Päivystysreissu

Tiistaina tuli täyteen 38 raskausviikkoa ja käväisimme sairaalassa. Epäilin, että lapsivettä tihkui. Luin ohjeet miten arvioida asiaa, seurailin sitä pari tuntia ja soitin päivystykseen. Sieltä sanoivat, että koska vauva ei edellisellä neuvolakäynnillä vielä ollut kiinnittynyt, olisi syytä tulla käymään, jotta asia varmistuu. Parin tunnin päästä olimme päivystyksessä ja vuoto oli sopivasti loppunut. Testi näytti negatiivista ja kätilö lähetti meidät takaisin kotiin odottelemaan. Nyt vauva kuitenkin oli kiinnittynyt eli sitä ei enää tarvitse huolehtia. Vuotoa ei sittemmin ole enää ollut, joten hieman olen hämmentynyt. Itsestä asia nimittäin tuntui ihan selvältä. Hmmph. No ei auta kuin odotella.

Tuon jälkeen pari päivää on mennyt kurjissa fiiliksissä. Sain kuulla läheiseltäni huonoja uutisia liittyen hänen terveydentilaansa ja tätä on nyt yritetty sulatella ja tietoa aiheesta haettu. Olin tietoinen, että tällainen mahdollisuus on, mutta suoraan sanottuna olin sulkenut sen mielestäni ja päättänyt, että kaikki on hyvin. It’s a fine line between optimism and denial. Elämä tuntuu välillä todella epäreilulta, mutta nyt ei auta kuin hyväksyä tilanne, katsoa eteenpäin ja turvautua siihen optimismiin.

Vaikka olo alkaa olla tukala, maha tiellä ja mamma turhautunut odotteluun, niin nyt tuntuu siltä, että bébé voisi vielä hieman viipyä, että äitinsä saa ajatuksiaan kasattua.

Kommentit (4)
  1. Ei tosiaan auta kuin yrittää ajatella positiivisesti 🙂

    Kuvittelin jotenkin kyllä selvästi erottavani ja olo oli todella hämmentynyt. Mutta parempi tosiaan, että tarkistettiin ja ei se auta kuin uskoa kätilöä 😀

  2. Tsemppiä! Näinhän se on, että elämä on ylä- ja alamäkeä. Kannattaa keskittää ajatukset positiivisiin asioihin ja yrittää ajatella vaikeillakin hetkillä, että kaikella on tarkoitus ja asiat selviävät kyllä. Positiivisilla ajatuksilla on mieletön kantava voima <3

    Antisankarin kommentti pitää paikkansa, mutta itsekin olen miettinyt tuota, että mistäs sen nyt sitten oikein erottaa. Parempihan se on loppuvaiheessa ottaa varman päälle ja tsekkauttaa asia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *