Isyyspakkaus

Monet äidit tuntuvat vastustavan ajatusta niin sanotusta isyyspakkauksesta, koska ei äitiyspakkauskaan ole tarkoitettu äidille vaan vauvalle. Tämä pitää paikkansa ja mielestäni äitiyspakkauksen voisi hyvin nimetä uudelleen esim. vauvapakkaukseksi tai vaikka ensi- tai perhepakkaukseksi. Se mitä tässä nyt termin helppouden tähden isyyspakkaukseksi kuitenkin itsepintaisesti kutsun ei ole vastine äitiyspakkaukselle vaan lahja miehelleni, tulevalle isälle. Ensinnäkin me äidit ymmärrettävästi saamme lähes kaiken huomion näin raskausaikana. Minusta on kiva ajatus kertoa miehelleni, että muistan kuitenkin, että hän odottaa myös lasta, että hänenkin elämänsä mullistuu ja hänestä tulee isä. Toiseksi minusta on yleensäkin ihana muistaa ja lahjoa läheisiäni. Olen saattanut ajoittain olla hieman raskasta seuraa vaivoineni ja itkuineni ja haluan muistuttaa miestäni siitä, että ajattelen häntä, vaikken sitä ehkä aina muista sanoa.

Halusin siis toisin sanoen antaa miehelleni pienen lahjan. Varsinainen lahja on ihanan pehmeä, lämmin kylpytakki, jolle mielestäni on selkeä tarve. Se on ihana laittaa aamulla päälle aamiaispöytään, illalla suihkun tai saunan jälkeen, yöllä vauvan kanssa ympäri kämppää tassutellessa ja vauva mahtuu lisäksi sinne sisälle ihokontaktiin. (Salaa toivon myös, että tästä lähtien miehellä ei ole tarvetta kuljeskella märässä pyyhkeessä ympäri asuntoa pilaamassa maalattuja puisia kalusteita.)

Kylpytakin lisäksi sujautin lahjakassiin muutamia pieniä perinteisempiä ”isyyspakkauksen tuotteita”:

– korvatulpat (aikaisia aamuherätyksiä varten tai viimeisillään raskaana olevan puolison ajoittaisen kuorsaamisen takia)

– unimaskin (samaa sarjaa ja jotta miehen ei jatkossa tarvitse lainata minulta)

– herkkuja (esim. sairaalaan evääksi otettavaksi tai muuten vaan: miehen lempisuklaata ja -makeisia sekä pähkinöitä)

– energiajuoma (sama kuin edellä)

– vitamiinipore

– tuttipullo (toivon, että isäkin pääsee välillä syöttöhommiin ja näin bondaamaan pienen kanssa)

– pari tuttia

– pehmojalkapallo (isä on kovasti jalkapallomiehiä ja odottaa jo, että pääsee pelaamaan pienen kanssa)

Siinä kai ne suurin piirtein olivat. Kylpytakki tosiaan oli se varsinainen lahja ja muut sellaista pientä homppää kassin pohjalla. Mies tuntui kuitenkin kovasti ilahtuvan muistamisesta sekä etenkin kylpytakista, se oli ihan täydellinen.

Kommentit (2)
  1. Monet näitä tuntuu tekevän (ja varmaan yhtä monet ovat vastaan) ja musta ajatus on jotenkin tosi kiva. Ja just se, että paketti on miehen näköinen. Toiset laittaa esim. viskiä, sikarin, särkylääkkeitä, vaippoja jne, mutta tuo setti oli sellainen meidän näköinen ja kylpytakki on ainakin jo päässyt käyttöön 🙂 Ja se jalkapallo – se oli ihan ehdoton 😉

  2. onpa ihana ajatus! Vaikka en ulkomailla asuvana saakaan äitiyspaikkausta, niin voisin silti koota tällaisen isyyspakkauksen. Jalkapallo taitaa tulla kuulumaan minunkin pakkaukseen 😉 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *