Mitä muualla saattaa löytyä sairaalakassista?

Silmiini sattui tänään juttu sairaalakasseista eri maissa, erilaisissa tilanteissa elävillä naisilla. Juttu on tammikuun lopulta, mutta aihe minulle kovin ajankohtainen. Hiljan oman sairaalakassini pakanneena oli pysäyttävää miettiä, millaisissa olosuhteissa suuri osa naisia synnyttää. Tässä maassa ei suinkaan ole kaikki kunnossa, mutta asia josta saamme olla todella kiitollisia on hyvä terveydenhuolto, ainakin neuvolan ja synnytyssairaaloiden osalta. Raskaana olevista naisista pidetään todella hyvää huolta. Olen ymmärtänyt, että synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen tämä muuttuu radikaalisti, mutta odotuksesta ja vauvasta huolehditaan uskomattoman hyvin. Näin odottajana ja tulevana synnyttäjänä olen kovin onnellinen tästä.

Ymmärrän toki, että omassa sairaalakassissani ei ole juurikaan mitään välttämätöntä, mutta koen silti, että monet pakkaamistani asioista ovat tarpeellisia tai hyödyllisiä. En osaa edes ajatella mitä kassissani olisi, jos pakkaisin vain mielestäni välttämättömät asiat. Mutta ei kai siinä ole mitään pahaa olla mukavuudenhaluinen, kun siihen on mahdollisuus? Mutta pisti kyllä ajattelemaan.

Kommentit (4)
  1. Katsoin itsekin kyseistä kuvasarjaa joka oli vaikuttava sekä ajatuksia herättävä. 

    Tarvisin muuten sun sähköpostiosoitteesi jotta voin lähettää sulle yhden kutsun. Voitko laittaa meiliä mulle osoitteeseen morningblogi@gmail.com 🙂

  2. Itse en ole uskaltautunut katsomaan. Joskus raskauden puolivälin tienoilla äitini kysyi olenko lukenut ko. kirjan ja oli sitä suosittelemassa, kunnes totesi, että ehkä sun ei nyt kannata sitä lukea 😀

    1. Minäkään en ollut lukenut kirjaa ja ihan hyvä, ettei menty katsomaan leffateatteriin vaan vuokrattiin filmi kotosalle. Olihan se -no, masentava, mutta ajatuksia herättävä. Tykkään mieleenpainuvista leffoista, mutta onneksi tässä ei liikuttu aivan sillä tasolla, että olisin viime yönä herännyt painajaisiin. Karu leffa joka tapauksessa, varsinkin kun perustuu tositapahtumiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *