Miksi rakastat vaaleaa luomiväriä?

Minulla on kysymys sinulle, suomalainen nainen: Miksi rakastat vaaleaa tai jopa ihan valkoista luomiväriä?

En ole pitkään aikaan ollut tavaratalossa meikkaamassa, mutta jossain vaiheessa tein paljon esittelymeikkauksia eri sarjoille ja tapasin joka päivä töissäni runsaasti eri-ikäisiä suomalaisnaisia. Joskus pääsi kurkistamaan heidän meikkipusseihinsa. Kuluneet huulipunat ja luomiväripaletit kiinnostavat minua kovasti.

En ole kova puuttumaan ns. meikkimokiin, mutta yksi asia minua kummastuttaa suuresti. Mikä on se vaalean luomivärin viehätys? Siis sellaisen "kirkastavan" sävyn, jota suditaan vaahtomuoviaplikaattorilla niin maan perusteellisesti koko luomelle, ja erityisesti kulmakarvan alle.

Vaalea luomiväri:

  • pullistaa
  • tuo juonteet esiin
  • saa silmät näyttämään väsyneiltä
  • korostaa silmäluomen raskautta
  • näyttää pääsääntöisesti kamalalta valokuvissa

Joo, kyllä, vaalea luomiväri sopii häivytykseen ja käy jonkun tummemman kaveriksi. Tarkoitan tällä nyt liikakäyttöä, jota näkyy katukuvassa edelleen aika paljon.

Koska, kun suomalainen nainen tulee luomiväriostoksille ja kaivaa vanhan luomiväripalettinsa esiin, on se vaalea nappi aivan tyhjä, mutta tummaa edelleen paljon jäljellä.

En tajuu. Kertokaa miksi! (Meikkipää itse rakastaa näköjään kuparinsåvyä.)

Kommentit

aniley (Ei varmistettu)

En ehkä? syyllisty tähän itse, mutta pieni epäilys jäi kuitenkin vaivaamaan. Kuinka vaalea on vaalea? Olisi kiva nähdä esimerkkikuva tällaisesta silmämeikistä.

Niinaaaa (Ei varmistettu)

Hmm... Ehkä ajatellaan että vaaleaa luomiväriä on helpompi käyttää?

Sanoisin, että itse vierastan vaaleita luomia itselläni, jopa niin että jos kiireessä jätän luomivärit väliin, niin en laita edes peiteväriä niille, vaikka jäävät hiukan kirjaviksi. Joo-o :D Kasvoille silloinkin tulee aina joku sävyttävä tuote.

Kun en noita melkein valkeita luomivärejä käytä liikkuvalla luomella (kulmaluulla käytän kyllä vaaleaa about ihonväristä mattaa), niin olen kuitenkin joskus silloin tällöin kokeillut vaaleahkoja shimmerisiä sävyjä ja kyllä mielestäni silmäni näyttävät silloin niin väsyneiltä kun ne ovatkin. Päinvastaista tulostakin saa aikaiseksi, toisenlaisilla valinnoilla :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vaalea kirkastamisen ohella laajentaa luomea. Sitä kuluu eniten, koska tummemmat sävyt luomella taas näyttävät kutistavan/painavan silmiä syvemmälle. Lisäksi vaaleat/vaaleahkot värit tuntuvat helpoimmilta levittää, ovat usein anteeksiantavaisempia virheiden/levityksen kanssa.

Tykkäisin kyllä tummemmista/keskitummista väreistä, mutta ne on mun kasvoilla aika haasteellisia käyttää. :/ Mun silmäluomi ei ole raskas, mutta pieni se on. Imartelevimman meikin tuntuu saavan lisäämällä vaaleaa ainakin luomen keskiosaan. Liikaa/liian vaaleana vaalea luomiväri ei taas tosiaan oikein toimi, mutta ehkä ne on vahingossa vähän överiksi vedettyjä, kun pyrkimys on ollut tähän kirkastukseen/laajennukseen. Itse en laita vaaleaa luomiväriä ollenkaan kulmaluulle, vaikka monissa tutoriaaleissa niin on näytetty, oon vaan todennut ettei mun kulmaluuta tarvitse korostaa yhtään sen enempää...

Vaalean sävyn luomelle lisääminen on yksi niistä asioista, joista itselle tulee sellainen vau-olo, että näyttääpä paremmalta. Näyttää mukavan heleältä, kevyeltä ja kirkkaalta, tuntuu kauniimmalta. Tosin itsellä arjessa luomilla on vaan vähän ihoa vaaleampi peiteväri, ei valkoista luomiväriä. Noin muuten tykkään Laveran matt 'n' cashmere -sävystä, se on kevyen valoaheijastava ja mukavan pehmeän näköinen.

Laura Meikkipää

Minäkin käytän iltameikissä usein valkotäplää, sekä liikkuvan luomen keskellä että silmän sisänurkassa. Ne näyttää kivoilta.

En tässä postauksessa kuitenkaan ajanut tätä takaa, vaan sellaista meikkityyliä, jossa se vaalea on pääosassa, ja tumma, jos sitä on käytetty ollenkaan, on ainoastaan ripsen tyvessä.

Sepi (Ei varmistettu)

Luulen että tämä johtuu siitä, että vuosikausia on kuulut lauseen ”vaalea luomiväri suurentaa silmiä”. Tämä neuvo ei kuitenkaan päde moniinkaan suomalaisiin, koska usealla meistä on raskaat luomet/pienet silmät sekä usein ne on myös syvällä ns. ”kuopassa”. Itselläni on raskaat silmäluomet ja opin aikoinaan Suvi Tiilikaiselta että parhaiten saan silmäni avautumaan nimenomaan tummilla luomiväri sävyillä. :)

Laura Meikkipää

Kiitos Sepi, kiteytit ajatukseni täydellisesti. Suvin kanssa samoilla linjoilla siis.

Vierailija (Ei varmistettu)

Voisiko johtua siitä, että joillekin on jäänyt 2000-luvun alun meikkityyli päälle? :D Tyyliin https://fi.pinterest.com/pin/529384131178356233/

Laura Meikkipää

Jep, apua! Kävin itse meikkikoulun vuonna 2000, ja jokaisessa meikissä olisin halunnut käyttää Diorin valkoista palettia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Koska "kaikissa" meikkiohjeissa kehoteaan laittamaan tummat liikkuvalle, vaaleaa sisänurkkaan ja ylös kulmaluulle. Ja sit häivyttämään. Kerro toki miten se pitää tehdä oikeasti, jos 95% meikkiohjeista on väärässä.

Laura Meikkipää

Vierailija, 

nuo säännöt eivät harmi päde läheskään kaikkiin suomalaisiin silmiin. Meillä on usein ensinnäkin haalea silmänväri, toisekseen pienet silmät ja vahva kulmaluu.

Näin ollen (kun liikkuva luomi ei ole lähes yhtään näkyvissä suoraan peiliin katsoessa), on turha lähteä vaalealla kikkailemaan. Pohjustusvoide koko luomelle, tumma rajaus ripsen tyveen, ja tummahko luomiväri pehmeästi siveltimellä levittäen ja ainoastaan hipaisten liikkuvaa luomea toimii paremmin.

kokeile ja ylläty!

Marjave (Ei varmistettu)

Olen jo vuosia meikannut niin, että laitan vaalean pohjavärin koko liikkuvalle luomelle ja erityisesti sisänurkkaan (se silmien avaus..) ja sitten tummaa ulkosyrjään aina luomivakoon asti, siitä häivytys kohti kulmaluuta. Arkena en juuri meikkaa ja ulkonakin käyn harvoin joten tämä tutuksi ja turvalliseksi tullut tapa on jäänyt.. Mutta aion seuraavalla kerralla koittaa tuota tummaa koko liikkuvalla luomella. Mulla on kaiketi tyypilliset suomalaiset silmät, väri siniharmaa ja suoraan eteen katsoessa ei liikkuvaa luomea oikeastaan näy.

Eh (Ei varmistettu)

Tästä pitäis nyt ehdottomasti saada ”älä tee näin” ja ”vaan tee näin” -kuvat, koska musta tuntuu, että oon just yks niistä tyypeistä, joka on jämhtänyt siihen 2000-luvun meikkityyliin.

BT (Ei varmistettu)

Käytän siksi että tykkään siitä eikä kiinnosta yhtään mitä kukaan muu ajattelee mahdollisista luomiväreistäni.
Kevyt sipaisi esim. kullansävyä näyttää ja tuntu minusta mukavalta vaikkapa näin kesäisin.

Jos jaksaisin ihmetellä muiden naisten tai miesten luomivärejä niin ihmetelisin sitä kuinka joillaan on hervoton yökerho-tyylinen, tumma ja raskas silmämeikki tummine luomiväreineen keskellä päivää.
Itse tosin en sellaista määrää tummaa pakkelia laittaisi edes yökerhoon jos sellaisissa kävisin.
Minun silmääni sellainen meikki näyttää vanhentavalta, varsinkin päivävalaistuksessa ja tekee ihmisestä tunkkaisen oloisen.

Laura Meikkipää

Ihan huippua kun aihe on herättänyt keskustelua. Vaikkakin tekstini on ymmärretty osin väärin. Pidän itsekin esim. kullansävyisestä luomiväristä kovastikin, kuten myös monista muista vaaleahkoista sävyistä.

Erityisesti nuorella vaalea näyttää superkivalta, mutta mitä enemmän ikää tulee ja maan vetovoima tekee tehtävänsä, pelkällä vaalealla meikatut silmät kyllä ikävästi tekevät ei-toivotunlaisen vaikutuksen. Ja todella monet ovat jymähtäneet pelkkään vaaleaan.

Vitivalkoisen ja ”yökerhomeikin” väliin mahtuu onneksi pehmeämpiä vaihtoehtoja.

kivaa meikkikesää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.