Ensimmäiset

Tänään ensimmäinen minulle ennestään tuntematon ihminen kysyi onko laskettuun aikaan kuinka pitkä aika. Hän ei muotoillut sitä ihan noin ja minulta vei hetken ymmärtää, mitä minulta oikein kysytään. Pienen keräilyn jälkeen totesin, että vielä on useampi kuukausi jäljellä.

Olen tiedostanut jo pari viikkoa, että raskausmaha näkyy selvästi (etenkin istuvissa vaatteissa). Neuvolassa sanottiin, että kohdun koko (sf-mitta?) osuu juuri keskikäyrälle ja että painonnousu tähän mennessä on sopivaa. Silti se, että vieras ihminen toteaa, että näytän niin selvästi raskaana olevalta (enkä esim. vain ylipainoiselta), että hän uskaltaa tiedustella laskettua aikaa, saa minut ajattelemaan, että onko vatsani liian suuri.

Äitiysmekkoni kyllä korostaa sievästi vatsaa ja olin juuri syönytkin ja kyllähän minä itsekin olen todennut sen jo näkyvän selvästi, mutta silti… Ja huomautuksena tähän, että minulla ei ole mitään ongelmaa keskustella asiasta, mutta ensimmäinen kerta vain yllätti.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (3)
  1. Paljon riippuu tosiaan katsojasta ja vaatteista, mutta luulen että kasvuvauhti alkaa nyt joksikin aikaa kiihtyä. Olen vertaillut masuani hieman pidemmällä olevien vatsoihin 😀 ja ihmetellyt esim. että ”voiko mullakin olla jo kuukauden päästä NOIN iso vatsa” (itsekseni, en näille ihmisille).

  2. Se on jännä miten tämä raskausasia saa ihmiset utelemaan melko henkilökohtaisia juttuja ihan noin vain 🙂

    Itse olen kauhistellut sitä, minkälainen masu välillä on, mutta kun kerroin pomoille tällä viikolla töissä, he olivat ”iloisesti pihalla” 😮

    Kai tässä pitäisi alkaa kertomaan muillekin duunikamuille, ei tätä salailua voi pitkään jatkaa kun mennään jo rv 20…! Salilla ihmiset on varmaan huomanneet, kun vaatteet on siellä juurikin niitä tyköistuvia. Jotenkin vaan haluaisin pitää tämän ”salaisuuden” vain itselläni. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *