Päivän synttärisankari

img_25721.jpg

Vuosikausia sitten pyörin jostain syystä erään tavaratalon leluosastolla katselemassa vauvojen leluja. En muistaakseni ollut edes ostamassa mitään lahjaa, liekö vain vauvakuumeissani hypistellyt leluja. Löysin supersöpön kirahvin ja päätin, että tuollaisen hankin, jos joskus saan vauvan. Sittemmin minulle on selvinnyt, että kyseessä on melko legendaarinen kirahvi, joka tunnetaan nimellä Sophie. Viimevuosina Sophiesta on tullut todellinen must-have-lelu. Tuntuu, että Sophie (tai tuoteperheen muita tuotteita) löytyy lähes jokaiselta vauvalta. Tästä huolimatta halusin bébélle kaveriksi Sophien, koska onhan se edelleen aivan yhtä suloinen. Jostain syystä minuun vetoavat ko. kirahvin lisäksi muutkin villieläimet ja luulen, että bébén lelujen joukossa ja esim. vaatteissa tämä tulee näkymään.

Muuan Monsieur Rampeau, joka oli erikoistunut luonnonkumin käyttöön lelujen tuotannossa, sai idean eksoottisesta villieläimestä aikana, jolloin lelueläimet olivat lähinnä maatilan eläimiä ja lemmikkejä. Sophie la girafen tuotanto käynnistyi Ranskassa 25.5.1961 Pyhän Sophien päivänä ja tästä kirahvi sai nimensä. Luonnonkuminen Sophie on erityisesti suunniteltu soveltumaan pienen vauvan käsiin sopivaksi ja pureksittavaksi, kun hampaita on tulossa. Lelu niitti nopeasti suosiota ja on tänä päivänä, 55-vuotiaana, suositumpi kuin koskaan.

Niinhän siinä kävi, että bébé sai kirahvinsa jo ennen syntymäänsä, kun hänen tuleva kummitätinsä oli pakannut sen minun baby showereissa saamaani vaippakakkuun. Bébé alkaa pikkuhiljaa tarttumaan, nyt lähinnä vaatteisiin, harsoihin ym, mutta pian varmasti myös leluihinsa ja muihin käden ulottuvilla oleviin tavaroihin. Sophieta on jo soviteltu pieniin käsiin ja kyllähän se sinne hyvin istui.

Onnekas pieni mies sai myös nimiäisissään lahjaksi Sophie-purulelun sekä ihana Sophie-pallon. Vaikka lelut ovat pienelle, myös äiti iloitsee niistä, koska ne todella miellyttävät silmää. Nämä pääsevät ihan pian toden teolla käyttöön, kun vauvalle tulee ikää ja lelut alkavat kiinnostaa ja jaksamista lattialla pötköttelyyn löytyy enemmän.

 

perhe lapset
Kommentit (2)
  1. Minkälainen tuo pallo oikein on? Meillä on tuo, missä on tarttumiskahvat, ja se on oikeasti hyvä jo näinkin pienelle! 🙂

    1. Tuo tarttumiskahvallinen tosiaan sopii hyvin jo pienelle. Vähän kun tarjoaa, niin poika saa aika hyvin siitä kiinni, välillä kaksin käsin ja toisinaan onnistuu jo viemään sen suuhunkin. Isompi kirahvi taas varmaan ilahduttaa pidempäänkin.

      Pallo vaikuttaa myös kivalta. Vaaleanvihreä kehä on kovaa muovia ja pitää muotonsa, mutta muuten pallo on pehmeä ja taipuisa. Varmasti helppo pienen tarttua kiinni. Sisällä pyörii pienempi helistinpallo. Sitä ei olla ehditty vielä testaamaan, koska äiti ei ole sitä puhdistanut 🙂 Meillä on miehen kanssa molemmilla pallopelitausta, joten erilaiset palloleikit varmaan tulevat luonnostaan 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *