Operaatio hiusten kasvatus ja hiuspohjan kunnon petraus

Tuotteet saatu.

Joka vuosi Facebookiin räpsähtää kuva, jossa minulla on todella vaalea polkkatukka, otsatukka ja muutaman kuukauden ikäinen vauva sylissä. Olen rakkautta täynnä ja hehkun äitiyden onnea. Hiukseni ovat täydelliset. Nyt kuva on jo 5 vuotta vanha, mutta tänä vuonna se kolahti – haluan tuon tukan takaisin!

Päätin kuitenkin aloittaa hoitamalla hiuspohjani kuntoon, kasvattamalla kutreja hyviä tukkatuotteita käyttämällä ja sisäisesti oikeita vitamiineja ( Vit B + ja Antioxidant + ) nauttimalla.

Sain testiin TODELLA MIELENKIINTOISET Mark Birch Trichologist -sarjan Triple Action Scalp Therapy shampoon, Protein Hair Conditioner hoitoaineen, hiuspohjaa hoitavan TR2 Scalp Therapy Lotion hoitotiivisteen, sekä vitamiinit.

Päätin aloittaa projektin oppikirjojen mukaan, olen siis tehnyt juuri niinkuin ohjeissa sanotaan; pessyt hiukset päivittäin, käyttänyt hiuspohjanaan hoitotiivistettä aamuin illoin, ja ottanut vitamiinit joka päivä.  Minulla ei varsinaisesti ole hiuspohjassa ongelmia, mutta tässä vaiheessa vuotta päänahan iho alkaa kuivua ja kutista kylmän ilman saavuttua. Pipokausi on alkamassa ja päänahkaa on hyvä pitää kuosissa.

Tapaan työssäni kampaajana lähes päivittäin ihmisiä joilla on päänahan ongelmia. Joko hiuspohja kutiaa ja on kuiva, hiuksia lähtee jostain syystä normaalia enemmän, päänahassa on punaisia ärtyneitä nappylöitä tai iho hilseilee. Usein asiakkaani ovat itse havainneet jo ongelman, mutta mitä sille voisi tehdä,on suuri mysteeri.  Tässä kohtaa on kampaajan neuvojen ja ohjeiden eli sen todellisen ammattitaidon aika. Aluksi on hyvä alkaa selvittää onko hiustenlähdön tai hiuspohjan ongelmien taustalla esimerkiksi hormonaalisia tai aineenvaihdunnallisia syitä, voisiko se johtua stressistä, lääkkeistä, ruokavaliosta tai vaikka liiallisesta muotoilutuotteiden käytöstä. Syitä voi olla monia.

Vaikutuin kuullessani että Mark Birch -sarjaa suositellaan Suomen Kilpirauhasliiton sivuilla. Se kertoo aika paljon. Kilpirauhasen toimintahäiriöt aikaansaavat usein hiustenlähtöä, joka on kiusallista ja johon on vaikea löytää apuja. Näiden tuotteiden kerrotaan aktivoivan hiusten kasvua, rauhoittavan hiuspohjaa, syväpuhdistavan ja kosteuttavan päänahan herkkää ihoa.

Shampoon tuoksu tuntui aluksi hieman voimakkaalta, mutta totuin siihen nopeasti. Tervamainen tuoksu on itseasiassa nykyään mielestäni tosi raikas. Shampoo ja hoitoainepesun jälkeen kutrini ovat ihanan ilmavat ja hoitoneste ei tee tukasta yhtään raskaan tuntuista, päinvastoin. Se ei oikeastaan tunnu juuri miltään, paitsi ehkä hieman mukavasti viilentää ja kosteuttaa ihoa.

Hiukseni ovat hyvässä kunnossa ja päänahka tuntuu joustavalle ja kosteutetulle. Pientä uutta haituvaa pukkaa ohimoilta! Odotan jännityksellä alkaako hiukseni ihan oikeasti kasvamaan nopeammin.

Ja arvatkaa mitä, kun aamulla aloitin kirjoittamaan tätä postausta, illalla minulla olikin jo blondi tukka! Tadaa, uusi vanha Riia on paikalla taas. Kotoisa ja  ihana olo tässä uudessa lookissa ja näiden tukkatuotteiden käyttö jatkuu aivan varmasti.

Saatavilla apteekeista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *