voidemaisia, vedenkestäviä luomivärejä.)

Rajaa silmät geelirajauksella. Geelirajauksen etuna on vedenpitävyys ja kestävyys.  Rajausta saa myös muunneltua mieleisekseen, tuotteella kun onnistuvat niin pehmeät sumuiset rajat kuin tiukat kissaviivatkin. Siveltimen avulla rajauksen teko on helppoa (oikeasti on, kokeile pois!) Hyvät geelirajaukset löytyvät Maybellineltä ja Bobbi Brownilta. (Jos kuitenkin tuntuu vieraalta, kokeile Lancômen vedenkestävää automaattikynää, jolla saa myös skarpin lopputuloksen.)

                                                                                        Maybellinen geelirajaus

Ota ripsiväri tehosyyniin

Kuivasilmäiset tietävät mitä tapahtuu kun kävelee tuulisella säällä ulkona. Jotta ripsivärit eivät valuisi poskille, ota käyttöön joko vedenkestävä tai lämpimällä vedellä poistettava maskara. Jälkimmäisen etuna on, ettei tarvitse läträtä öljymäisillä silmämeikinpoistoaineilla. Klassikko Sensain kolmekasi on monelle tuttu, myös Cliniquelta löytyy vastaava tuote. Ja hei se Meikkipäiden testaama kuituripsari Silk Fibre Lash poistetaan myös lämpimällä vedellä.

Katse huuliin

Säväytä silmämeikin sijaan pirteällä huulimeikillä. Punainen, pinkki tai persikka, ihan sama kunhan on kirkas.

Miten silmien kutinaa voi helpottaa?

Apteekeista löytyy toki allergiatippoja, mutta on olemassa myös mahtava luonnonmukainen tuote, joka todella toimii. Dr.Hauschka Silmävirkiste on kestosuosikkini, joka helpottaa ärsytystä silmissä sekä bonuksena ehkäisee myös silmäpussien syntymistä.

                                                                                               Dr.Hauschka Silmävirkiste

Myös hiusten huuhtelu (tai vähintään harjaus) iltaisin auttaa vähentämään allergiaoireita.

Vinkit antoi Laura Meikkipää, mega-allergikko maalis-toukokuisin

Kommentit

Carr (Ei varmistettu)

Hiusten harjaus tai - huuhtelu iltaisin olikin hyvä vinkki! Ja geelirajauksella olen tehnyt myös sisäluomeen rajauksen pehmeäpäisellä sudilla/häivyttäjällä. Pysyy todella hyvin!

Laura Meikkipää

Moikka Carr!

Joo, geelirajausta käytän itsekin välillä sisärajauksena. Toimii!

Ja hiusten huuhtelu tosiaan on sellainen, jota ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta auttaa kun tyynyliina ei ole sitten täynnä pölyä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.