Äitiyspakkaus 2016

Tänään julkistettiin uusi äitiyspakkaus. (Vaikka jotain kuvia olikin vahingossa vuotanut julkisuuteen jo aiemmin tällä viikolla.) Vaikka bébé ei vielä olekaan syntynyt, saimme viime vuoden pakkauksen (ajatuksiani ja kuvia siitä täällä), koska se täytyy tilata viimeistään pari kuukautta ennen laskettua aikaa ja toisaalta vanhat pakkaukset jaetaan aina ensin loppuun, joten uusia pakkauksia ei aleta vielä edes jakamaan.

Tällaisena äitiyspakkausfanina piti tietysti heti päästä tutustumaa uuden pakkauksen tuotteisiin. Periscope-lähetystä en alkanut katsomaan, mutta kuvien ilmestyttyä Kelan sivuille, olin heti niitä ihastelemassa. Monien mielestä viime vuoden pakkaus oli liian poikamainen, mutta täytyy sanoa, että omaan silmääni tämän vuoden pakkaus – ensikatsomalta – oli paljon poikamaisempi. Lähemmän tarkastelun jälkeen sieltä kyllä löytyi myös selkeästi tyttömäisiä vaatteita, mutta vähemmän kuitenkin.

2016_kaikki_tuotteet.jpgOmia suosikkejani olivat mm. luonnonvalkoinen villasekoitehaalari ja valkeat kietaisubodyt (kuten viime vuoden pakkauksessakin). Tosin en ymmärrä miksi kuvan bodyssa merkki pitää olla tuossa edessä, keskellä.

2016_kietaisubody_nauhoilla.jpgTänä vuonna pakkauksen kuosit vastasivat enemmän omia mieltymyksiäni viime vuoden pupu- ja hyljekuosien sijaan. Tosin osa näistä on mielestäni todellä selkeästi tyttömäisiä tai poikamaisia. Itse olisin toteuttanut samat kuosit pääosin neutraaleilla väreillä. Moni kuosi on kuitenkin sellainen, mitä mielelläni ostaisin vauvalle ja eläinkuositkin (laitan muutaman esimerkin alle) ovat mielestäni viime vuotta kivemmin toteutettu.

2016_body_ja_potkuhousut_beige_valk.jpg2016_potkupuku.jpg2016_body_elainkuosi.jpg2016_body_tahtikuosi.jpg2016_body_koirakuosi.jpg2016_kietaisubody.jpgMinua miellytti myös mm. neutraalit housut ja bodyt.

entry.jpg2016_puolipotkuhousut_vihrea_raita.jpg2016_puolipotkuhousut_harmaa.jpg2016_body_turkoosi.jpgMuita suosikkejani olivat hauskat tennarisukat ja ruokalappu, joka oli sievä, mutta ennen kaikkea valtava parannus siihen viimevuotiseen lilaa, jota en vain käsitä. (Anteeksi, että solvaan.)

2016_sukat.jpg2016_ruokalappu.jpgToki mukaan mahtuu muutamia tuotteita, jotka eivät niin miellytä omaa silmää: värisävyjensä tai esim. vanuhaalarin kohdalla kuvionsa vuoksi. Älkää ymmärtäkö väärin, pidän kovasti kirkkaista väreistä, myös vauvoilla. Mutta murretut/yhteen sopimattomat värisävyt ovat no-no. Lakanassa sinänsä on todella sievä kuosi, itse en vain pidä kauheasti vaaleanpunaisesta tai vaaleansinisestä, vaan mieluummin valitsisin värejä, jotka eivät niin leimallisesti ole tarkoitettu tytölle tai pojalle. Viimevuoden mintunvihreä-beige-kuvioinen lakana oli väreiltään mielestäni paljon nätimpi ja neutraalimpi.

2016_body_raidallinen.jpg2016_puolipotkuhousut_keltainen.jpg2016_potkuhousut_sammakkokuosi.jpg2016_vanuhaalari.jpg2016_petivaatteet.jpgJa viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ne ”suurimmat”, jotka usein eniten kiinnostavat eli toppahaalari ja makuupussi. Mielipiteitä jakanut viimevuoden haalari oli minusta sievä, vaikka pöllön kuvan olisinkin jättänyt pois. Tämänvuotisesta en erityisemmin pidä. Sen pupukuosi ja väritys eivät puhuttele minua, joten olen tyytyväinen mintunvihreään haalariimme. Makuupussi sen sijaan on tänäkin vuonna sievä. Itse pidin valtavasti viimevuoden makuupussin kuosista ja väreistä, mutta olisin ollut tyytyväinen tähänkin.

2016_ulkohaalarisetti.jpg2016_peitemakuupussi.jpgPääosin Äitiyspakkaus 2016 on mielestäni todella kiva, jopa kivempi kuin edeltäjänsä. Minulla olisi varmasti hankaluuksia päättää kumman haluaisin, jos sellainen tilanne tulisi eteen. Vaikka tämän vuoden tuotteet ovat ehkä kivempia, niistä suuri osa sopii mielestäni vain tytölle tai pojalle. Meillä olevista tuotteista isompi osa käy molemmille, mutta ne eivät ole niin sieviä. Ja tosiaan makuupussi ja toppahaalari olivat enemmän mieleeni 2015-pakkauksessa. Onneksi ei tarvitse valita. Ja kaikenkaikkiaan tosi ihana pakkaus tänä vuonna.

Huom! Kuvat lainattu Kelan sivuilta.

perhe raskaus-ja-synnytys lasten-tyyli
Kommentit (5)
 1. Kokonaiskuvassa tuntuu enemmän perinteisesti pojille suunnatulta värimaailmalta, mutta tosiaan yksittäisesti katsottuna toimii monet osat molemmille. Omia suosikkejani ovat nuo bodyt sekä lakanasetti ja makuupussi. Kyllä tätä on nyt itsekin odottanut, sillä meille tulee todennäköisesti tämä uusi pakkaus! 🙂

  1. Aika ihania juttuja tuossa tosiaan oli ja monet kuitenkin sopivat hyvin molemmille. Lakanat, tähtibody ja toppahaalari olivat minun silmääni ne kaikista tyttömäisimmät ja makuupussi jännällä tavalla myös. En kyllä olisi harmistunut, jos tämän pakkauksen olisimme saaneet.

   Täällä mennään viikoilla 40+3 ja olo on vaivalloinen ja kömpelö, joten ilo on osattava ottaa pienistä jutuista. Tänään ne olivat äitiyspakkaus ja kävelylenkki neuvolaan verenpainetta mittaamaan 🙂

 2. Antisankari
  4.3.2016, 09:36

  Mä huokaisin helpotuksesta kun katoin noi tänään, tykkäsin paljon enemmän siitä, mikä me saatiin. 😀 Mutta tärkeintä lienee käytännöllisyys.

  1. No mutta sehän kävi hyvin! 😀 Mä pelkäsin, että uusi pakkaus on aivan superihana ja sitten harmittaa, mutta onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Kummassakin on tosiaan omat hyvät puolensa 🙂

   1. Sama homma -mun silmään vaikuttaa ensivilkaisulta vielä poikamaisemmalta, kuin aikaisempi pakkaus 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *