Ajatuksia tulevasta synnytyksestä

Olen hieman yllättynyt, ettei tuleva synnytys pelota minua enempää. Ehkä paniikki iskee myöhemmin, mutta toistaiseksi olen ollut melko rauhallisin mielin. Toki minua jännittää mitä tuleman pitää, meneekö kaikki hyvin, onhan vauvalla kaikki hyvin, miten jaksan jos synnytys on pitkä jne. Enimmäkseen olen kuitenkin melko luottavainen ja tämä olo on vain vahvistunut raskauden edetessä.

Ajattelen, että kroppani on suunniteltu hommaan ja se tietää miten toimia. Vauva on kääntynytkin jo (toki se voi vielä kääntyä takaisin) ja liitoskivut kertovat, että paikat valmistautuvat. Yritän ajatella positiivisesti ja uskoa siihen, että kroppani hoitaa homman kuin itsestään ja synnytys menee hyvin ja nopeasti, koska uskon niin. Toivon kovasti näiden positiivisten mielikuvien kantavan pitkälle.

Luotan myös siihen, että synnytyssairaalassa on ammattitaitoista henkilökuntaa, joka neuvoo minua ja huolehtii siitä, että kaikki menee parhain päin. Uskon siis meidät myös heidän käsiinsä. Katsotaan miten asiat todellisuudessa menevät. Minä yritän kuitenkin kaikkeni keskittyä ajattelemaan positiivisesti.

Tätä vuoden vaihdetta vietän rauhallisesti kotona, eikä suunnitelmissa ole mitään kummempaa, todennäköisesti leffa ja texmexiä. Toivottavasti olen onnellisesti unten mailla, kun on aika ampua raketteja. Mies kannusti minua lähtemään ulos, mutta pitkän työpäivän jälkeen haluan vain rentoutua. Miestä tosin kannustan lähtemään ulos poikien kanssa – en edes muista milloin hän olisi viimeksi ollut kunnolla juhlimassa. Saa nähdä miten käy, onko meitä kotona kaksi vanhaa ja väsynyttä vai vietänkö omaa aikaa. Palataan asiaan ensi vuonna.

Hyvää uutta vuotta!

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (3)
 1. Positiivinen ja luottavainen asenne on juuri se mikä synnytyksessä kantaa pitkälle. Itse menin sillä ajatuksella synnytykseen, että naisen kroppa on siihen hommaan tarkoitettu ja siihen voin luottaa. Toki myös oli mielessä ajatus että lääkärit ja muu hoitohenkilökunta ovat korvaamaton apu, jos jotain meneekin vikaan. Synnytys oli minulle aivan ihana, voimaannuttava kokemus. Yksi elämäni parhaista hetkistä. Toivon, että saat myös ihanan synnytyskokemuksen. 

  Minun neuvoni erään kirjan sanoja mukaillen, että voi turvallisin mielin luottaa kehon kykyyn hoitaa lapsi turvallisesti perille saakka, jatkamaan sitä työtä, jota sinun kroppasi on viime kuukaudet tehnyt.

 2. Positiivisilla fiiliksillä tulevaan yritetään täälläkin asennoitua 🙂 Onko sinulla vielä pitkä matka äippäloman alkuun? Itsellä kohta enää tj 20 pv -jaiks! Ihanaa vuoden vaihdetta teille! 🙂

  1. Virallisesti äippävapaan alkuun on 26 päivää, mutta aloitan sen melko varmasti jo edellisen viikon päätteeksi eli jäljellä on 22 päivää – huh!

   Hieman kyllä jännittää kuinka nämä viimeiset viikot menevät seisomatyössä. Kaikenlaisia merkillisiä tuntemuksia oli tänäänkin. Jos kovasti jatkuvat, täytyy varmaan käydä lääkärin tarkastettavana, että paikat varmasti pysyvät vielä kiinni 😀

   Ihanaa uutta vuotta teillekin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *